About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, June 11, 2012

Bye bye facebook

Selamat tinggal facebook! Bye bye...ucap akaun ke2 dan ke3 I kepada facebook hari ni. Akaun facebook yang original, asli dan tulen gitu masih di situ. Privasi telah dilimitkan. Mudah-mudahan tak kena hack lagi. :-p

Saying no more to 2nd and 3rd account..that I use for gaming...spying..peeking etc.. :-) Come clean..kata omputeh..eh, betul tak ni? Oh my English...!



Primary account

Memandangkan I'm really keen & serious to begins a new chapter in my life...I dont think that 2nd and 3rd account would make any benefit to me. It would never make me feel any better,  it would never make me forget about the past....so it is best for me to make a full stop here, today.

And for this primary account..azam nak slow down dan kurangkan kadar keaktifan masih lagi belum kesampaian. Hopefully, dikuatkan la semangat nak menjauhkan diri sedikit demi sedikit dengan fb. Bukan apa, ketagihan! Kadang-kadang tak rasa nak update apa-apa pun, tapi eager to know what's happening. Tak pasal-pasal jadi orang yang suka sibuk jaga tepi kain orang, kan...hehehe. Bersyukur la buat mereka yang tak terjebak dengan ketagihan facebook. Uols macammana pula yer...? Ce citer...ce citer...




p/s: Jangan cuba-cuba nak add I kat facebook dengan maksud untuk skodeng aktiviti 'orang lain' yaaa..tak payah nak tukar identiti..sat orang jepun, sat kartun, sat awek cun...I know who you are!~



22 comments:

  1. Replies
    1. MLD,

      Skrg tak banyak dah...buat banyak sebab game je pada mulanya. :)

      Delete
  2. Salam sis

    Ayat kecil bawah sekali biasa terjadi orang add FB saya. Hurmmmm macam2 nama ada. Takpe bye bye untuk kesejahteraan hidup.

    selamat sis.

    NOTA:
    Lagu best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seri,

      Nak bye bye terus utk account primary ni rasa tak tergamak sebab tak mau lost contact dgn old friends dan family yg duduk jauh.

      lagu soundtrack 'seindah sakura'..:) thanks seri..and enjoy it. :)

      Delete
  3. saya rasa tak ketagihan sangat dengan fb .. kadang2 berhari2 tak update. tapi blog, tak boleh tahan. sebabnya mungkin kat blog, draf boleh disimpan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakngah,

      Saya selalu berharap biar tak ketagih fb sebaliknya ketagih blogging. Keseronokan blogging dan berkongsi cerita dengan kawan-kawan tak sama macam di fb.

      Delete
  4. Replies
    1. Zeq,

      tak abis-abis pedas, meratah sambal belacan ke..?

      Delete
  5. Akak tak dak pun fesbuk ni semua. Tapi sekarang ni macam rasa perlu pulak untuk tujuan spying. Perlu jadi mak yang bizibodi dgn anak2. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Tu la dok dilema..kekadang rasa nak deactivate tapi bila memikirkan ada kepentingan jugak supaya dpt tengok2 what's happening kat adik2..sepupu sepapat...hmm...itu yang mematahkan keinginan nak deactivate tu. Conclusion nya..perlu untuk tujuan pemantauan.

      Delete
  6. Kat mana pun, ada ja orang yg tak boleh tengok kita senang kan. Awat gitu ah. Gamaknya depa takda kehidupan sendiri atau kehidupan depa kosong gitu, perlu ceroboh privasi orang lain untuk mendapatkan "kebahagiaan". Hmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Privasi chek ni dah lama diceroboh. Kadang-kadang rasa menyesal jugak..tak berhemat dalam menggunakan nama sebenar/nick name. Senang orang google..dapat info kita with a single clicks saja. Jangankan fb..blog pun sama. Bahagia baca cerita-ceriti peribadi orang agaknya....hmm..

      Delete
  7. Alhamdulillah, keme masih bertahan hidup tanpa fb...hiiiiihaaaaa.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku Seorang Pengembara,

      Alhamdulillah...maintain yaa..! :) Aman bahagia gitu.

      Delete
  8. saya lama dah tak update status...just ping blog utk saudara mara...derangakn stalker life i...ngeh ngeh ngeh semua gamba pon dah di privatekan melainkan wall post...nak komen kawan2 pon just like jek apa derang update...nak berbunyi agak sukar berbanding dulu...ntah la sejak tahu tempat tu cia yg punya..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bitt,

      Erk..cia punya? iye ke...? Ini baru tau ni..

      Delete
  9. Salam Siti,
    Akak idak pulak ketagih. Spend 10 minit jer, lama ke pendek tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong Halima,

      Salam yong..
      Alhamdulillah la tak ketagih...10min tu kalau teman..sempat balas komen kawan kat status sendiri je..tak sempat nak 'cekidout' kawan2 lain punya updates. Bagus la gitu....tak la susah hati nk mengubat addiction...hehe

      Delete
  10. Facebook's population ni tak boleh diambil kira, sebab secara purata, satu orang mempunyai sekurang2nya 2 hingga 3 account. Saya juge!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shasha..

      Owh...cik shasha juger yer...hehe...rasia dah bocor..ekekeke.
      Sekarang dah tinggal 1 account je..yang 1 account ni pun tak lama lagi harap slow down lah..tak daya dah!

      Delete
  11. teman ada satu acc pon tak terlayan.kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nini D,

      Bagus lah macam tu..nak jadi macam Nini jugaklah...berazam..chaiyook! start esok nak mulakan puasa fb sekerat hari...hehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails