About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, June 10, 2012

Now U See, Now U Don't..

Makanan kat food court kadang-kadang susah nak dapat yang betul-betul sedap dan kena dengan selera.

Now you see...

Berlainan dengan yang ini. Mee Rebus Pak Ngah. Stall located at foodcourt, Tesco Extra Seberang Jaya. Gambar ni entah dah berapa lama terperuk dalam folder lappy.


Now you don't....

Kalau tak sedap, masakan boleh licin tahap ni kan...kan.. :-) For me..rasa kuah nya memang sempoi, pedas so-so dan lengkap dengan taburan kacang tumbuk...hmm..lapar tiba-tiba! And most importantly, tak sama macam mee rebus mamak yang biasanya penuh dengan cucur udang dan kuah yang pekat amat. 


Ramai dah biasa cuba kot tang ni....?



10 comments:

  1. Uikkk...ini makna nya lapo bebenor ni.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jebat,

      Lapo + sedap = licin pinggan..hehe

      Delete
  2. Salam Siti,
    kalau tabuq kacang tu lazimnya mee rebus Jawa atau belah2 selatan tu. Kalau akak buat mee rebus pun main tabuq2 kacang (hazelnut lagi)! Jilat tak pinggan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Yong Halima..

      Hehehe..kalau tabuq hazelnut jawapnya 2 kali penuh, 2 kali licin lah pinggan tu..ekekeke...tak sanggup nak jilat yong...jatuh saham teman! hehe

      Delete
  3. Haaa dah berapa kali kami pi Tesco dok jeling2 kat mi rebuih tu tapi tak makan sebab takut terkena lagi. Dulu kami makan kat mana tah, boh nama sama mi rebuih "Pak Ngah" tapi punya la tak sedap, Tuhan saja yg tau. Tiruan kot. Ni dik Murni dah kata sedap, green light boleh try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Kalau mee rebus pakngah yang kat Tesco Extra & Carrefour seberang jaya..memang betul ori pakngah sg dua..kawan2 la habaq. Dulu masa baru bukak kat Carrefour tu memanjang kena queue panjang. Kat Carrefour tak tau la ada lagi ke dak..sebab dok selalu pi Tesco ja la ni. Try la kak dinas..kot2 kena dengan selera.

      Delete
  4. Akak rasa kan. Selera kita samalah dik. Setiap kali datang sini, mesti perut berbunyi, mintak makan. Sebab semuanya sedap2 dan akak sukee. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Hahaha....akak mai penang nanti kena roger saya dengan kak dinas tau..kami bawak akak jalan2 makan2 satu pulau...hehe

      Delete
  5. nasib baik hr ni akak baru lepas mkn mee rebus kt kantin sk...ngee....

    ReplyDelete
  6. Kak Nza,

    ..kalau tidak..mesti dah teringin ni..kan..kan?hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails