About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, August 12, 2012

Sombre



"Tiada istilah raya tahun ini"

Sombre bunyinya. Pudar. Sedih. Tiada semangat.

"R u okay? What happen??"

"Entah la, tak terungkap dengan kata-kata"


It's been a week macam ni. Bila kita tanya, diam, tak nak jawab. Bila kita diam, dia mencari-cari pulak. Seriously, I tak pandai pujuk-pujuk orang. Dua kali tanya, tak nak cerita..okey, fine, kehabisan kata-kata. Bila rasa ready to share, pandai-pandai lah cari I yaa.

But the problem is, I yang tak tahan macam ni. Tido mampos tak lena, mandi tak basah, tak makan pun rasa kenyang. Kalau tak nak cerita, jangan hint kat I..like something amiss. Rasa tak puas hati selagi tak dapat explanation yang sepatutnya.

Now, I pun dah tak pasal-pasal terkena aura 'sombre' moods...

Nak paksa dah tua bangka, dah bapak budak. Surely, it's something not good, tapi tak pasti 'apakah' ia. speak lah...pelissss.....jangan buat I meroyan macam si meow-meow tunggu masa nak bersalin.


Teratai layu di tasik madu (gambar tak ada kena mengena, sekadar penghias entry)




16 comments:

  1. Gambar itu cantik sangat...

    Manusia - ragamnya macam2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik,

      Gambar saya cedok dari fb siapa entah..main copy je..:)

      Delete
  2. salam..
    masih tercari-cari maksud
    SOMBRE tu..?istilah baru ke..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro zul,

      sombre (us), somber =

      1. dismal; melancholy a sombre mood
      2. dim, gloomy, or shadowy
      3. (of colour, clothes, etc.) sober, dull, or dark

      Delete
  3. Nak buat macam biasa, tak boleh kerana ada yg tak kena di dalam hati.

    Kalau tak bagi gambaran langsung tentang apa yg dirasai pun tak kena jugak kerana nanti insan yg dekat dengan kita fikir kita tak suka bila bersama dia.

    Tapi nak bagitau apa yg tak kena pun tak boleh kerana tersekat di kerongkong, tak mau keluar dengan kata2.

    Gitulah keadaannya dengan insan itu gamaknya kerana akak pun pernah mengalaminya :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Just because i'm a reserve person (sometimes) and sometimes jugak seorang yang straight to the point..depends on situation...chek tak pernah duduk dalam situasi dia tu..and kak dinas jugak..pertengahan..antara nak bagitau dgn tidak.

      tq for the explanation...saya rasa macam kes berat je..tp agak melegakan baca komen kak dinas itewww...tq akak. :-)

      Delete
  4. Replies
    1. kak tiha,

      english US - 'sombre' atau 'somber'
      maksud macam saya tulis kat atas tu..

      sombre (us), somber =

      1. dismal; melancholy a sombre mood
      2. dim, gloomy, or shadowy
      3. (of colour, clothes, etc.) sober, dull, or dark

      Delete
  5. Payah jugak kan. Akak pun pernah mengalaminya. Rasa mcm nak tolong tapi tak tahu apa masalahnya. Last2 kita pun ikut sedih sama. Tapi akak ni kan, suka terus terang. Kadang2 cepat sgt pulak luah masalah kat org. Kesian org yg terpaksa tadah telinga dengar luahan hati akak. Hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      itu la yang membuatkan saya dalam dilema..mood nak hepi2 raya pun tenggelam timbul..kita semangat dok buat preparation, tapi orang tu pulak mood sensitip & tengah bersedih yang entah apa reason. serba salah..nak tolong pun tak reti lagu mana lagi. akak sama ngan saya..kadang2 perlu sangat cakap terus terang..jangan dok main hint dengan kiasan..kesian org lain kannnn...

      Delete
  6. Gambar yg sgt cantik...Sabar aje nanti okaylah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak Wardah,

      terima kasih kak..gambar cilok dari fb sape entah..hehe.
      mudah2an okay la dia nanti...amin.

      Delete
  7. PM pun tak suka bila berada dlm keadaan tertanya-tanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM,

      Kan PM kannnn....mula buat semua kerja serba tak kena.

      Delete
  8. Memang sesetangah lelaki macam tu..nak bagi tau tapi taknak bagi tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fadzli,

      Memang punnnn...huhu. dia ni pulak..perangai dia memang sama je sebijik dari dulu...tak pernah nak berubah...huhu

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails