About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, June 22, 2012

Medical Report pun 'berjerebu'....


Hazy days...*sigh*..kelmarin worst, and today alhamdulillah..a bit okay compare yesterday. Berharap hujan turun, basahkanlah alam ni...panas sangat-sangat, especially waktu malam. Tidur dalam kepayahan. Hopefully, selepas hujan, keadaan jerebu pun semakin pulih. Unhealthy, dan tak puas tengok pemandangan serba tak jelas, serba terbatas.




Nak keluar pun rasa malas. Tapi, nak tak nak kena keluar. Medical check-up pagi tadi. Medical report ditandatangan doktor, result X-Ray dan Urine Test, semua okay, normal. But, there's a need for me to do blood test, appointment on next tuesday. Sudahnya, laporan kesihatan tu nampak tak 'clean' lah. USM jangan lah kueri banyak later on...please. 

Another appointment maybe selepas habis minggu orientasi July nanti. And really hope, tak ada apa-apa yang tak baik dari ujian darah tu nanti. Sudah la soalan-soalan oleh young chinese doctor yang ensem tu membuatkan I nervous lebih dari biasa. Batuk ni pun tak mau nak baik betul...huhu...sabar sajalah Murni oi..toksah dok merungut...! Doakan yang baik-baik naa...and in the meantime, u, please stop worrying..and do not overthink..kang malam nanti merungut pulak susah nak tido bagai!





10 comments:

  1. Semoga dipermudahkan segala urusan dik Murni, amin! Murni nak buat Masters ka? Selamat mengadap buku menggunung & assignment & ujian & peperiksaan & buku menggunung lagi & assignment lagi & ujian lagi & peperiksaan lagi...ok sudahlah tu, terlebih2 pulak akak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      T.kasih atas doa mu kakak.. :) Dak aih..bukan masters..tak sampai tahap tu lagi..hehe...baru nak buat degree..dip saja seperti tidak berkembang buatku kakak...ngeee... :D

      Delete
  2. InsyaAllah. Semoga segalanya dipermudahkanNya dan baik2 saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik,

      T.kasih...:) mudah-mudahan...amin.

      Delete
  3. Jangan risau. InsyaAllah okey semuanya. Akak doakan adik sentiasa sihat dan result blood test nanti akan buktikan yg you are in the pink of health. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Saya harap kata2 kak Aidah tu adalah hakikat sebenarnya nanti..amin. thanks kakak...saya memang macam ni, cepat dan suka terlebih risau.

      Delete
  4. IM nak pi riadah pun tangguh dulu. dah 2 minggu tak hujan. become worst kat penang nih!

    tu masih ada yang selamba je bakar sampah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM,

      Awal pagi tadi ada hujan sikit sebelah pulau..keadaan baik sikit je. Petang nya kat seberang ni..pun sama..sikit je hujannya...huhu..

      ada jugak yang tak gunakan akal..menyumbang lagi kemerosotan udara...ish..ish.

      Delete
  5. moga dipermudahkan segala urusan mu murni :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails