About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, May 9, 2012

Sagujantung dari Istanbul



By lunch time yesterday, I received this envelope, manyak spesel woo...hadiah sagujantung dari yong blogger kita di Istanbul, Hjh Halimaton, penulis blog Moh Kembara. Tadaaa! Ni lah hadiahnya...daun ganja & daun ketum!






Haha...no no no yer...kalau tak diberitahu yong Halima confirm I pun tergaru-garu kepala yang tak gatal, tak tahu apa ke nama daun herbs yang dikirim ni. Katanya 'marjoram' dan 'mint'. Yang lidi kaler maler tu katanya buat cucuk buah potong atau rojak..bukan pencungkil gigi yer..hehehe. Mint tu memang boleh kenal..sebab bau nya tu..:-) suka sangat. Time kasih Yong Halima...*mmuaah 3x, pipi kanan, pipi kiri, pipi kanan lagi sekali...! hehe...


Ada surat chenta jugak yaa uols...! Sebagaimana 'witty' nya yong Halima ni dekat blog beliau, sebegitu jugak lah 'witty' nya isi kandungan warkah chenta yang ditulisnya..hehe. I kenal yong Halima ni melalui komen kak Tihara kat one of my entry *mekacih kak tiha!, lepas tu google dan terus melekatttt gitu dengan blog Moh Kembara. Bila baca entry-entry yong Halima ni terubat sikit kerinduan I pada Turki. Ibarat ada cinta yang tertinggal di sana, rasa nak pergi lagi gitu! *walaupun kekdahnya I will suffer again dengan diorang nya food..hehe


Again..thanks yong Halima..hadiah sagujantung kerana salah teka dalam contest hari tu. Yong kata kalau betul jawapan hari tu dia nak tunangkan I dengan Ertugrul atau si Ahmet...haha....adehh...kena cuba lagi lain kali.



22 comments:

  1. hahaha ingat td betul daun ganja ngan ketum ( dlm hati aih buang tebiat ke) huhuhu jgn marah...

    nasib baca entry smpai abis...lalalalal

    ReplyDelete
    Replies
    1. sufatiha,

      hehehe....kalau betul daun ganja idak ler berani nak mengaku kat blog ni haa...hehe..
      daun ketum takpe lagi...

      Delete
  2. Yang marjoram tu utk masakan apa ya. Akak ni bukan tahu sangat bab herbs ni. Yang akak tahu basil dan bay leaves je. Seronoklah dapat ole2 ni kan. Akak ni nak bagi ole2 kat orang tapi cikgu yang ajar akak buat blog belum sampai topik hantar barang lagi. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      marjoram tu yong halima kata boleh masuk dlm spaghetti. saya google jugak pasal marjoram tu..katanya boleh replace daun basil ataupun thyme dalam masakan...buat roasts ke..baked potatoes ke..boleh ni kak..

      Delete
  3. Replies
    1. zeq,

      memang dah 'bersaudara' pun...sesama islam.. :)

      Delete
  4. perghhh....jauh sangat tuh sagujantung.... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. eelobor,

      hadiah dari jauh..tp diposkan dalam malaysia jgk..:)

      Delete
  5. Salam Siti,
    Alhamdulillah dah sampai ya daun ganja tu!

    Ni kalau semua orang yg patut dpt hazelnut dah merasa hazelnut (sebab dah janji kat diorang), dan ada lagi belen, nanti akak pos sikit hazelnut, buat merasa. Kalau tak cukup tahun ni, InsyaAllah next haevest season, ya, Siti payung gunung intan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yong Halima,

      alhamdulillah..sampai dengan selamatnya..dan penuh keharuman herba gitu!
      tima kacih daun keladi..kalau boleh nak hadiah lagi...ekekeke...*bolehtahantakmalugitu*

      Delete
  6. P.S Akak dah balik Shah Alam weh Siti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih kat shah alam yer yong. saya perasan setem malaysia tu, tapi cop pengeposan tu je tak berapa clear...dan alamat di belakang envelope akan sy simpan untuk rekod..ekeke.

      Delete
  7. Pok cik nak hati, dan jantung,,dua dua sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zeq,

      hati sape pakcik nak? hati saya tak boleh....kalau bagi, dah takde hati lagi...hoho

      Delete
  8. Alhamdulillah.. seronoknya dapat buah tangan dari turki.. semoga persahabatan kalian berkekalan hendaknya.. akak pun seronok membaca cerita2 kehidupan yong halima di turki.. menarik kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanis Azla,

      Mudah2an..insyaallah. Dan harapnya begitulah persahabatan sesama kita, blogger..like a one big family hendaknya. Memang menarik setiap cerita yang dikongsi yong halima..:)

      Delete
  9. seronoknya dpt hadiah..
    kalau kakain pun suka weiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ain..

      ya la kan...sapa tak suka hadiah..hehe. :)

      Delete
  10. wah... bestnya... dapat hadiah dr jauh... serius tekejut.. ingat betul daun ganja...!! nasib baik baca sampai habis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nora Karim..

      Hehe...saja bikin suspen. Sebab tu la apa2 pun kena baca bagi habis.
      Alhamdulillah...ingatan yg sgt bermakna.

      Delete
  11. Alhamdulillah, best tuh! Tapi yg cucuk rojak tu cantik sangat, mesti tak sanggup nak guna kan, hehe. Simpan buat kenangan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas..

      Akak chek memang pandai..macam chek jugak..haha..*perasansebentar*. Memang tak sanggup guna, sayang woo..nak buat tanda kenangan & dah siap letak kat tempat yg sepatutnya...

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails