About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, August 3, 2012

The Battle of Street Burger #2: Rock Ya Mouth, Rockstarz Burger


What...?? Burger again...? Mohon jangan 'melugai' ya tuan-tuan dan puan-puan. Demam burger melanda. Sementelah..kembara 'The Battle of Street Burger' sedang giat dilaksanakan oleh my adik and the crew. Me..? Tukang menyampai maklumat saja. Not to worry, I'll make sure akan try jugak each street burger yang di'publish'kan di blog ni dari semasa ke semasa. Insyaallah.

My Carbonara Romance & The Santanaz

Last few night, dik Na a.k.a Puan Sugarhoney with hubby and crew from Penang Halal Food (PHF) telah berkesempatan me-'rockin' mulut mereka dengan keenakan burger di Sg. Ara, Penang.. yes, Rockstarz Burger. Located at Taman Tunas Muda, Sg. Ara, right in front of Tunas Muda's office. Okay, now..let the pictures do the talking yaa...







Untuk bulan puasa, Rockstarz beroperasi dari jam 5.00 petang hingga 7.00 malam (sebelum berbuka) dan beroperasi semula jam 10.00 malam hingga 1.00 pagi. For normal business hours, contact number and any other additional info serta gambar-gambar yang menggoda, boleh la rujuk di sini.

the menu
Rockstarz Burger ni katanya baru je run their business in about one and half month. Sambutan nampaknya begitu memberangsangkan. And, in my opinion, perniagaan bumiputra yang kreatif macam ni memang patut diberi sokongan. Stiff competition in food industries sepatutnya menjadi pemangkin untuk usahawan-usahawan muda to come up with fresh idea to attract the youngsters yang suka kan something yang mengikut aliran hidup mereka...totally like with this rock concept! Keep up, Rockstarz.


Crowd is always there! Order bro, jangan tak order!


Ramadhan Special -- Papa Rendang

For info, Papa Rendang is the signature menu along the month of Ramadhan until a week of raya puasa. So, to those yang berhajat nak try, I think it's a good idea to opt for this Papa Rendang too..since it can be consider as seasonal menu kannn.. and heard from my sis, Rockstarz will come up with another theme / signature menu for Merdeka month nanti.

Amboi...adik ipaq I...takkan thumbs-up ja kot...bila nak belanja..???????




Susah jugak nak review without own experience. But based from other comments through their facebook page...hard to deny yang burger ni really sedap..awesome. Just take a look at the sauce yang meleleh tu (1st photo)...especially The Santanaz (bolognaise) and Carbonara Romance...sentuhan Italian gitooo!


wrapping paper -- memang rock abes!!

So, Rockstarz..I'll catch up very soon! Insyaallah.


p/s: Puan Sugarhoney...u still owe me four (4) burgers up to this date. Sekian, mekacehhhhh. Belanja kakak, murah rezeki....hehe...:-)



22 comments:

  1. Huu mak aih melelehhh! Burger tu meleleh kuah, akak meleleh ayaq lioq okeh! Nasib baik cek tengok tengah malam ni haa & baru makan 2nd round, kalau tidakkk!

    I like. Nak ajak kanda yg mana satu pi teman makan ni haa..heheh..tipu as usual, takdak kanda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Ajak la kanda *toot* pi supper ka..buka puasa 2nd round ke...sahur ke...sempoi ni...:D

      bulan posa jangan tipu tau....tak baek...haha...

      Delete
  2. lately ni banyak kedai jual burger besar2 la..harga boleh tahan gak kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bitt,

      Setuju dengan ur comment..bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan. tapi yang kat sini price dia okey lah bitt, compare in KL.

      Delete
  3. Pehhhh...respek giler...sampai pembalut pun depa design......harap2 depa terus serius dlm perniagaan ni.......ahakz....

    Tabik springgggggggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jebat,

      Kannnnn...:-) insyaallah...mudah2an depa terus sukses dlm perniagaan ni..

      Delete
  4. Mak aiiii..mengancam dan terancam tgk burger yg nyummy tu...bila sis nk blanja akak nie????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nza,

      Tu la kak mai penang sat sangat hari tu...kalau tak boleh la belanja. Next time mai..roger saya dengan kak dinas, okey...:-)

      Delete
  5. siyesli mmg ada sumting different dgn rockstarz. u guys kena try keh. roti burger pn diorg guna yg gardenia punya. bkn cap ayam taw. bijan2 bertaburan gitooo....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sugarhoney,

      I sangat teringin nak try Papa Rendang. Belanja pelisss....:-)

      Delete
  6. Burger ni anak2 makchaq suka.. tapi makchaq setakat rasa semulut boleh la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq,

      Hmmm..makchaq sama la dengan mak chek...the only burger yang dia suka makan -- mcdonalds. Lain-lain, dia rasa semulut dua...buat syarat gitu!

      Delete
  7. Assalamualaikum.....
    wah...saya mmg suka sangat burger....
    masa popolar//\\\ ABLONG saya pun suka...
    nie ada yang terbaru.....erm....nani nak cari la....

    ReplyDelete
  8. Ni dekat ngan umah aku ni..macam mana aku leh tak sedaq...malam ni gak aku gi carik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fadzli,

      Camna..? Dah pi try ka malam tu...? Sedap tak...ce citer..ce citer...

      Delete
  9. Meleleh2 cheese dan air liur pun meleleh2 tengok. Hehehe. Mahal tau burger ni. Hari tu kat bazar ramadhan ada jugak jual burger macam tu. RM7 seketul, dik. Tapi sedaplah. Berbaloi2lah membeli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Saya yang tukang tulis entry ni pun sama la kak...nasib...nasib...! RM 7 tu kira standard la tu kak..kat sini pun ada 3 range price RM 4, 6 & 8

      Delete
  10. Selaku family terdekat Rockstarz,thx byk2 kt sis murni cz stated Rockstarz Burger dlm blog ni,appreciated sgt2,Alhamdulillah idea n kretiviti adik2 ipar mbuahkan hasil sgt baik utk bsnes ni,bermula supper msa preggy last year,adik ipar ktuk pintu blik suh try burger dia msk n reka sndri,xsgka dr saje2 try hingga timbul idea nk wat street burger wit concept n different wif others..thanks to all supporters..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suzie,

      Owh..family terdekat Rockstarz eh...kim salam n congratulations to rockstarz family. my sis, hubby n frens pun kerap pi sana. congratulations n keep up the good job...sangat salute dengan fresh idea macam ni. merdeka burger belum dapat nama lagi kan...insyaallah one day i'll sure pay a visit...

      Delete
  11. Selaku family terdekat Rockstarz,thx byk2 kt sis murni cz stated Rockstarz Burger dlm blog ni,appreciated sgt2,Alhamdulillah idea n kretiviti adik2 ipar mbuahkan hasil sgt baik utk bsnes ni,bermula supper msa preggy last year,adik ipar ktuk pintu blik suh try burger dia msk n reka sndri,xsgka dr saje2 try hingga timbul idea nk wat street burger wit concept n different wif others..thanks to all supporters..

    ReplyDelete
  12. Insyallah..Salam disampaikan,thanks support kmi jgk ye..MERDEKA BURGER dh dpt nma pun..Ikut like paling byk n kreatif dr customer Rockstarz jgk,finally kmi choose "Merockdeka"..dh start dr smlm burger baru ni,28-Aug hingga 16-Sept,jika ada perubahan tarikh akn di update kmudian di wall Fb Rockstarz Burger,Insyallah lg Rockstarz Burger dpt merealisasikan impian adik ipar menjdi salah seorg pniaga melayu yg berjaya Insyallah..keep it support us..Hidup Melayu!!..:-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails