About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, September 4, 2012

Beskat tua....tua lah kita berdua macam ni saja....takdak apa-apa!

Letih. 

Sangat letih dengan permainan perasaan. 

Dah takdir, mungkin bukan jodoh atau mungkin jodoh tak panjang...

Dulu terluka tak dapat restu, sekarang pun tetap terluka...takde tekad dan keberanian. Sama saja. 

Ada pendirian, tapi tak tetap. 

Ada perasaan, tapi pendam. 

Dalam berani, tetap penakut. 

Nampak berterus-terang, tapi sebenarnya suka memendam. 

Bila rasa bersalah, diam. 

Bila kita diam, dia lagi diam. 

Bila kita cakap, baru dia sahut. 

Bila tegur, tersentap. 

Bila tersentap, masam muka. 

Bila masam muka....kena pujuk!!!!!!!





beskat tua untuk pakcik yang suka mengayuh dan tiap kali mengayuh mahupun tak mengayuh...ada sorang ni jugak la yang kena tinggai.. :-(


 
Bak kata adik Syima, "Jadi 'pemain simpanan' selalu sangat makan hati. Buatlah apa pun, you won't win his heart.


One thing for sure.....perasaan itu masih sama, hopes is still there, without 'full-stop', just 'comma' along the way. Full-stop mungkin hanya bila nafas ini terhenti. It could be.




photo credit: National Geographic

10 comments:

  1. Faham. Tapi akak tak bleh komen lebih2 tentang hal macam ni kerana prinsip hidup kita tak sama. Cuma akak doakan semoga Murni tabah menghadapinya na.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      terima kasih kerana faham. sabaq dah ni kak...kalau tak sabaq, tak tau lah nak jadi apa. tapi takpa...macam ni pun chek bahagia apa adanya. Allah bagi kita macam-macam alasan untuk bersedih tapi sebenarnya...kita ada beribu cara untuk gembira.. kan..:-) i live life as it is. macih kakak ku.

      Delete
  2. Salam cik murni...

    ape pun yg terjadi anggapla ujian je dr Allah utk menguji kesabaran cik murni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fatiha,

      thanks dear. i always do. walaupun penat..letih..tapi ada hikmah semua yang terjadi.

      Delete
  3. semoga dipermudahkan cik murni...selamat hari raya, maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
  4. Akak pun faham jugak. Pernah melaluinya satu masa dulu, dik. Penyudahnya akhiran citer tu tak seperti diharapkan. Dulu arwah bapak akak pernah cakap, bila berhadapan situasi begini, cuba pejamkan mata kita, nampak tak kehidupan kita bersama orang itu. Kalau tak nampak maka bukan itulah orangnya.
    Apa2 pun sabar ya, dik. Kalau tak dapat apa yang kita inginkan, kita mohon Allah ganti yang lebih baik ya.
    Btw, beskal tu memang tak de pun tempat penumpang. Nak buat camana kan. Kayuhlah dia sorang2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      thanks for ur advice..appreciate sangat. Menguatkan hati dan cuba terima apa yang jadi se-positif mungkin, memang tough things to do. Tapi, tak ada pilihan lain...itu saja yang saya boleh buat. I've tried my very best...tapi effort saya sorang tak cukup untuk seumur hidup bersama macam ni. Biar lah saya give-up dalam diam dan tak lukakan hati sapa2. :-( takpa..Allah ada..insyaallah saya tak sunyi macam ni...kannnnnn....lagipun saya ada kakak2 macam kak aidah & kak dinas.....tu pun alhamdulillah syukur...very the understanding uolsss...kerlasss gitoo!

      Delete
    2. Nak klik "LIKE" tapi takdak button like pulak kat sini, kahkah :D

      Delete
    3. see...kan dah kata sangat kerlasss...sampai kat blog pun nak LIKE...haha...melawak ja noo kak dinas...

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails