About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, June 25, 2012

Makan sedap thru my insta #2









Last sunday evening *bukan yesterday yer punya la teringin nak rasa groovy lime sundae wit nata de coco. Pergi 'menerai' kat McDonalds, AEON Seberang Perai Siti City with lil' cousin. Cornetto sundae untuk dia. Fries share je...sebab dah makan heavy kat rumah. Rasa nak dekat hujung lime sundae tu dah macam rasa ubat batuk pulak, sedap tang nata de coco!








Lunch tengahari selasa yang boring dan tak rasa nak makan nasi -- murtabak daging bersama barli panas @ Hussain Nasi Kandar, Carrefour, Bukit Minyak.








Brunch on Thursday. Fried Macaroni wit Sausages. Setelah berperang keletung keletang kat dapur seawal 7am, tapau makan kat pejabat. Nasib baik cukup rasa..kalau tak cukup pun, telan jugak..masakan sendiri.










Brunch on Friday. Kalau nampak pic yang ada logo starbucks kat mana-mana entry dalam blog ni, itu maknanya 'tuan rumah' tengah cari ketenangan sementara..selalu nya alone lah kat situ. Lepas habis medical check up terus mai sini...sambil baca buku dan tunggu time untuk get back to work at 1pm. Berjam-jam pun takpa. Sungguh khusyuk baca buku and every once in a while tengok macam-macam tabiat dan perilaku manusia sekeliling. Almond Bar & Caramel Macchiato yang kenyang nya hanya tahan beberapa jam.








Early dinner hari jumaat tu...nasi dengan sayur sawi putih with fishball..a decent dinner. Tak rasa nak makan pedas atau kari.








Saturday tu..again, another early dinner. Kali ni sebab teringin nak makan kfc flaming crunch ke ape tah tu...yang disalut cornflakes dan mempunyai tahap kepedasan yang agak siot gitu, tak perlu sos! Erm..sedap lah untuk orang yang dah lama tak jamah ayam kfc sebab pantang. As usual, ditemankan mak bonda dan adik hero yang kebetulan dinner break pada waktu tu. 




Okey..selesai sudah insta#2..insyaallah kalau rajin & diberikan kesihatan.. #3 menyusul seminggu dua lagi naa













18 comments:

  1. aikk komen akak yg tadi da hilang...?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Tiha,

      Ada komen ke tadi..yang kali ni baru saya nampak..tenet tak berapa bagus agaknya..takpun blogger buat hal lagi tak?

      Delete
  2. semua ni mkanan pebret satu ketika dulu. sejak ada diabetes ni terpaksalah kontrol. Allah maha adil, ditarik nikmat tertentu, dpt pula nikmat yg lain :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku HIV positif,

      yang tak ada diabetes pun kena sentiasa jaga pemakanan..cegah lebih baik dari merawat, kan. Apa2 pun mudah2an anda terus diberikan kesihatan yang hendaknya..amin.

      Delete
  3. kamu sakit ka? hope semua di permudahkan hokeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bitt,

      At the moment, batuk & selsema..tapi selebihnya kena tunggu keputusan ujian darah..thanks, bitt.

      Delete
  4. Semoga dik Murni dikurniakan kesihatan yg baik olehNya. Dan semoga boleh boh gambaq makanan sedap2 lagi di sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      terima kasih naa..insyaallah...sekiranya diberikan kesihatan..blog ni akan diupdate seperti selalunya...

      Delete
  5. Hi dear Siti Murni..

    I owe you a few n3...apologize for being occupied with other things.

    Foody foody visual in here. Interesting!

    Dah lama sungguh kakya x mkn martabak. Dream flies... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deru Ombak,

      it's ok, kak ya..take ur time. saya pun ada masa free baru la sempat jalan2 blog kawan-kawan..

      Delete
  6. Hussain nasi Kandar ok ke makanannya? Ada nampak tapi tak teruja untuk singgah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM,

      Kalau ikut citarasa saya..menu lain selain nasi kandar memang ok..cuma nasi kandar tu kurengg sikit..sebab tak pandai campur kuah kot..tak berapa 'kick'..hehe

      Delete
  7. Siti sakit ke? Semoga cepat sembuh & sihat seperti waktu kecik-kecik dulu, ya. Anyways, tengok gambar KFC ni, bikin "panas" je...rasa nak makan KFC pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shasha,

      at the moment i pun tak tau exactly apa sakit I..kena tunggu blood test. tapi sekarang ni kerap sangat kena selsema & batuk. tq concern abt me darling..

      pi lah try sha, sangat sedap..ohsome!

      Delete
  8. akak pun suka sundae lime tu.. ayam kfc baru tu x pernah try lagi.. tp nmpk mengancam.. take care yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Hanis Azla,

      thanks kak...:-)
      nanti nak try mcflurry lime pulak. kfc tu memang sesuai dengan nama...flaming..& crunch..sila la try ya.

      Delete
  9. makanan sedap2.. uwaaa nak makan gak hhehe


    salam kenal n i follow .. ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liya Hanif,

      Dah habis la..lain kali saya tolong makan kan untuk awak ya..hehe.

      thanks follow. ada kelapangan nanti saya terjah blog awak ye..

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails