About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, June 27, 2012

Wordless Wednesday #30: Better safe than sorry









24 comments:

  1. Jangan nanti waktu nak guna, tak jumpa cari pulak! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik,

      Ada jugak saya terfikir macam tu..takut masa diperlukan,panik, cari apa pun tak jumpa..ingat nak gantung..tapi takut tertarik alarm tu...malu tak pasal2 pulak...huhu

      Delete
  2. menarik jugak..kaler pun cun...take care dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Tiha,

      Kaler biru tu ke..?yang kaler biru tu pepper spray..saya beli satu set..sekali dengan alarm tu. Thanks atas ingatanmu kak tiha..

      Delete
  3. Bagus2. Akak setuju sangat tu. Kempen ngan kak dinas suruh dia simpan satu. Ke dia dah ada agaknya. Penting ni utk adik2 yang selalu keluar dan drive sorang2 ni. Jaga diri ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Dengar macam2 sangat kes, ndak2 saya ni pulak bukan jenis pem'berani' sangat..lagipun, tak salah sebagai langkah keselamatan...kan. thanks kak aidah...

      Delete
  4. ofismate jat beli alarm yg leh sangkut kat beg,bunyi dia boleh leh wat deria bunyi rosak=kuat sgt.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zati,

      yang ni pun boleh gantung kat beg..cuma belum gantung je lagi...sebab takut tertarik alarm tu di tengah2 shopping mall...malu wooo...hehe

      Delete
  5. Pepper spray pun kena ada! Dan jalan sambil bawak kayu hoki!

    Ok kayu hoki tu over. Dulu ada dalam keta tapi lepas tu dah bok keluaq, tak jumpa pulak cari dalam rumah kayu hoki tu.

    Terima kasih kak Aidah, I love you. & Murni pun dah tentu la I love you jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      tu yang kaler biru tu pepper spray tau...satu set dgn alarm tu. Wah..kak dinas ada aksesori tambahan..kayu hoki lagi. er..payung pun kira aci kot noo... i lep u too...kak dinas & kak aidah..dua2 lep..hehe..

      Delete
  6. bagus alat ni... akak pun nak cari satu .. kadang rasa takut tu ada especially bila p shopping complex sorang sorang n parking lak jauh dari pintu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chik Na,

      Yang set ni saya beli online..kebetulan ada promosi groupon hari tu..dalam RM20++ je..beli lah kak..kadang2 kita keluar sorang2 especially kat parking mall tu..memang menakutkan..sekurang2 nya ada alarm ni boleh la assist kita utk alert kan org sekeliling....

      Delete
  7. Replies
    1. Pakngah,

      Err, nak kena praktis dulu ke..saya pun berbelah bahagi..cuak je rasa nak tekan spray tu..hehe

      Delete
  8. Salam Siti,
    selain dari tu, bawak kayu hoki atau bat rounders/baseball bila jalan sorang2 he he!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Yong Halima,

      Bawak payung ala2 ceti tu pun ok jugak kan....hehehe

      Delete
  9. ehh..tak tau plak ada pepperspray yang cantik macam tu. kaler pink pun ada ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairul Abdullah,

      Ada 3 variasi kaler kalau tak silap saya, merah, biru & putih. Sekali pandang macam maskara..

      Delete
  10. Replies
    1. Liya Hanif,

      Dalam rm 20++ je dear..tak ingat actual price berapa..pakai promo groupon.

      Delete
  11. nak belikan wife satu lah...kat mano boleh beli ek??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa Mifz,

      Pernah tengok kat watsons, tempat lain i tak pasti. yang i beli ni secara online..through groupon.

      Delete
  12. salam kenal...

    kat watson ada ehh? berapa ntah harganya...
    i think mmgla pita panic bila jadi kat pita but paling tidak day ready.. mana tau panic hilang tetiba. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Messy Mummy,

      Hai..salam kenal..:-)
      Pernah nampak pepper spray tu dijual kat watsons..that was last few yrs ago..but u can try ur luck.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails