About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, June 3, 2012

Another foodie episode @ Padang Brown a.k.a Padang Broom

Yes, another foodie episode from me. This time at Padang Brown..or widely known as Padang Broom by the Penangites *again...yang entah keberapa kali. Unplanned. Lain yang dirancang, lain yang jadi.


Pasembor RM 6.00, makan 4 orang

Pasembor kat sini highly recommended rather than yang di Padang Kota yang agak 'kapak' harganya. Sebelum sampai Padang Brown, sempat tapau Ayamas roasters 1/2 bird dekat restoran Ayamas, Jelutong.


Black Pepper flavor. Pinjam pinggan mamak pasembor. Nasib baik tak kena caj...hehe.

Takkan ini je kot...? Starving sebab semua pakat skip lunch..mana cukup ni, nak makan 4 orang..hehe...ada lagi..


Mee Goreng Mamak. Adik ipar punya.

Nampak marvellous pulak mee goreng adik ipar ni..hmm...sod ba ro....nanti dulu...ada lagi ni.


Bihun Sup Daging..both me & Dik Na opt for this menu. Not recommended..bihun tak cukup celur.

Yang ni best..a must have kalau mai sini..memang tak sah kalau tak kena..!

Coconut Shake. 3 of us order coconut shake ni..berbaloi-baloiiii..... :-)

Mak bonda order ABC....boleh tahan jugak...tapi....lupa nak snap photo nya! Dah crossed another interesting menu kat sini..mee hokkien yang menurut seorang kawan same tauke dengan yang kat Hutton Lane dan lagi satu...markisa kelapa + laici...sounds nice kan..? Next time I cuba..and buat review about it..occay?

Sebelum balik, order satay untuk ditapau for little hero *tak lama lagi hero nak tinggalkan bonda...nak jadi orang Arau dah...:-( Sate kat sini boleh tahan je, tak boleh lawan sate kat De Pauh Garden mahupun Sate Hj Samuri....


Lama tunggu mamak ni...dia tak bergerak-gerak..dok posing tang situ je jugak....haisy...terpaksalah dia jadi model tak berbayar.




P/s: Dah tak kisah apa orang nak kata atau bersangka terhadap kita....diri kita, kita & Allah saja yang tau. Tak perlu diperbetulkan sangkaan buruk orang terhadap kita selagi kita tak punya niat yang tak baik terhadap mereka...kan?kan? Cuma a bit frust...layanan baik kita terhadap mereka tak dihargai selayaknya. Kita concern about them..but they dont even care about us. Sedih kan. Hopefully, it's never too late for them...bila-bila masa kita akan dipanggil oleh Dia.




18 comments:

  1. Satay kat De Pauh Garden sedap kaa? Cek tak pernah pi lagi, nak kena try nih. Selalu dok lalu saja tak pernah singgah.

    Kalau orang dah nak berprasangka buruk tu, kekadang tak dapat lagi dah kita nak mengubahnya sebab dah hati depa tak mau ubah. Biaq pi jalah. Allah SWT lebih mengetahui, itu yg penting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Satay kat De Pauh memang okay dengan selera chek. Isi lembut dan boleh tahan saiz dia...secucuk RM0.70 kalau tak silap. Tapi harap sabar menanti kalau kak dinas pi time dinner naa..memang ambik masa yg agak lama..hampir hilang sabar jugak la.

      Delete
  2. IM belum pernah singgah di de pauh garden. nampak ekslusif.. takut kena 'kapak'...

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM,

      Sikit eksklusif..harga menu ada yang berpatutan..ada yang tidak. tapi kuantiti memang boleh tahan banyak. takpa IM..bila-bila try la sekali...kalau okey boleh buat lawatan balas..kalau tak ok, tak payah pi dah..hehe.. :)

      Delete
  3. perghhh banyak makanan favy nehh..kena singgah jugak satu hari nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bitt,

      Kalau u datang Penang..make sure makan-makan di Padang Brown ni ada dalam your itinerary, okey... :)

      Delete
  4. sedap nampak rojak tu... buat chik na yg jauh ni terliur je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chik Na,

      Pasembor tu eh..? Hehe...memang sedap, chik na. Yang membalas komen ni pun tiba-tiba lapar tengok gambar pasembor tu.

      Delete
  5. Aaaaa...akak baru makan nasi, tapi dah lapar bila tengok makanan ni. Sibbaik kat luar tu jem. Kalau tak dah keluar cari mee mamak ngan satay. Hehehe.

    Dik, akak dah banyak kali kena macam ni. Bila nak mintak tlg sesuatu, bertalu2 sms masuk. Bila dah akak tolong, senyap sunyi ja. Tak pernah nak amik tahu akak ni bernyawa lagi ke tidak. Tak cukup macam tu, dipulau dan difitnah pulak lagi kadang2 tu. Sedih tapi akak dah terima hakikat, dik. I'm at peace with everything. Biarlah Allah yang acknowledge kita. Manusia macam ni, biaq pi lah depa. Kita sama2 aim pada kehidupan yang kekal di sana nanti ya, dik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Hahaha...saya pun sama kak..time nak membalas komen ni perut lapar kemain...mula la teringin tengok makanan tu semua.

      Selagi bernama manusia ni kak, walaupun kita tak mau kesah..tapi dalam hati ada jugak sedikit terusik kan. Apa pun betoi kata kak aidah tu...Biarlah Allah saja yang acknowledge setiap apa yg kita buat untuk membantu org lain..kan.. :)

      Delete
  6. kalau kat padang brown cuba try ayaq markisa...layan jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shazruls,

      Next time pi memang nak cuba ayaq markisa kelapa + laici tu...macam spesel je bunyi nya.

      Delete
  7. sedapnya ayam dan sup tu tapi kalau kueh tiew sup lagi sodap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sharinginfoz,

      betul2...koay teow lagi best dari bihun.

      Delete
  8. Salam ziarah kembali..

    What a wonderful food discovery. Enjoy.. Who cares what ppl may say. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deru Ombak,

      thanks...:) memang suka jalan2 cari makan....jangan serik datang sini ya.

      Delete
  9. Sedapnyer makanan kat Penang! Teringat Nasi Beratoq...adoilaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shasha..

      bila nak datang penang lagi. Nasi beratoq memanggil-manggil....

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails