About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, June 19, 2012

Makan sedap thru my insta #1




Mee kari with herbal tea kat medan selera Tesco Extra. Jumpa seorang kakak yang sangat ramah, warm & friendly, yang kebetulan sama-sama menunggu order. Dah orang tu berlalu pergi baru teringat nak tukar-tukar name card....apa daaaa...Murni..Murni!



Balik dari starbucks, menyinggah sebentar ke Subway. Tapau steak & cheese sandwich with oregano bread. Buah-buahan tempatan dilupa jangan..sumber vitamin tambahan..



Gardenia white bread toast dengan kari ikan tenggiri..perangat for one day..superb walaupun isi ikan dah abis dan tinggal bendi & tomato semata-mata. Kari ikan tu siap jadi bekai tau for that same day lunch tau...jimat belanja lunch hari berkenaan!




Mee Jawa and cuppa of pull tea...u know pull tea..? U dont know...? So sad! hahaha....teh tarik okeh...memandai je direct translation. Lunch di suatu tengah hari ketika lari dari tekanan di foodcourt Megamal, Prai. Keropok atas mee jawa tu macam nak minta lebih, tapi takut dikatakan muka tak malu pulak..ekekeke. Anyway, Mee Jawa ni boleh jugak diberi nama 'Tauge Jawa' sebab tauge je lebih!




Sunday outing kat Jusco with my sis & lovely bonda..mengisi perut di Black Canyon Coffee & Thai Cuisine Restaurant. Dessert ape ke nama eh...jap jap cuba nak recall...'fruity pinky'..or something like that. Gambo spaghetti lupa nak hambik...dalam 'samseng' dik Na.


Sekian rangkuman seminggu..minggu depan ada insta#2 pulak nooh..insyaallah..kalau diberikan kerajinan..hehe. :-)






20 comments:

  1. Kelas murni memang class,,
    Cuba huraikan adaka makanan yg tak sedap,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zeq,

      Sedap pada selera I..mungkin tak sedap dengan selera u..

      Delete
  2. Semuanya nampak sedap je di mata kakcik, belum di tekak lagi tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik,

      Kadang2 ada jugak makanan yang bagi kita salah impression, nampak sedap tapi rasa out...apa pun persepsi pertama bila kita tengok sesuatu hidangan tu memang penting kan..:-)

      Delete
  3. Itulah akak dah cakap. Selera kita ni sama tau. Mee jawa tu, tang keropok tu lah yang buat kaw. Akak pun kdg2 rasa nak mintak lebih tapi malu. Hihihi.
    Aduiiyaiii lambatnya nak tunggu buka puasa. Macam2 akak mengidam bila singgah blog ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Owh..kakak...kita memang boleh geng! :)keropok tu yang buat makan mee jawa bertambah fun..kan...hehe.

      Alamak..my mistake tayang gambaq makan kpd yang berpuasa..mintak maaf banyak2 ya kak aidah. apa2 pun selamat berbuka ya kak..dah lepas time berbuka dah ni..hehe.

      Delete
  4. Ini mcm punya makan...kasi kolestrol beranak ni....ahakz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jebat,

      hehe....oleh itu, selalu lah balance kan pemakanan dengan mengambil buah-buah dan sayur2an...

      Delete
  5. Kat penang banyak mee yg sedap2 la..
    Mee udang pulau aman, mee ketam juru, mee udang teluk kumbaq, mee jawa, mee mamak..
    Tak dan nak pi makan semua.., murni pulak dok tayang sini, makchaq jeles ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq,

      nak buat macammana, chek memang kaki makan..makchaq tengok lah post2 sebelum ni..bab2 makan sokmo...kebanyakan yang makchaq sebut tu semua chek dah pernah buat entry sebelum ni..mohon jangan terliur naaa...hehe

      Delete
  6. Entri makan2...I LIKE!

    Sapa la gamaknya kakak yg sangat ramah, warm & friendly tu kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Ni kes terlebih malas la ni...buat semua dalam satu entry..tak larat nak publish satu2...hehe.

      Kakak tu kan..gevu jugak...jangan2 kak dinas pa...dah la chek tak kenai muka..adess...tapi kak tu takdak chinese look...mungkin bukan kak dinas kot....kak dinas jangan buat lecey naa..kalau jumpa chek, mohon tegur @ perkenalkan diri tauuuuu....hehe

      Delete
  7. ahaks....pull tea...tetibo lomah otak den pikir apokobondo....then golak sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku Seorang Pengembara,

      hehehe...ni gejala oh my english dok mai dah...hehe..
      saja nak bagi orang yang mai baca sengih barang seminit dua..tamo serius2 sangat...hehe

      Delete
  8. Assalamualaokum ...

    This is heaven.. Ehehe!

    My mee curry is world ( perasan ) ... X caye meh dtg umah.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deru Ombak,

      Wah..saya percaya...:) memang peminat tegar mee kari..dan pantang jumpa mesti nak try...

      Delete
  9. aduhai.. terliur2 akak tgk gambar2 makanan tu.. semuanya nmpk mabeles..terus lapar jdnya.. he..he..

    ReplyDelete
  10. akak selalu pikir, kalu balik utara nak p tempat yg siti buat n3 pasal makan-makan tapi selalunya tak berkesempatan :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chik Na,

      Kalau dalam sehari dua memang tak cukup chik na, kena balik utara kerap2..each trip plan siap2 tempat yang chik na nak pi..baru boleh jadi..hehe..

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails