About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, July 8, 2012

Insta #4: Rosebud Tea & Wantan Mee




Here it is...pink rosebud tea from Paqis France. Orang kata minum rosebud tea ni bagus untuk kecantikan kulit *natural beauty katanya, helps to relieve menstrual pain and digestive problems. Orang yang kata..maybe betul la tu kot. For me, I just simply love the aroma...wangi gitu! Rosebud tea ni hadiah dari RHB Bank untuk our sales team. So, dapat la I enjoy the light taste and flowery aroma dari rosebud tea ni di pejabat. Boleh brew macam tu saja or else can mix with other types of tea...macam black tea ke. Price per packet kalau dibeli secara online lebih kurang RM 10. Tercari-cari jugak tempat untuk beli rosebud tea ni rather than beli online...uols tau tak mana nak cari ek..? Dah fall in love ni.....




Last friday, mood nak makan nasi memang hilang sama sekali. Tekak rasa nak jamah makanan ala-ala cantonese gitu. So, pergi la mencari Wantan Mee versi halal...tak ada char siu naaa..! Just chicken slices and fishcakes..yang pastinya sedap sangat! *untuk tekak orang tak berapa sihat

Macam tak cukup sepinggan lahhhhh...tapi takkan lah nak order 2nd round pulak kan.....kang ada orang cakap membela pulak..huhu...tak sayang mulut! Yang dikatakan tak cukup sepinggan sebab a day before tak ada selera makan, just makan buah..mana la nak kenyang...kannnnn....~ walaupun makan sendirian...lone ranger gitu...layan je jugak. Dah terbiasa ke mana-mana pun sorang, apa nak dihairankan sangat.

Now, nak siap-siap gi nyongket umoh kenuri....moh le.....


p/s: balik la cepatttttttttt.........:-( nak mengadu ni...






19 comments:

  1. sy pn slalu sorg2..klo member xde..tp skrg kena hati2..byk kes jenayah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nn Lylyn,

      thanks dear...betul, sekarang ni banyak kes jenayah..kdg2 yang tak disangka-sangka..kena hati2. Ini sebab keluar during lunch time. Kalau petang / malam memang confirm bawak mak bonda buat teman.. :-)

      Delete
  2. salam..
    1st time dengar teh
    nama cenggini..sedap ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam bro zul,

      Dari segi rasa biasa je bro..kalau mix dengan teh lain..mungkin lebih sedap. cuma dari segi aroma memang best.

      Delete
  3. Salam Siti,
    cantik ropa teh tu! Tapi di Turki banyak teh cam ni...berbagai jenis bunga dan herba!
    Ehhh kalau makan di restoren, rasa sedap order jer, jangan malu2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong Halima...

      salam...
      cantik kan. Saya dah addicted ni..tapi stok dah tak banyak. Dah kena start cari kedai yang jual rosebud tea ni. Kat turki banyak yer yong...ingatkan kat sana banyak elma cay je..wahh..nanti nak kirim kat yong tolong belikan boleh...nak try sana punya version pulak.

      Delete
  4. salam k.siti lama tak jenguk..if u still remember me..blog lama yana rossywafiy..:) anyway tak pernah rasa n tengok pun rosebud tea tu..wangi sangat macam takut jer nak minum..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prettywrite,

      salam dear...ingat-ingat lupa..tapi takpe..insyaallah nanti sis pegi terjah ur blog okey..kot2 dapat refresh balik. :-)
      jangan risau..wangi dia ok..tak tajam..just nice. yang pastinya bila hirup tea tu rasa tenang dengan aroma dia..menenangkan gitu.

      Delete
  5. dni lom penah cuba mi wantan... cam teringin juga :)



    p/s: yes dear... sebotol vco 60 softgel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ardini Humaira,

      Cuba lah. Mana tau kot2 kena dengan selera.
      Insyaallah..nak cuba jugak order from dini..but not now..insyaallah soon..k :-)

      Delete
  6. cer bgtaw plak...kat mana nak beli online...cer citer...cer citer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jebat,

      google je jebat...ada yang jual online. Pernah pegi kat one blog tu yang jual rosebud tea ni..

      Delete
    2. Ok....nanti kita carik.....ahakz

      Delete
  7. rosebud tea tu ada dijual di cameron..kalo g jalan2 sana leh laa li nt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Tiha,

      Ye ke..selalu jumpa teh yang macam2 perisa tu je..tengok tak abis la sy ni..heee... :D

      Delete
  8. First time akak tengok rosebud tea. Selalunya teh bunga je yang ada nampak kuntuman2 bunga kat dalam tu.
    Memang sahlah kita ni sama selera. Sebab akak pun suka wantan mee. Selalu kalau stay kat mana2 hotel, itulah yang akak order. Kat Park Royal Penang, wantan noodle soup dia mmg sedap, dik. Tapi itu 4 tahun lepaslah. Sekarang tak tahulah chef yang sama atau tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Saya pun tak tau jugak pasal rosebud tea ni sebelum ni. Bila orang bagi hadiah, baru la reti..best jugak minum. Kannn...sama selera..very the adik-kakak kan.....:) heee....suka jugak yang soup version. Org kata Penang & spore memang master in wantan noodle..orang la kata..betul la agaknya tu.

      Delete
  9. Rose Bud tea tak tahu mana nak dapat, tapi, Rose Tea, boleh dapat di Cameron Highlands. And Rose Buds memang boleh dapat di Cameron & disesetengah kedai bunga. Pastu CT boleh boil fresh tea with a few rose buds. Selamat mencuba~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shasha,

      oo..kedai bunga eh..erm..tq shasha..nanti i cuba cari..tq again for the tips.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails