About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, October 6, 2012

Sai Kee 434, made in Muar.






Terima kasih kawan dari Muor. Susah payah menge-pos-laju kopi-kopi terbaik, kaw dan harum aroma nya. Sai-Kee 434, Muor mari!

Elephant bean tu bila dibancuh guna gula perang, sangat mengancam rasanya. 

Hanya penggemar kopi yang tahu menilai!

Dan alhamdulillah, kiriman balas Penang White Coffee keluaran Coffee Tree & Italian Roast pun dah selamat sampai Muor. Insyaallah kalau ada rezeki nak cuba beli kopi durian pertama di Malaysia pulak lepas ni. Boleh kongsi-kongsi lagi! :-)



p/s: sapa pernah cuba kopi luwak (civet coffee) ?? hehehe....tidak mungkin I akan mencubanya. tidak sanggop menyakiti jiwa raga ini dengan membayangkan ianya keluar dari tutttttttt.......



31 comments:

  1. Replies
    1. Aku seorang pengembara,

      tak sanggop.....tambah2 lagi kalau dah membayangkan kaedah produksi dia kan....euww..

      Delete
  2. Amboi banyaknya kopi! Heheee. Err kopi luwak tu bukan kita tak bleh minum ka. Tak halal kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak dinas,

      pernah terbaca e-fatwa, halal dengan syarat ada jakim certification. lepas tu harus dimakan dengan cara biji kopi tu bersih dari najis, boleh tumbuh jika ditanam, tak pecah, tak berlubang etc...ce cari tgk. tapi, even halal pun den chek tak sanggop kak....huhuhu

      Delete
  3. saya suka 343 ituw...hehehheehe balik muo selalu beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bitt,

      asal muor eh...owh best la asal balik kampung boleh beli simpan stok..

      Delete
  4. typok 434..hahaha padahal anak2 dah hafal dah no plate tokeh kedai tu jugak...adess

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...memang terer dan kenal sangat la tu, sampai boleh hafal plate no...

      Delete
  5. i love coffee!!! kalau pi vietnam,jangan lupa minum kopi vietnam...pasti jatuh cinta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. shasha,

      kalau tunggu i nak pi vietnam, jawabnya berjanggut lagi la...hehe...takpe, kalau u pegi tolong la belikan untuk i....boleh la merasa.

      Delete
  6. Kak Azie tak suka kopi kopi sebegini, tapi Nescafe minat pulak. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak azie,

      dulu memang ketagih nescafe, tapi sekarang dah kurang. lebih suka bold coffee...

      Delete
  7. akak tk minum sangat kopi dik, akak ske milo je tp teringin jugak nak torai nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak tiha,

      adik perempuan saya pun tak minum sangat kopi, kalau sekali minum terus tak boleh tido...milo pun saya suka..tapi tak amalkan selalu sebab selalu menyebabkan saya rasa kering tekak.

      Delete
  8. Doctor cakap kopi sesuai buat sihitam legam kulitnya,,,baguzz

    ReplyDelete
  9. IM penggemar teh tarik. Tak ada satu untuk IM cuba?

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM,

      teh tarik kalau dalam peket macam ni tak sedap. kena yg fresh dan kaw di kedai mamak..

      Delete
  10. uncle bukan penggemar kopi...

    uncle penagih kopi...!!!

    ...oh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle Gedek,

      penagih kopi kiranya upgrade version penggemar kopi ni...

      Delete
  11. Uikkk...sedap ke....?....boleh beli online ke...??? nak jugak try ni......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jebat,

      Ni bukan beli online, kawan dari muor yang adiahkan... :-)

      Delete
    2. Alaaaa.....habis mcm ne ni...org dah teringin ni.....

      Delete
    3. Jebat,

      turun le muor...hehe. cuba la tanya kawan-kawan, kot2 ada..boleh kirim kan kat diorang. den pun takde stok nak bagi ekau jangggg....hahaha

      Delete
  12. Husband akak orang Muor. Tiap kali lalu hi-way S'ban Kl ada iklan Kopi 434 ni kan, mesti dia citer camana sedapnya rasa kopi tu. Promote tempat sendiri sampai dah boleh jadi duta kopi Muor dah. Kitorang yang dengar sampai lapanploh kali ni roll eyes je lah. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      Hahaha...hubby akak orang Muor rupanya. Bersemangat dia promote yer, dah tu akak nya dah cuba belum..? serius sedap kak...elephant bean tu! :-) saya pulak menambah bilangan roll eyes.....hikhik...

      Delete
  13. tak sah rasanya kalau bace 1 entry je kt blog murni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tirana,

      hehe...terima kasih kerana tak jemu membaca.

      Delete
  14. sama sama.
    Jika ada masa diizinkan pastinya ada coretn di post2 yg lepas

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails