About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, April 22, 2012

Yong Tau Foo & lovely coffee to satisfy my craving!

Yesterday...ber-yong-tau-foo di Pantai Bersih, Bagan Ajam. Kalau takde geng, projek tak menjadi..tapi kalau ada geng, memang menjadi-jadi!


RM 6.80, me and my sis share semangkok..sungguh romantik! Kalah pengantin baru ya uols! Entri pasal Yong Tau Foo Pantai Bersih dah pernah buat...ada kat sini. Maybe ada yang masih ingat kan..? The last time I pi, tak dapat enjoy the Yong Tau Foo really well because keadaan kesihatan tak mengizinkan. Actually, semalam pun masih cautious and selective on what should be taken..and what should not. Alhamdulillah.. somehow, lega sikit kemfunan itew!

And today..I don't need this...


....just to satisfy my addiction. Throughout the week asyik mengisi tumbler dengan caramel macchiato, cocoa cappucino and yesterday again..satisfy my craving with hazelnut cafe latte! Kronik kan ketagih kopi ni...

And today...I got this...


...naah....ko ade..??haha..kopi o yang dibancuh oleh bonda! Aroma nya saja cukup menyegarkan mata yang layu di pagi ahad...! Bagaikan satu tindakan refleks, dengan gagah perkasa I bangun from my bed...menuju ke meja...lalalala...kopi harum yang memikat hati! Pairing with Mee Kari as breakfast...awesome sangat! Thanks mak..u made my day! Love you lebeh!

Masih ada separuh hari untuk dihabiskan...nak buat apa eh...??



p/s: syukur alhamdulillah..nikmat rezeki yang diberikan Allah SWT.




13 comments:

  1. young tau foo....feveret akak tu...hu.hu.hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nza..

      ye ke...?saya makan tapi tak la favorite sangat..:)

      Delete
  2. vavava...makan baek punyaa..
    sila-silakan makan selagi ada selera okess..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Linda,

      ye kakak..:) nanti dah takde selera...ape pun tak boleh~!

      Delete
  3. Naseb baek cek baru ja makan yong tau foo haritu tau, kalau tidak cek nangesss tengok nih.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      hehe...kalau tak, terliuq la kak dinas, jenuh nak cari sapu tangan...ekekek...jangan marah naa...gurau ja..:)

      Delete
  4. Kakcik suka makan yong tau foo sup yang dibeli tak jauh dari kawasan rumah kakcik. Malangnya, satu hari kakcik ternampak 'siapa' yang menghantar ytf tu - terus tertutup selera kakcik. Bagus juga, tidaklah kakcik akan TERbeli lagi di lain kali. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik,

      Kalau dah nampak, kena elakkan lah macam tu....

      Delete
  5. Akak pun baru je makan yong tau foo beli kat pasar malam PD. Heheheh. Nasib baik kan. Kalau tak meleleh air liur tengok gambar. Tang kopi tu sedih sikit. Sejak stress melampau ni, doktor suruh akak stop ambik coffee walaupun dulu sangat chenta padanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      hehe...lagi sorang..sama macam kak Dinas..memang nasib baik akak2 berdua ni...kalau tidak mau terliur aje la tengok gambar tu. Akak kena pantang kopi sebab stress? oo..itu macam rupanya! saya pulak asal stress mesti ambik coffee...tapi coffee memang tak elok minum banyak. susah nak buang ketagihan tu..

      Delete
  6. amboi sedapnya yong tau fuu.. apasal murah ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sufi Asri,

      Kalau nak rating kesedapan YTF ni.. 3.5 out of 5 star. Murah ke? Entah la pulak..saya ni jarang nak tukar tempat beli YTF..selalu kat sini saja..jadi, rasanya harga tu je yang saya tau...berpatutan la pada saya.

      Delete
    2. rasa murah sebab kat tempat sy ni mahal2 belaka... silap ambil rm10 suda.. hehehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails