About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, May 5, 2012

Bila otak dan hati bergaduh pasal shopping...

It's weekend & wesak day. Cuti kan.........errr...hati meronta-ronta je nak jelajah shopping complex.



Hati:   Mesti tengah banyak sale kan...
Otak:  No, no no!
Hati:   Hari tu nampak office wear kat Brand Outlets....santekkkkk kan?!
Otak:  Hari tu nampak, tapi tak beli kan...kan..
Hati:   Just tengok-tengok je la kot ada yang berkenan. 
          Long Skirt pun lawo-lawo taw!
Otak:  Tak boleh! Next week nak gi Ikea. Skirt lain kali boleh beli.
Hati:   Alaaa....pakai skirt gi dating. Ayu gitu! Encek Petronas tengok tak 
          kelip bijik mata gitew!
Otak:  Encek Petronas outstation 3month. Takdo makno eh..! 
          Bulan-bulan depan pun boleh beli.
Hati:   Erm...takpe...then why not u lepak je borders & starbucks....
          u kan dah banyak hari tak minum kopi..and tengah tension some more!
          Pi la release tension. Dok lepak umah je buat mende!
Otak:  Sabar....sabar......kejap lagi bukak buku, baca, then tido, okeh!
Hati:   Alaaaa...mana best!
Otak:  Penang sesak hari ni!
Hati:   Penang......dah nama pun Penang. Mana hari yang tak sesak?! 
          Okey..ronda-ronda kat seberang je lah...Jusco pun best!
Otak:  Err..Jusco eh................okey, will be consider!~
Hati:  Yes! Yes! Yes! 


Antara kemalasan, kedekut serta berfikir panjang VS asyik menurut napsu & kata hati..kita tengok, mana yang akan menang hari ni..muehehe.


8 comments:

  1. Sangat familiar perang itu. Hari ni akak ke Book Fair di PWTC. Konon nak spend tak lebih RM100. Hmmphh..tak do makno dik. Habis jugak beratus2. Buku2 yang sgt rare akak dapat beli dgn 30% to 40% discount. Best sangat. Tapi masih tak tahu samada otak ke atau nafsu yang menang hari ni. Yang pasti purse dah kempis. Huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Hehehe...tu la...memang dah agak. Kalau letak budget pun mesti overspend. tapi alhamdulillah la...habis ke buku. Walaupun purse kempis..knowledge yg akak dapat dari buku2 tu..kira worth-it lah..:) i'd say..otak menang.

      Delete
  2. Akak pun sama ada peperangan dalam badan nih. Hati kata ada lens baru, bermakna beg kamera yg ada skrg ni tak cukup besaq kot, nak pi beli baru. Tapi otak kata cukuuuppp! Ejas2 sikit, boleh aih! Itu baru pasai kamera, belum pasai topik lain lagi. Nafsuuuuuuuu!

    Encek Petronas autsetesen lagi? Orang keja bidang tu memang selalu sibuk kan, haisy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Kalau ikutkan sy yang tak berapa celik fotografi ni...sy sumbat je dengan beg yg ada, kak...hehe. Ikut sempat je kan. Betul la..tu baru pasal kamera, belum kira bab lain.tau2 sajalah...woman is always a woman..betui dak?hehe..

      ya kak dinas, autsetesen lagi..:( camno eh nak ada progress...dok tahap tu la, takdak kemajuan langsung!

      Delete
  3. hehehe...ada duit lebih, tak de hal punya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eelobor,

      duit ada....tak boleh cakap takde..kang Allah tarik balik pulak rezeki tu kan...tapi yang ada tu dah ada peruntukan lain..itu yang panjang sikit fikir tu.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails