About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, September 7, 2012

Busy month of September


Yep...a busy month of September. Kalau tengok desktop calendar kat atas meja ni, penuh dengan contengan. Weekend semua fully-booked...hehe. Laris la sangat kannnn. Bermula sabtu lepas dengan separuh hari di office, lepas tu bergegas pulak, kenduri my assistant yang comel lote, Husna. Kenyang makan nasi kenduri, tak dan nasi nak turun perut elok-elok rushing pulak ke USM. Ada group discussion dan petang tu pukul 6 sambung dengan video conferencing wit lecturer. Sangat havoc sabtu lepas, balik rumah, pengsan!


Husna & asben beliau. Moga berbahagia ke akhir hayat.

Pic Husna dan asben beliau, credit to Andrea Chong. Pakai IPong tapi shaking ka hapa ka pun tak tau lah, jenuh edit. Baik lagi Samseng I...haha...belagak okey!

Hamzah Sendut Library

Discussion petang tu kat PHS. Baru la sempat berkenalan dengan lagi 2 orang group member, student Sabahan dan Sarawakian...very the majmuk ya uols. Okey la...senang co-operate dan bincang dengan depa ni. Hopefully, panas sampai ke petang. Assignment dah bertimpa-timpa. Now, tengah prioritize mana yang perlu didahulukan dan berdasarkan minat. Hari ni, my target is to finish up my Bahasa Malaysia report. Semak otak selagi tak siap, sebab lepas ni nak concentrate on my Economics paper...my peberet subject. 


My 1Malaysia Touch N Go

Kat opis pun dah seminggu berkejaran sana-sini. Sebab assistant cuti kawen kannnnn...terpaksa la I yang turun padang pi bank dan sebagainya. Buat teruk kan.....actually, di celah-celah sibuk tu dan jugak mengelat sekali...macam last two days, sempat jugak pi Pejabat Jualan Touch n Go...buat menatang ni lah. Tak larat dah dok bayaq cash 7 hengget tiap kali 'over the sea'. RM 110 je nak buat nya...tapi bila dok bertangguh ni, tau-tau saja lah.

Update belog pun di celah-celah kesibukan gitu. Baguih la sibuk...tak dak la dok melahu pikiaq yang bukan-bukan......kennnnnnn.... :-)



17 comments:

  1. Jumaat depan, InsyaAllah kakcik ke Seberang Jaya. Belek2 cari no hp Siti, dah hilang rupa2nya... :(

    Masih simpan nombor hp kakcik tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik,

      erk..saya check kat henpon dah tak dak la nombor kakcik. lepas tukaq fon hari tu banyak nombor kawan2 lesap sekali...kakcik pm nombor, kat fesbuk pun boleh. insyaallah, kalau ada tak ada apa2 masalah, jumaat tu boleh la jumpa kakcik.

      Delete
  2. Replies
    1. Tiha,

      Kadang2 rasa lagi best sibuk dari bosan takde keja..asyik mengantuk ja..hihi.

      Delete
  3. Sama la kita..sibuk....tapi tak jenguk blog macam rasa tak sempurna....hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fadzli,

      Ya, betoi.......! Kena jenguk jugak. Kadang2 tak sempat nak buat sehari satu entry...rasa frust sangat.

      Delete
  4. Betul. Bagus sebuk ni sebenarnya. Akak kalau sibuk, insyaAllah badan rasa sihat. Cuma penatlah sikit. Kalau sunyi mulalah nak cembeng tak pasal2. Tapi dalam sibuk2 tu jangan lupa makan elok2 ya. Kesihatan kena jaga tau. Take care ya, dik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Setuju 100% statement akak.. jangan kata akak..kalau sunyi sepi, bosan..chek pun sama...tetiba rasa sakit macam2...walhal kalau time sibuk..sakit semua hilang. thanks kak..atas peringatan itu. lately ni memang kuat makan...asyik maaaaakan ja.

      Delete
  5. memang betul bulan sept ni busy sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sharinginfoz,

      Ramai jugak yang busy bulan ni..kawan2 lain pun sama.

      Delete
  6. Wehhhh dik Murni! Awat baru buat, rugi la dok bayaq 7 hengget sebelum tu! Kita kan orang Penang, guna tachenggo kita bayaq RM5.60 saja tol jambatan maa.

    Sibuk2 pun kena jaga diri okeh, jangan sebab sibuk & tak fikir pasal bukan2 sampai terlupa pulak diri sendiri. Sayangi diri kita dulu, okeh bebeh. Take care!



    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Nak buat lama dah..tapi dok bertangguh. Sebelum ni either bayaq cash atau pinjam tng adik...tu pun kalau dia tak guna. Memang pun guna tng jimat. la ni senang sebab pejabat jualan tu bukak tiap2 hari sampai malam. takdak sebab dah nak tangguh bagai. tima kaseh peringat chek..insyaallah..akan menjaga diri ini sehingga tembun, gebus, sihat dan kuat...ekeke.

      Delete
  7. Ohhh I baru tau kalu guna ToucnGo kat Jambatan tu cuma RM5.60 jer? Wahhh bleh la nanti pi terjah Siti.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. AA, tol RM5.60 di jambatan tu hanya untuk pemilik kad TouchNGo yg memiliki IC beralamat Pulau Pinang saja naa. Kalau bukan, masih jugak RM7, hehe.

      Delete
    2. Kak Azie,

      Ya, betoi kak dinas bagitau tu. Untuk warga penang, ic penang saja...dan kena buat di pejabat jualan tng kat penang bridge. kalau tak..masih bayaq RM 7 yaa....sila la mai terjah...kami menerima dengan hati terbuka..

      Delete
  8. Hello Siti, nice pic of bride and groom.
    Hey, jangan havoc or lintang pukang, ha ha.
    Stay easy, relax.....
    Have a great week, simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle Lee,

      Hello uncle...thanks. bride is my assistant. kawin dulu sebelum i..malay called it 'langkah bendul'...haha...but there's no such thing nowadays..adik boleh kawin dulu sebelum kakak..there's no harm, no pantang on that anymore.

      tq uncle..u take care and have a great day too..

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails