About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, May 11, 2012

Tolong jaga budak botak, please..

Dah one week macam ni..mengantuk, Ya Rabbi! Mengantuk ni macam penunjuk aras bahawa badan kita tak cukup sihat. Selepas vitamin c, ambil kapsul Evening Primrose Oil (EPO) pula..dan last 2 days ke farmasi lagi beli ubat sinus. Memang dah lali dengan supplement dan ubat-ubatan ni. Vit C tu dah tahap kena ambil tiap-tiap hari. Macam tu jugak dengan buah-buahan. Tapi tak baik pulak kan dok merungut macam ni...sakit Allah bagi kena terima dengan sabar, Dia jugak yang berkuasa menyembuhkan. Anggap saja ada hikmah lain di sebalik nya...kan..kan...


Esok nak jalan-jalan out from Penang sebentar, bawak bonda dan adinda-adinda berdua. Hari ahad insyaallah balik semula ke Penang. Doakan perjalanan kami sekeluarga agar selamat dan lancar ya.


Sambil-sambil tu tolong tengok-tengokkan budak botak kat bawah tu yer...hehe...my 'growing grass head', dik Na yang belikan. I put it on my table, just beside my desktop phone. Everyday kena sprinkle with water so that dia tak botak lagi dan dapat tumbuh rambut kaler hijau gitu! Jangan jadi hulk sudah...tanjat mak jemah kang!




Day 1st: 02/05/2012. Belum tumbuh rambut.



Comel kan...lepas balik dari jalan-jalan nanti I update perkembangan rambut dia, okey...


Have a great weekend untuk semua rakan-rakan blogger yang I kasihi..till we meet again....Daaa.... ;-)











24 comments:

  1. dulu i nak beli pepatung ni, tapi terkecut pulak sebab dah rupa trolls (toyol) bila rambut dah tumbuh..hihihii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shasha,

      tiba-tiba rasa seram ek..terus tak jadi beli?

      Delete
  2. Semoga sejahtera dan gembira walau di mana berada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik,

      terima kasih atas doa & ingatan...

      Delete
  3. assalamualaikum...

    licinnya rambut dia hehehehee...

    selamat bercuti utk awak juga ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmsalam Sahrom,

      licin kepala dia kan....hehe...nanti kalau selalu dibasahkan tumbuh la rambut tu dan tak licin lagi..hehe.

      terima kasih sahrom.

      Delete
  4. boleh tumbuh rambut ke??
    belum pernah jumpa lagi patung ni..
    tapi awat rupa dia menyeramkan je..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana,

      boleh...tumbuh rambut rumput...hehe..:)

      cuba cari kat kedai2 souvenir...

      Delete
  5. mama pun hampir sama ngan siti.. penat dok jumpa doktor.. telan ubt tp masih blm kurang.. mungkin tak rasi lg kot.. usaha eks.. insyaallah sihat blk.. amin.

    bdk botak tuh cumil la.. hehehe.. usap kepala sikit ye bdk botak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama maman,

      mama pun sinus jugak ke? sakitnya sekejap datang, sekejap ok...insyaallah..sama2 lah kita ye.

      nanti dah tak botak lagi tau...

      Delete
  6. Wehhhhh nak itot! Tapi tak buyeh pacai tami tena teja..huhu..tetiba ja cakap tak teghuih, hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Alaa...takpa..takpa...lain kali kami bagi kak dinas ikut naa...jom..lepas ni pi Lumut pulak...mau dak??

      Delete
  7. Lupa nak kata jaga diri baik2 & semoga selamat dalam perjalanan pi & balik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      terima kasih naa...alhamdulillah, telah selamat tiba semalam.

      Delete
  8. Replies
    1. Izni Hafiz,

      Weekend break aje..bawak bonda dan adik2 keluar dari Penang sekejap...:)

      Delete
  9. Salam Siti,
    Ke mana nyongket tu...jangan lupa amik gambor makan-makan ya. Selamat bercuti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong Halima,

      gambor makan2 harusss ada yong oi...hehe..t.kasih naa...

      Delete
  10. comel2...beli kat mana ni?



    P/s : thanks follow blog saya..kalau ada masa, minta bantuan untuk undi saya http://bit.ly/I5h6Rw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyriqazz,

      Adik yang hadiahkan. thanks. insyaallah ya...

      Delete
  11. oh boleh tumbuh rambut ke...seram lak pulak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa Mifz,

      Nak tunggu rambutnya tumbuh...baru boleh tau seram ke tidak..hehe

      Delete
  12. Pi mana? Mesti by the time akak komen ni dah balik pun kan. Akak ja yang ketinggalan keretapi. Dulu anak akak ada jugak simpan budak botak tu tapi versi kepala ja, tak dak badan semua ni. Comellah yang ada badan sekali ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      pi yang dekat2 saja kak..dekat tak berapa dekat..jauh pun tak berapa jauh..dalam 4hrs journey ja..tukar angin..hehe. Nanti saya buat entry naa...

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails