About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, June 21, 2012

Jom selongkar drawer masing-masing

Yang bekerja dalam pejabat, waktu-waktu 'prima' macam ni sure tengah korek-korek harta karun dari dalam drawer kannnnn....? Haaa...tak baik tipu! Betul kan..? Mulut tu dah mula terasa nak munching for something kan..kan...hehe...


Meh selongkar apa ada dalam drawer masing-masing...








Syukur alhamdulillah...masih ada yang berbaki dalam drawer. Biskut Tambun a.k.a Tau Sar Peah keluaran bumiputra, 2 peket biskut hazelnut Cosway dan satuuuuuu je lagi instant mushroom soup with pasta keluaran Campbells. Karipap tu beli tengahari tadi. Tak lunch sebab dah ambil heavy breakfast dengan macaroni bagai..so tengahari skip lunch. Ini baru nak jamah yang lite-lite.


U all...menu apa makan petang ni...?? Ce citer..ce citer.......sambil-sambil tu jemput lah minum Oligo panas....*cewah-cewah bajet bukak warung kopi pulak I kat sini yer...ekekeke..port sembang sambil minum-minum..jangan malu2 buat la macam rumah sendiri...

28 comments:

  1. Kat ofis saya pun sama...ada kerepek pisang...nescafe panas...perghh...terbaek la sambil2 ngadap komputer BW...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs. R,

      Uish..nikmat tu..orang sini cakap "boleh 'qalit' dibuatnya"..leka tau makan kerepek pisang tu..seronok mengunyah. :-)

      Delete
  2. teman selongkar peti ais trus! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nini,

      Sini peti ais opis ni..kosong je..huhu. Nini selongkar aiskrim ke..?

      Delete
  3. Dalam kabinet besi kakcik ada Berasli (ala2 nestum), tapi petang ni tak terasa nak makan pulak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik,

      Kabinet besi, kakcik? biar bonar ni..? Yang ala2 nestum pun kadang-kadang saya layan jugak. Hirup panas2 memang sedap.

      Delete
  4. baru je pas makan kuih cok niram :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Tiha,

      Kalau cok niram pair dengan teh o panas...okey jugak tu.

      Delete
  5. buka drawer jumpa duit syiling.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss Inna,

      Okey la tu..hehe...guna duit syiling beli kopok mameeeee! peberet tuu..junk food yang sesuai untuk makan petang..ekekeke

      Delete
  6. Hari ni akak ingat nak puasa tapi badan rasa lemah sangat hari ni. Lepas tu tak de selera pulak nak mkn. Perut pun meragam. Lps ni nak selongkar drawer cari ubat. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Alahai..kesiannya kat akak ku sorang ni. Saya doakan agar kesihatan akak semakin baik naa. Makan jangan diabaikan..perut kosong nanti incik asben jugak yang susah..kami semua pun susah ati..makan ubat dan jangan lupa, kena isi perut dulu naa..

      Delete
  7. huhu buka je drawer cuma tggl kit kat je...alahai terasa kemiskinan di situ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fatiha,

      kit kat mana miskin...tu kira bangsawan dah tu tauuu..hehe..takpe, nanti sila top up isi drawer tu..

      Delete
  8. byknya stokkkk..kena habiskan sblm puasa tu...he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nza,

      Tak banyak dah ni kak, memang confirm akan habis sebelum puasa..hehe..saya ni makan berulang..tapi sikit-sikit..

      Delete
  9. Drawer makchaq kosong, 5S tak boleh simpan makanan kat drawer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq,

      Owh..macam tu ka..? chek bukan berapa tau sangat pasal 5S tu. Sampai gitu gayanya noo..

      Delete
  10. Salam Siti,
    sebab akak tak keja pejabat, takde drawer tapi peti ais penuh ration yg tahan seminggu punya lauk pauk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong Halima,

      Tu diaa....ration tahan seminggu teruih noo..itu lagi berbaloi dari drawer kami kat pejabat ni haa..boleh simpan makanan kering je..masak banyak2 hantor mai sini sikit yong...ekekek

      Delete
  11. yg pastinya, stok mmg sentiasa kena ada kan.. klu tak, mmg berbunyi2lah perut.. he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanis Azla,

      Yes, that's right! Kena sentiasa stand-by..sebab perut berbunyi tak kira time..kadang2 sibuk sangat sampai tak sempat nak ambik lunch, so kalau ada stok standby ni boleh la alas perut dulu.

      Delete
  12. Waahhhh akak ingat akak sorang ja yg rajin simpan macam2 makanan kat drawer di sekolah tu, kahkahkah! High five!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Yeay...satu kapal! ekekeke...nampak sangat kesamaan kita noo...:-)
      Harus simpan stok..sebelum gastrik menyerang.

      Delete
  13. Replies
    1. shazruls,

      drawer orang lelaki macam mana yer..? simpan stok macam ni tak? rasa macam tak je..selalu orang perempuan je kuat mengunyah ni..hehee

      Delete
  14. Replies
    1. Ros,

      terima kasih singgah sini. nanti saya terjah blog awak yer.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails