About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, May 3, 2012

Kucing kurus yang kuat makan




Ensem tak kucing jantan kat bawah tu..? Ensem macam brad pitt..ade? Entah apa ke nama kucing kurus tu...terlupa pulak I nak tanya. Panggil si kurus je lah, boleh? 

One thing for sure...si kurus dibela maklong & paklong. Kurus bukan sebarang kurus...kuat makan tau! Diorang 3 beradik semuanya. Three of them..semuanya jantan belako! Mesti bosan gila dowh...jiran sebelah menyebelah pun takde stok kucing betina...ekeke

Seronok kemain la dok atas riba orang, dengan mata stimmm...haih..menjadi-jadi lak dia ni..

Diorang bertiga ni sekali makan dua talam ye uols...satu talam kecil nasi + lauk ikan dan satu talam kecil whiskas. Makan berulang-ulang jugak. Tapi terpaksa letak makanan tu lebih sebab diorang ni kalau meraung kelaparan, mau tak tido malam seisi rumah! Ate supper pukul 2, 3 pagi...tuan pun tak tahan la!

Kata paklong, baru beberapa hari lepas jatuh dari pokok manggis belakang rumah, alhamdulillah..mujur umur masih panjang. Berpantang maut sebelum ajal.


nota takde kena mengena dengan entry:
Alhamdulillah. Despite of fear that it would be a lonely days ahead for me..I found that each day is more beautiful, without me, being there...talking nonsense! Si diva...just enjoy and have a great time there, occay. Malas nak berebut kasih sayang bagai...I had enough..and now giving my full kasih sayang to beautiful people's around me...:) No heart feelings yaa...we have no chemistry, that's it!

12 comments:

  1. Replies
    1. Izni,

      Kucing ada 9 nyawa? macammana tu..serius ni hari baru tau..

      Delete
  2. rumah kakain pun ada kucing warna mcm tuu..
    kuat makan jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ain..

      akak ada bela kucing jugak? ce citer..ce citer..

      Delete
  3. Kurus sebab makan hati tak ada gurlpren kot. Tapi akak setuju, kucing tu memang nampak sungguh hensem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Ada kebarangkalian jugak tu. Ataupun dah memang keturunan kurus melidi...ekeke...makan pi banyak mana pun dok macam tu jugak.

      Delete
  4. cuba bagi multivitamin mano tau leh gain weight lak kucing tuh...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa Mifz,

      tuan nya tak pernah bawak pegi vet pun..so mmg tak tau keperluan vitamin kucing dia..hehe

      Delete
  5. kucing ada sembilan nyawa sebab kalau dia jatuh dari tempat tinggi pun dia still survive atas izin Nya..kucing ni tahan lasak, tapi sekali dia ditimpa sakit dia akan menjauhkan diri dari tuannya..dari kecik hidup akak dah sebati dengan kucing :)

    tertarik dengan nota kaki..ada yang tersirat..moga berbahagia selalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tihara,

      Oo..macam tu rupanya. t.kasih bagitau..macam tu rupanya yg dimaksudkan 9 nyawa..:)

      banyak yang tersirat tu...aminnnn...:)

      Delete
  6. Amboi sampai terpejam mata dok atas riba tuan dia naa :)

    Apa habaq encek Petronas? Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas..

      Dia dok atas riba adik sepupu tu..family kami semua suka kucing..pantang nampak! hehe..

      Huhu...encek Petronas hari ni terbang semula ke Yokohama after 2 wks balik M'sia. Kali ni pi 3 mths pulak....:(( Sedih hati chek..

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails