About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, July 5, 2012

Nadi & therapy

Sepetang di Penang Municipal / Youth Park.....


Sejuk dan mendamaikan. No senaman, no jogging, no exercising..no hiking. Cuma hirup udara segar, jamu mata dengan kehijauan alam...dengar bunyi air mengalir.....nadi hidup~that's it.



Kalau pegi mana-mana..jangan lah terjumpa water fountain....memang melekattttt kat situ! Boleh layan termenung berjam-jam lamanya. Khusyuk pulak tu. Dengar bunyi air pun macam therapy jugak. Ada satu ketenangan yang tak boleh nak digambarkan dengan kata-kata.


p/s: 
masih mencari-cari port sunset dulu-dulu..zaman duet lagu 'Senja Nan Merah' dengan abang 'sawi' yang kini masih berada di Yokohama. Ada bahagian darinya seperti sudah amnesia...perlu digali sampai jumpa supaya lebih mengerti jauh di lubuk hati nan sekeping ini.

8 comments:

  1. Suka dengaq bunyi ayaq jugak. Kalau dok kat water fountain atau ayaq terjun, boleh ghalit pejam mata dengaq bunyi ayaq tu. Tapi kena make sure ada orang teman la. Satgi dok pejam mata sorang2 tang situ, jadi ceghita lain pulak, ohh tidakkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas...

      hat pi sorang2 tu yang feel kak..takdak orang kacau..hehe

      Delete
  2. Kalau letak kat rumah den...sure den mandi 1 hari 5 6 kali....ahakz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jebat..

      haha...tiba2 je rajin mandi ek...

      Delete
  3. Terasa tenang dan damai jer kann..

    ReplyDelete
  4. Akak suka dgr bunyi air dan bunyi ombak. Tenang ja. Hilang sekejap segala masalah. Hmmm..kena cari masa nak ke pantai jugak ni. Akak di Pd wiken ni. Tapi masih belum dapat jengok laut. Jalan jem sikit sebab depa buat international triathlon. Hangin ja rasa bila kl jam, balik kampung pun jam jugak. Sabaq ja lah naa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah..

      Akak balik PD..wah bestnya...:-) saya mood nak pi batu ferringghi pun tk boleh nak pi lagi...nanti kim salam ketua mafia cawangan teluk kemang naa...hehe..

      betui kak...dengar bunyi air dapat buat kita lupa sat masalah...berlapang dada gitu.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails