About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, May 2, 2012

Puri @ Kapitan & Tat Nasi Ayam, Bandar Perda


Petang yang renyai dan sejuk....kan best kalau dapat ni....ni....yang kat atas ni...set roti puri bersama kuah kentang, scrambled egg dan kuah kari...vaa va vaaaa..... I kat opis sambil buat entry ni sambil menahan perut berkeroncong..walhal pukul 12 tadi dah makan nasi. 

Set roti puri ni dari Kapitan, Bandar Perda. Tak ingat dah menu breakfast bila...but somewhere on march or april yang lepas. Masa tu, sarapan pagi bersama bonda lepas balik dari pasor Bukit Mertajam. Roti nya, tekstur dan rasa macam roti arab. Tapi, pagi tu diorang buat a bit oily...tak suka lah uols! Tak baik untuk kesihatan...! Apa pun kalau kurang minyak, memang sedap puri ni...sedap tang kuah kentang tu!




Nasi Ayam ni pulak di'tapau' dari Tat Nasi Ayam, Bandar Perda. Lunch time hari apa entah last week...sebab dah tour merata bank tengahari tu, so, tak cukup masa nak makan kat kedai. Sudahnya, tapau sajalah! Tat Nasi Ayam ni located bersebelahan 7 Eleven..one row with Allianz Assurance, facing Butterworth-BM main road. Tak susah cari pon! RM 4/set. Taste vise, boleh tahan..maybe sebab beli bungkus...the freshness hilang sudah agaknya! Next time boleh try lagi...ada menu sup dan laksa jugeeee....

Now berharap kelaparan ni dapat bertahan sehingga jam 6.00 petang... makaroni sup menunggu di rumah!





14 comments:

  1. hubby pon suka makan puri nih...i suka paww jek dia punya..hhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bitt,

      bijak...bijak...hehe..kadang2 pow menge'pow' ni best jugak...tak boring menghadap satu meals je, boleh rasa2...

      Delete
  2. kat shah alam ni hujan lebat sangat...sejuk pulak tuu...
    kalau pekena makanan macam ni memang sesuai sangat la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ain,

      shah alam, kl ujan lebat petang tadi kan...
      ujan lebat = sejuk = makanan panas...memang kena sangat la tu!

      Delete
  3. Siti, Soup Macaroni tu macamana? And Poori tu nampak sedap. I suka Poori and Idli sangat! Tapi, tak berapa senang nak cari kt kedai mamak biasa ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shasha,

      Macaroni pair with chicken/beef/fishball soup..macam bihun/koayteow sup tu..tapi digantikan dengan macaroni. kalau buat kuah tomyam pun okey jugak...ala fusion gitu!

      idli tu kuah kentang tu yer..? i tak tau nama..belasah je panggil 'kuah kentang'. yup, tak semua kedai mamak ada jual puri ni. macam kat kapitan ni pun ada time tertentu je available, malam takde jual.

      Delete
  4. roti puri...mcm xpernah mkn jer lagi...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa Mifz,

      tak pernah cuba?ermm..kena cuba tau..kalau ke kedai mamak cuba la tanya available ke tak menu ni. kalau tak silap dulu..pelita pun ada jual puri ni..sekarang tak pasti la pulak.

      Delete
  5. Ekhem ekhem, akak & Che G pun rajin pi Kapitan tu, tah2 dah pernah bertembung cuma tak perasan, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas..

      Ehem..ehem..pi pekena briyani dengan Che G ka...?hehe...tu la, silap2 dah pernah sebumbung, cuma tak kenal dan tak perasan ja. takpa..lepas2 ni chek nak usha2 keta kak dinas....hehe....ala2 serang hendap gitu!

      Delete
  6. Jam sudah hampir pukul 9 malam. Tapi roti puri itu cukup manikam qolbu. Tak pa, sabaq ja lah na. Buat2 lelap mata je nampaknya akak malam ni. Huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Alamak..saya kalau dah sampai tahap menikam qolbu tu maknanya kena cari jugak2...tak dapat yang sama..hampir2 serupa pun jadi lah...hehe....

      Delete
  7. kapitan one of the best place to go...ooooh teringat kesedapan roti puri ni even dah 3 bulan x makan kat sane...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SufatihaNur,

      Kan..cool place to hang-out and good food! Tandoori best, briyani pun best...:)

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails