About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, May 30, 2012

Wordless Wednesday #26: Paddy Field of Bukit Mertajam






Image by Patrick Tan. Source: Georgetown, Penang facebook page.






15 comments:

  1. subhanaAllah...indahnya ciptaan Allah Yang Maha Besar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sahrom,

      bersyukur..alhamdulillah..betapa kasihnya Allah pada kita..dikurniakan ciptaan sebegini indah.

      Delete
  2. kg hubby di semanggol.. memang cantik pemandangan sawah padi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liza,

      Semanggol pun banyak kawasan sawah padi....cantik2 jugak pemandangan..lebih kurang camni jugak lah.

      Delete
  3. Salan Siti,

    Woowwww cantik! Subhanallah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Yong Halima...

      cantik kan...begitulah keagungan Dia yang maha esa.

      Delete
  4. setiap kali ke Langkawi baru la berpeluang tgk sawah padi nih...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa Mifz,

      Negeri Kedah, negeri jelapang padi. :)
      Jangan lupa..pulau pinang yang di tanah besar ni pun masih luas kawasan sawah nya. :)

      Delete
  5. Wow! Cantiknya. Dalam gambar dah cantik, apalagi tengok dgn mata. Subhanallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Scene macam ni memang susah nak dapat....unless kena betul2 duduk kampung yang ada sawah padi....rumah kampung dulu boleh la dapat feel macam ni. Rasa takjub pada kebesaran Allah tu susah nak ditafsirkan dengan kata2...kan..

      Delete
  6. Cantik...
    memang tak sia2 ciptaan ALLAH ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohd Yazan,

      Alhamdulillah syukur..:)

      Delete
  7. Subhanallah, cantiknya pemandangan tu...lagi pun kalau nk tangkap gmbar camni mesti org tu ada skill....

    ReplyDelete
  8. Hello Siti, wow! Really outstanding shot. You caught this scene at the right moment.
    The last time I was at Bukit Metajam was wayyyy back in the '80s.
    Have a nice day, simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
  9. Malaysia negaraku yang tercinta... cantik dan indah... cuma agak terkilan bila ada segelintir insan yang macam tak sayang negara sendiri, suka buat huru hara... wallahualam

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails