About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, August 2, 2012

The Battle of Street Burger #1 : Street Grill Burger Bakar, Penang


JRRCMDU & Penang Halal Food (PHF) buat pertama kalinya membuat 'lawatan bersama', me-review burger bakar sekitar Penang. Bermula di Penang Street Grill (Burger Bakar) on last Friday nite.




Street Grill (Burger Bakar Penang) is located next to Ocean View Apartment, Bandar Sri Pinang, Sg. Pinang. Ala-ala food-truck gitu kan...Street Grill ni operates just by the road side. Katanya..akan melebarkan sayap perniagaan tak lama lagi.





Menggunakan home-made patties, diperap dengan 'sos rahsia', and grilled to perfection with hot flaming grill, Street Grill menyajikan burger bakar yang enak, tender and juicy. (harun hang dik Na...telan ayaq liuq I buat entry ni tauuuuuu....len kali hang yang pi telan n review..hang saja lah yang buat entry naaaa....!)




Menu and price list -- quite reasonable. 


Triple Bonanza

Some post and comment from their fb's page.


For more information, more photos, maps, kindly visit https://www.facebook.com/streetgrillburger or just simply call this number 012-5711050 / 012-4659066.





Chef Street Grill in action bersama orang kuat di depan dan belakang tabir banner JRRCMDU. Insyaallah, there will be more food review coming your way..dan akan lebih giat lagi aktiviti meronda & me-review selepas Ramadhan.



Image by: 
Sugarhoney
Street Grill Burger


P/s: Mintak ampun naa...post boleh menggangu-gugat ketenteraman jiwa di siang hari. Tiada pilihan, kena post jugak sebab dah banyak hari peram dalam draft.


27 comments:

  1. Salam akak,

    Apa khabar? Wahhhhhsehhhh time puasa begini kan. Belum pernah mencuba Burger Bakar ni. Dah selalu baca di sana sini. Boleh try nanti.


    Selamat berpusa kak Siti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Seri! :-)

      Alhamdulillah..baik adanya. Selamat berpuasa to u too. Kat sana pun banyak burger bakar yang famous kan...

      Delete
  2. Salam kenal...ni kat mana ni, yg kat tepi pantai ada tiang biru 3 ketoi tu ka...uihh macam sedap ni..kena try nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum smp situ lg. dia pnya lori tu tepi jalan nk p pinang court. kira sblh ocean view ja. yg tiang 3 ketoi tu kt tepi laut dh.

      Delete
    2. Fadzli,

      Thanks yaa..datang sini. I am sure that sugarhoney dah answer your question. Try..jangan tak try.

      Delete
  3. wahh, habis makruh ni..tihehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Tiha,

      A'ah..ustaz Azhar cakap makruh post gambar makanan sebelum berbuka...adess..nak buat macammana kak, dah banyak hari peram dalam draft. Ini pun ada banyak entry burger lagi yang tak ter-publish.

      Delete
  4. Sedap nampak. Yang penting grill jadi kurang sikit rasa guilty. Hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Saya pun tak boleh nak kata sedap or not..yang merasa tu lidah orang lain..so based on their review lah saya buat entry ni. Nampak memang sedap kan. Grill & kukus is another trend for 'healthy' burgers....kak aidah tak terliuq lagi kan malam ni..? hehe...

      Delete
  5. Murahnya Burger bakar kat sana!!! Jealous! Kat sini, yang biasa sahaja pun boleh sampai RM7 uols! Hurmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shasha,

      Single patties pun RM 7 ke..? Sini nampaknya still cheap lah. Jealous...mai lah, jadi orang penang. u kan suka penang and it's food...ngeeee....:D at least i got fren here...lalalalala...

      Delete
  6. jadi sapa2 yang telan ayaq lioq tu
    lekas2 mai penang..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana,

      Kesian depa kan..saya hanya menyebarkan info..harap depa tak marah...hehe.

      Delete
  7. PM pun tak pernah try lagi burger bakar nih...teringin jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa Mifz,

      Laaa........kena try..dont wait anymore..burger bakar now trending.

      Delete
  8. IM dah lama tak ke penang street.

    ReplyDelete
  9. Nasib baekkk cek tengok malam2 ni haa, kehkehkeh! Bertingkat2 adanya burger itu kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas!

      Hehe...kak dinas memang pandai pilih timing! chek kalau burger, tak payah la bercita-cita tinggi nak jamah yang bertingkat...setingkat pun kadang-kadang susah nak abis.

      Delete
  10. Lama dah dgr pasal berger bakar ni...tak pernah tersua....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jebat,

      kat tempat hang tak ada ke burger bakar ni..? takpa..mai penang nanti chek belanja okes...

      Delete
  11. Assalamualaikum Yong Siti,
    sedap ke? Hmm selagi tak try belum nak caya....tapi tengok gambaq cam orait!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong Halima,

      Wkmsalam wbt...:-)
      Entah la yong, depa kata sedap. Isi lembut n juicy. Nampak pun not bad. Nanti kalau dah try...saya cerita lagi kat sini.

      Delete
  12. seb bek tgok malam...heheheh ^^ cmna la nak abes mkn besau cmtu...~

    ReplyDelete
    Replies
    1. SenyumSOYA,

      hehehe..kannnn...kalau tengok siang, memang agak berat lah dugaannya.
      Ada orang boleh makan abes..kita je yang tak confidence and susah nak abeskan..hehe

      Delete
  13. Perghhh ngancam burger bakar tu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails