About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, September 5, 2012

Wordless Wednesday #35: I missed the spirit of Ramadhan





Marrakech Market, Morocco. The seller of ramadhan savoury.



photo credit: International Ramadhan Photography, facebook page.






20 comments:

  1. haah kan suasana nya berbeza dengan bulan2 lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Tiha,

      tepat sekali. suasana nya sangat best. keamanan yang sukar dijelaskan.

      Delete
  2. Akak pun rindu jugakkk. Kadang2 sampai mengalir air mata. Over betul orang tua ni kan. Asik cembeng ja. Hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Jangankan akak...chek pun sama. Malu nak mengaku. hehe

      Delete
  3. yes miss that month too...

    ** thinking that i will face with that month again or not**

    insaf jap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fatiha,

      mudah-mudahan kita dapat bertemu Ramadhan lagi tahun depan..insyaallah.

      Delete
  4. Ada gaya2 nak terbang ke sana ker ?....mmmm...dalam list tempat2 yang perlu diteroka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku Seorang Pengembara,

      Belum ada gaya2 lagi ni...tapi dalam hati mengharap la jugak. Morocco nampak interesting kan....

      Delete
  5. Tu dia koi! Punyalah banyak! Yg menjual tu pulak senyum maneh ja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      tu la pasai..geram tengok. tapi tak tau la reti makan ke tak..semua kuih manis.....semanis si penjual.

      Delete
  6. Senyuman dia tu pun manis jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ain,

      Orang berniaga memang kena manis muka..kan...

      Delete
  7. perghhh....mcm2 jenis perisa ker tuh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eelobor,

      Rasanya la..semua kuih manis ni...it could be stuffed dates, dates cookies, qatayef...almond pastries ka macam tu la kot...hehe..bertimbun-timbun...rambang mata la nak pilih.

      Delete
  8. Assalamualaikum Siti,
    Kaannnnn!
    InysaAllah dipertemukan lagi dgn bulan baroqah ni.
    Kemana Siti beraya tahun ni? Akak banyak beraya di romah Mak, layan tetamu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmsalam Yong Halima...

      Amin...mudah-mudahan.
      Siti raya penang ja yong oi...seronok tengok yong beraya kampong, meriah! awai2 dah balik sana kan...

      Delete
  9. Insyaallah....moga umur dipanjangkan hingga bertemu Ramadhan tahun depann....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails