About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, May 15, 2012

Nasi Kandar Pokok Ketapang @ Hutton Lane


Yesterday..mood cuti masih berbaki dan sememangnya intentionally ambik annual leave untuk merehatkan diri *tapi tak rehat mana sangat pun, merayap je yang lebih. So, monday blues does not applies to me yesterday! Hehehe....

Perut lapar, dah pukul 11 baru la sempat 'brunch' kat atas tu haaa.... Nasi Kandar Pokok Ketapang @ Hutton Lane. Jauhnyeeeee breakfast cum lunch kan..kan...takde makna nak makan jauh-jauh if without any specific reason. Kesah nya my adik lelaki lah...hantarkan dia ambik gf a.k.a moto kesayangan beliau kat umah akaknya. Lepas adik balik, akak-akak berdua, merayap lah....


Nah..hambek kau....! Lapar sangat la kononnya kan...hehe. Baru dua hari tinggalkan Penang..udah qope gini kebulor nasi kandar. Actually, it is our first time makan 'Nasi Kandar Pokok Ketapang' ni and alhamdulillah, tak mengecewakan. Campor punya campor kuah tu...dapatlah nasi kandaq yang rasanya sangat marvellous and only available in Penang, okeh! Tak dapat kat tempat lain rasa, kepedasan, aroma rempah yang sangat awesome itu.

Yang ni bukan Nasi Kandar Pokok Ketapang kat TM Butterworth naa. This one yang dekat junction Hutton Lane & Clarke Street nuu. Go thru some tips @ foursquare and read some comments which I found quite useful -- "a superb nescafe tarik", "megi goreng pun sodap", "they provide the best rasam in town", "terbaek, roti canai garing plus teloq sotong"....hehe...nak gelak pun ada baca tips diorang ni....

Memang tersandaq makan nasi kandaq...tapi akak-akak berdua tak jadi ulaq sawa yaaa....kami ada project baguih punya kat Queensbay sejurus selepas itu...kisahnya di lain entry okey.


Update progress 'growing grass head':

Day 7th: 08/05/2012.Macam baby baru tumbuh rambut..jarrrangg..jarrrangg!



10 comments:

  1. Nasik Kandaq Pokok Ketapang yg takdak pokok ketapang, kekehkeh! Baru ja tulih pasai Hotel Penaga kat Hutton Lane & Clarke St. 2 entri lepaih, hehe. Dah dekat sangat dah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas.....

      uish..very the cepat lah buat entry hotel penaga tu..chek baru ja pi menembak guna samseng..ingat nak buat entry lah..aiyakkk...hehe..memang kita berdua sehati sejiwa.

      Delete
  2. Bendi dalam kari tu mesti depa masuk sebijik2, tak potong hujung pun kan?

    Eh! budak botak dah ada rambut. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik,

      Kalau makan kat kedai memang selalu macam tu..depa tak pernah potong hujung bendi tu...terpaksa la kita yang potong sendiri dengan sudu.

      Delete
  3. Awat makanan kat sini sedap2 kebelakangan nih. Feveret akak jugak nasi kandar ni. Tapi mmg betul. Keluar ja dari Penang, rasa jadi tak sama walaupun restoran yang sama.
    Budak botak tu siap tumbuh jambang sekalilah. Encemmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Ingatkan orang penang ja ada wabak macam ni..hehe....almaklumlah, syurga makanan..pi mana-mana pun makanan sedap belaka..bila keluar daerah sikit mula lah dok membanding rasa..kononnya tak sehebat yang kat penang..aduhai..nasib..nasib.

      a'ah..jambang pun dah ada...hehe

      Delete
  4. Hello Siti Murni, this is my all time favourite makan. I sure miss eating this.
    You buat saya rindu, ha ha about this.

    Siti, you senang datang pondok saya.....please minum ayer sejuk sebelum datang, ha ha.
    Saya ada something very special for you, *wink*.
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
  5. Hi Uncle Lee,

    I'll visit your blog afterwards. And pls check my latest entry...u sure missed penang very much...by looking at the pics taken.hehe.

    ReplyDelete
  6. tak minat nasik kandaq.:p
    oo..dia tumbuh gitu ye??
    rumput ke??
    tapi cantik la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana,

      selera tiap-tiap orang kan tak sama..hehe.

      a'ah..rumput @ rambut dia dah tumbuh..jarang-jarang...hehe...belum cukup cantik ni..agak berserabut, tak sure nak buat macammana nak kemaskan rambut dia tu.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails