About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, June 7, 2012

Another jalan-jalan episode @ Petrosains, KLCC

Here's my another jalan-jalan episode in KL. This time would be different sebab jalan-jalan dengan family..not wit frens and not wit 'boyfren' dato' N.




Mak bonda dan si hero at IKEA. Konon-konon tak mau membeli, tapi.........huhu...*sendiri jawab yer..tau dah kan, hakikatnya....hehe.




At Petrosains. 




Dah lama mengidam nak datang sini. Macam kembali ke zaman kanak-kanak semula. Ngeee... ^_^. Almaklum lah...masa kecik-kecik dulu tak merasa la semua ni..mana nak ada kan. Masa limited sangat....Aquaria pun tak sempat pi.


Mr. Dino yang ensem dan pandai nyanyi

Entah kenapa bila tengok pic ni terus teringat tv series 'Heroes'...haha..tak menahan!

Masa kat Petrosains ni je sempat nak menembak banyak-banyak. Kat Low Yatt memang tak dapat nak menembak ramai benor umat! Sesak dada chek dibuatnya. Kalau tak disebabkan si hero tu yang ndak sangat membeli kat sana..memang tak sanggop nak redah manusia seramai tu. Kat Jalan TAR lagi lahhhhh...tak sempat! Sebab photographer nya asyik nak men'shopping' segala mak nenek tudung....tinggal tudung saji je yang tak beli pun! Masa kat Central Market pulak SLR tertinggai dalam kereta...hmmm...ada saja la kan...halangan nak menembak.


alolo...manja la sangat si kurus ni...



Uniform Petronas Carigali..bukan Petronas Fertilizer yer...angau le tewww..

Dua beradik ni tengah membina racing car mereka sendiri...



Seriously...dua hari kat KL memang tak puas, tak cukup. That's why la tak habaq kat kawan-kawan yang I nak pi with family..kalau habaq nanti frust pulak, tak dapat jumpa. Insyaallah naa....next time kalau chek pi lepak KL seminggu tu...dapat la chek roger kawan2 blogger dan sedara mara kat sana...





Program cuti-cuti Malaysia dan cuti-cuti luar Malaysia semuanya terpaksa ditunda sehingga ke tarikh yang belum tentu bila. Sebab dah dapat offer further study...tiga beradik sekali pulak tu, maka nya, banyaklah urusan yang perlu diselesaikan, study fees yang perlu dilangsaikan dan lain-lain persediaan yang memerlukan ongkos yang mencukupi. 

Qaplah jugak sebentar bila dengan tiba-tiba lawyer pulak call dan mintak bayar penalti berkaitan urusan pindahmilik rumah bonda...lepas tu pulak hutang maintenance dah dekat 3K..semuanya perlu dilunaskan. Tapi..tak apa lah...mudah-mudahan semuanya dipermudahkan olehNya.




11 comments:

  1. Angle gambar "HEROES" tu memang CANTIK! The colours naik sangat...and you look tall...!!! Ke memang tall??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shasha...

      tq.. :-)
      tall tu...nasib baik tak pakai heels or wedges, kalau tak laaaagi tall. hehe..

      Delete
  2. kalau masuk IKEA tak membeli, memang pelik lah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azian,

      terima kasih..singgah komen & follow sekali ya.. :)
      yes, exactly..kalau cakap nak tengok-tengok saja..ended up pun beli jugak walau sekecil-kecil barang...

      Delete
  3. best bawa derang nehh..tapi ada dinos erk skang ni dlm tu...alamak kena consider skit neh..btw nice pic :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bitt,

      a'ah ada dino...dino tu siap nyanyi and goyang2 sikit..hehe...tq bitt.

      Delete
  4. Hahaha akak baru nak tanya pi tak naik virtual roller coaster ride ke pelantar minyak tu :D

    Angau ehhhh...kehkehkeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Masa jalan2 petrosains hari tu ada feeling2 dizzy sikit, so chek tak berani nak naik roller coaster tu. Mak bonda pun tak berani naik..so semua pakat tak naik.

      angau ler...dua bulan lagi kottttt...huhu

      Delete
  5. huhuhu....copy paste ngan mak yer? sebijik sama ler.....

    ReplyDelete
  6. tak penah pun menjejakkan kaki ke sini, hewhew

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails