About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, July 24, 2012

First Challenge Has Begun


Tediaaaa......my first challenge! Setebal 474 halaman occay. And progress as at todate...baru masuk halaman 31. Chapter 1 pun tak habis lagi. Yang ini modul kedua yang I sentuh selepas bergelar siswi. Modul pertama, Hubungan Etnik, so far tidak menyebabkan I terasa tegang urat kepala but when come to this one...masyaallah...entah berapa kali tersengguk kat meja, atas katil, atas sofa....dan mendatangkan denyutan melampau di kepala selama dua hari berturut-turut.




So, hari ni, I mulakan dengan approach yang agak berbeza berbanding last 3 days. Pasang CD slow and instrumental.... and alhamdulillah..khusyuk berbanding biasa.


Ini baru cabaran pertama, Siti Murni. A lot more to come. Sabar. Tenang. Ingat tauuuuu.....u r still the same person yang tak pernah takut to strive harder..and will always inspired dengan kejayaan orang lain. Ingat tauuuuuu.....



entry mode: menguatkan hati dan perasaan sendiri...
p/s: Pakcik, I need your support!!!!!!! balik la cepat...






12 comments:

  1. Jadi pelajar balik kalau tak pening, tak sah la, kehkeh! Kuatkan semangat, Murni boleh! Lawak tu lawak jugak tapi jaga kesihatan diri jugak na dik, nanti belajaq ke mana, apa ke mana.

    Yalah pakcik, balik cepat! Adikku perlukan sokongan moral darimuuu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Macammana pening pun kena la lalui dengan redho kan. Thanks atas ingatanmu kakak...

      pakcik tu tah2 dah lupa kat chek pa....huhu... :-(

      Delete
  2. InshaAllah boleh tu. Bulan puasa ni doa makbul. Akak doakan adik dapat khatam semua buku2 ni dan terus melekat dalam memori ya. Farah dah start first test minggu ni. Macam nak nanges je dia telefon akak takut tak boleh score. Akak pesan kat dia supaya sentiasa cakap inshaAllah BOLEH! macam dalam program adik2ku kat TV1 tu. Hehehe.
    Akak pun nak seru gak pakcik ni supaya dia balik cepat. Opps kalau pakcik tersedak, mintak mahap ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Cepat jugak dah nak test ya..good luck utk farah, kena tenang2 baru bleh dapat jawab soalan. saya bulan 9 nanti baru nak start sidang video...test lambat lagi next yr bulan 1.

      bior dia tersedak kak....sampai ati tinggal org lama2...huhu

      Delete
  3. Wahhhh...susah betul bergelas siswa siswi ni erk......emmm..tak payah baca aaa...jom baca buku Gila2...Ujang...jommm.....ahakz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jebat,

      lama jugak tak baca 'ujang' ni..kalau nak release tension sat..boleh gak layan....

      Delete
  4. salam..
    wahh..ada peluang
    jadi politikus nanti nih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zulkbo,

      Dah kursus asas..mau tak mau kena ambik jugak bro..:-)

      Delete
  5. Prima face, moga panjang umur berkat makin baik,,

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails