About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, October 13, 2012

Roti Canai Argyll Road


Entry pukul 11 pagi...nak share port breakfast yang sempoi di Georgetown. The best roti canai (so far...) roti canai Argyll Road.

Isi perut dengan bersarapan di sini sebelum aktiviti tembak menembak di heritage core zone, Georgetown tempohari.




Tengok portion ayam dia..sorry, tak berapa nampak 'gundu' dalam gambar. Tapi hakikatnya, memang 'gundu'! Ayam dan daging both soft in texture..senang nak makan. Kenyang sampai ke petang untuk perut orang cinonet macam we all.. :D


Price vise, lebih murah dari sarapan kat kopitiam 'hai-klas'. Yang penting, this is the original malaysian breakfast...(bercita-cita nak capture malaysian people having breakfast...insyaallah..)


Located Argyll Road, tak jauh pun dari roti canai transfer road tu. But I think, I still prefer here. GPS coordinate untuk kedai ni : 5.420366,100.331993

Selamat mencuba.

 

19 comments:

  1. Macamana kakak nak cuba dik... jauhlah sayang..
    Dapat tengok ajelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakzakie,

      tu la kan..kalau dekat boleh la cuba...kena simpan kalau2 kakzakie datang melawat pulau mutiara.

      Delete
  2. Replies
    1. Kak Kamsiah,

      penang dan mamak, sinonim kan. tapi alhamdulillah..restoran ni bersih, ramai pengunjungnya..tak kira la mami, melayu, cina, india..

      Delete
  3. wah terbaik lahhhhh. harus nak cari tempat ni next time ke penang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eny,

      ye eny...sedap betul kuah ayam dia tu! teringat-ingat sampai hari ni...cuba ye kalau datang sini. kalau tanya orang penang, kebanyakannya memang tahu tempat ni.

      Delete
  4. Nanti nak cuba bila esok ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zeq,

      ye la sangat. ni komen pujuk ke apa ni... :p

      Delete
  5. mila ambik gambar depan kedaibSila a

    ReplyDelete
  6. akak pn tak penah samapai sana lg..duk terlioq ja la tgk roti canai banjer mcm ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak tiha,

      ada rezeki nanti tu..insyaallah...mai la...

      Delete
  7. Betoi dalam gambaq tak nampak gundu tapi akak pasti mesti gundu ayam tuh! Roti canai banjirrr!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak dinas,

      macam ni punya tahap kolesterol..sekali sekala breakfast memang sempoi..tak bleh makan selalu....ayam ja dah gundu..roti dengan kuah belum kira lagi..teh tarik nya...hmm...

      Delete
  8. Replies
    1. kak azie,

      gundu dalam kamus dewan maksud lain. tapi kalau ikut kebiasaan kami kat sini gundu tu macam gemok la..besaq gedabak gitu.

      selalu gundu tu yang spesis-spesis nakal ni akan gunakan kat orang..macam ni..
      "eii...mamat tu dah la gundu, ada hati nak mengorat aku.." sambil gelak besar.

      ayat contoh sahaja...haha

      Delete
    2. oh baru tau apo itu gundu...ingatkan apo la tadi...hehe

      Delete
  9. waa. ni yg nk kene p penang nih.. lapaq plak tengok.. =P

    ReplyDelete
  10. salam sis.
    Singah sambil bertanya khabar di hari ini.

    ReplyDelete
  11. sekali baca angry road..he he he

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails