About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, August 27, 2012

Potret Syawal 2012

Rindunyaaaaaa.....!!! Lama tak bersiaran kannnnn.....mish me..? mish me not..? Jangan perasan la Siti Murni, takdak sapa rindu kat hang, okey~

Hari ni entry up potret Syawal tahun ni saja, tak dan nak sembang panjang. Semalam tido jam 2am sebab nak siapkan assignment sistem politik. Sejak tengahari tadi dok tersengguk-sengguh kat meja opis.



Terasa janggal yang pakai baju kelabu *toot* hanjeng tu..tidak sedondon.

Seronok dak raya, uols...?? Best noo..depa semua pakat balik kampung. I balik 'bandor' je la tahun ni..and insyaallah..akan jadi tradisi beraya di Greenlane untuk tahun-tahun ke depan. Itupun kalau panjang umur, ada rezeki dan belum berjodoh la kot...ngeee... :D



yang paling comei of course laaaaaa.....yg tepi sekali baju kelabu tu kannnnnnn.....confident tak hengat!


Gedik okey..mentang-mentang asben bagi duit raya....hehehe


Juadah raya makan sampai lebam. Baru teringat, langsung tak terfikir nak ambik gambor ketupat rendang & nasi impit.


Ayam bakor...bbq malam raya..sangat best occay!


satay pun ado! Tomato n cheese tu pasal ada orang bajet mat saleh gitu!


Tukang panggang & bibik of the day! Di bawah rumpun inai gitu! hehehe....larikkkkk!




Ini pulak bukannya wak masturr ya...ini adalah 'ah chey'. Beliau bertindak sebagai ketua pemanggang pada malam tersebut dan mengkoordinasikan arang2 sekaliannya. Beliau sedang menikmati ketulan ayam pertama...muahaha.


suasana malam raya di laman rumah sementara menanti hidangan bbq dan ketibaan def-def kehormat yang berhenti berbuka di Tapah dan sampai nya agak lewat. Nasib baik kami tak perabih satay dan home-made beef patties yang delises itu.


sekian melaporkan dari atas katil. Nak sambung baca modul. free sikit nanti i jalan2 beraya kat blog uols yaaa....daaa... :-)



14 comments:

  1. Sangat jeles ok? Cantiknya rumah U Cik Siti ooiii. Lampu kelip tu sungguh mengindahkan lagi..
    Bab juadah dan BBQ tu jangan cakaplah... sangat menggiurkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie,

      T.kasih kak azie..tapi bukan rumah chek..ni kuarters kerajaan, rumah dik na..:-) Alhamdulillah..suasana memang best kat sini. Meriah malam raya..meriah pagi raya. Tahun depan pun raya sini lagi..kalau panjang umur, murah rezeki.

      Delete
  2. Fuhhh bbq raya! Nak ciket! Konpem la dah habeh kan, kikiki!

    Oohhh kalau kawen, asben bagi duit raya eh? Tetiba ja rasa nak kawen, kahkahkah! Lalinnnggg, jiangan lali! Tu diaaa, berasap dia lali, wakakakakkk!

    Akak lawak2 saja naa, jiangan malah loh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Yaaaa...BBQ raya and our first family bbq. Selalu dok bbq kat luaq atau tumpang orang punya majlis...tak pernah conduct everything sendiri. Rupa-rupanya sangat best..and tak lah susah sangat. Hahaa....dapat duit raya..teruih nak kawen nooo...pandai kakak saya ni...good strategy!

      Delete
  3. Tahun depan nak try bbq lah di malam raya. Nampak best sangat. Eh..nanti sat. Tak boleh tunggu tahun depan, dik. Raya haji ni jugak nak try. Hehehe. Yang baju kelabu toot hanjeng tu kan masih belum berpunya. Tak pa lah pakai baju tema lain... bagi stands out sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Nak buat boleh..tapi jangan dok pulun sorang2..mintak kaum kerabat semua tolong sama...meriah gitu! :-)

      Kelabu toot hanjeng tu pasai dia tak beli baju raya, dia pakai baju yang dah beli sebelum posa...tak pernah pakai..sebab tu la lari tema..hehe.

      Delete
  4. Wow..raya yg sgt happening...dpt duit raya...makan2 memang terbaek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak Wardah,

      Alhamdulilah..walaupun at first memang dok rasa tak best sebab family kecik, sure sunyi. tapi..meriah jugak sudahnya.

      Delete
  5. w.pun raya kt bandar tetap meriah kalau brkumpul brsama family..kalau nk cr calon suami interview dulu mcm akak ni...sejak kawin smpai leni suami nk sambut raya di kg akak..plg kurg 1 minggu kt kg akak br blk Johor..mmg terbaiklh.....ngee......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nza,

      Kalau boleh biaq la dapat orang ada kampung...seronok..seronok sebab ada jugak feel balik kampung tu. Mana tau kot2 dapat orang johor jugak....ngeeee...hehe..

      Delete
  6. best nye ada gambak raya..ada ada 2,3 keping jaa..tk igt nk snap sgt..slmt hr raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Tiha,

      Time raya segala-galanya kalut..mana dengan layan tetamu, mana dengan masak, mana dengan kalut nak makan..sama la jugak. ada jugak scene2 best yang terlepas....tak pa la..janji ada kenangan dengan satu dua gambaq...dah ok dah.

      Delete
  7. Hi, love the pics. Beautiful family portrait.....And the food looks so good.
    Wish I am your neighbour.....
    Wishing you and family selamat hari merdeka.
    Lee.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails