About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, November 12, 2012

Age is just a figure...


Age is just a figure..kannnn....?? 

Thank you for all the wishes, yesterday, thru facebook, sms..terima kasih bebanyak. Dan, kalau ada yang tertinggal tak terbalas tu, I'm so sorry.




Birthday girl lady dengan pistachio gelato stick ice-cream. Tiada acara potong kek, tiup lilin and so on. I am not celebrating pertambahan umur, I'm worried. Getting older is normal, but getting unhealthy is absolutely worrying.

This is just an unplanned agenda, sesaja melepak kat 1st Avenue kelmarin. It wasn't part of celebration..there was no celebration, as I told. 




woo..woo...this is so mouth-watering..spoil with too many choices

A newly opened kiosk, harussss la nak try. 







Kreatif kan si Sugarhoney menggigit ice-cream beliau..? Ce tengok macam rupa apa tu..? hehehe...

This week is really tiring. Terkejar sana sini. Really tak sempat untuk tengok sekejap blog. From office to banks, then..rushing pegi renew passport kat Immigration Department..terpaksa time-off dari office for 2 hours. Days earlier dengan tak sihat nya, pegi klinik. 

Then on Friday, from work rushing to class, time-off lagi for 1 hour. Balik dari class terus pengsan sampai keesokan paginya. Saturday, hantar bonda gi keja dan ambil sekali tempahan pulut kunyit.....alhamdulillah..khatam Al-Quran sekali lagi after one and half year. Bawak sikit untuk budak-budak pejabat. 

Lepas tu rushing pulak ke Kulim Landmark Central, company buat property promotion kat sana. Habis keja pukul 6, driving dalam hujan lebat. Rehat sekejap, solat maghrib....shoot pulak ke rumah si Sugarhoney. 

Lepak tak sampai sejam, keluar pegi makan char koay teow longkang kat Bayan Baru dengan kawan-kawan..because later dah berjanji dengan kawan-kawan yang sama for movie date...hehe...date menda..berjemaah lah! 'Istanbul Aku Datang' yang sangat best. Malaysian romantic comedy yang best!

Dah tengok mid-nite..confirm la tak dapat balik...mau tak mau kena overnite at Sugarhoney's place. Itu yang pepagi buta dah memanjat shopping complex tu. Breakfast di Tesco, then lajak ke library kat Scotland Road, cari reference book untuk assignment....dan sebagai penyudah hujung minggu yang kelam-kabut...mengopi lah sebentar kat 1st Avenue. 


Birthday gift dari Sugarhoney untuk pengopi tegar. Malu ai...tuo2 pun dapat adiah lagi.


See...sekali lagi ditegaskan...bukan celebration. Unplanned. Penat. Esok cuti. Nak rehat.

XOXO :D Publish!



p/s: terima kasih mak...chek dapat hadiah blouse kaler biru dengan anklet dari mak bonda...lep u mak! always and forever...! and my adik-adik...lep uols too....my prayer during my birthday..supaya kita can always be together as one family..even distance brings us apart..okes. Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh.


26 comments:

  1. Replies
    1. abah khalisa,

      walaupun rahsia, pasti ada yang boleh meneka...tak gitu..?hehe

      Delete
  2. Siti.....sob-sob...terlalu busyyyyy sampai tak terwish yeaterday :-((

    Happy Birthday....baca kat FB eh?
    XOXO

    ReplyDelete
    Replies
    1. shasha,

      dah baca...thanks shasha. orang lupa kena denda..next year mesti ingat punya..haha...denda dia kalau mai penang kena jumpa...

      Delete
  3. By the way kakak take the opportunity to wish you Happy belated birthday to you Murni.

    ReplyDelete
  4. Happpppppyyyyyy birthday!!! true age is just a number, yg penting kita happy :) semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki dan rahmat dari Allah... amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eny,

      thank you eny! betul tu..yang penting kita happy..dan nak happy..kena la sentiasa berfikiran positif..chaiyyook!

      Delete
  5. happy birthday. semoga apa yang dihajati tercapai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rapunzel,

      thanks dear sis...amin ya rabbal aalamin.

      Delete
  6. Kak Azie rasa, mungkin hadiah itu tidak menjadi agenda utama, kerana ikatan kekeluargaan U adik beradik yang teguh sejak dulu, sebenarnya hadiah paling best, paling bernilai dan paling indah. Tak leh bayang, keadaan U tanpa keluarga U tu. Kecil tapi happening dan bahagia!

    Selamat Ulangtahun Kelahiran, Siti Murni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak azie,

      ye kak azie..hadiah tu bukan agenda utama. yang penting ikatan kekeluargaan :-) ketiadaan arwah sebenarnya semakin menguatkan hubungan kami adik beradik.
      terima kasih kak azie..for the wishes.. :-)

      Delete
  7. ♡happy belated birthday Murni♡
    Semoga diberkati Allah selalu...

    Sedapnya aiskrimmm...comeyy

    ReplyDelete
  8. Wow....bestnya itu aiskerim.....kreatif bangat.....tappi den suka makan aiskerim Malaysia jerk....ahakz

    ReplyDelete
    Replies
    1. jebat,

      aiskrim malaysia boleh buat sendiri ja kat umah..di ujung jari jer..ahaks!

      Delete
  9. Salam cik murnie...

    happy bestday to u...ekh ekh besday....moga u panjang umur...murah rezeki selalau dan dilapangkan segala pekerjaan yg dilakukan..amin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam fatiha,

      thank u dear...for the wishes..amin ya rabbal aalamin.

      Delete
  10. Replies
    1. pokok manggis depan rumah,

      thanks. nak ais krim..meh sini nak belanja..

      Delete
  11. as salam

    happy belated birthday yunk..moga diberkati dan dirahmati Allah selalu..aamiin
    akak wase nak makan semua eskrem tu..adik akak mesti ske ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsalam kak tiha..

      t.kasih...
      memang rambang mata tengok ice cream & sorbet yang bermacam-macam flavor dan warna...rasa nak beli semua.. :D

      Delete
  12. Alamak akak tertinggal keretapi lah. Yeppi birrrrthdey dik. Semoga tahun mendatang ni lebih bahagia dari tahun sebelumnya ya.

    ReplyDelete
  13. happy belated birthday murni..betul2 belated ni hehehe..bila2 murni ke 1st avenue @ area2 komtar contact la mana tau leh bersua muka:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails