About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, November 14, 2012

Wordless Wednesday #41: Sleepless Night in Hong Kong







17 comments:

  1. Mong Kok District, Hong Kong

    Photograph by Mark Leong, National Geographic

    This Month in Photo of the Day: National Geographic Magazine Features

    A neon-soaked district beloved by Hong Kong film directors, Mong Kok blazes with massage parlors and karaoke joints, conjuring visions of gangster shoot-outs. Triads, the local gangs, stay low profile, specializing in extortion and loan-sharking.

    photo credit: http://photography.nationalgeographic.com/photography/photo-of-the-day/mong-kok-leong/

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. abah khalisha

      ye..memang crowded..sesak. orang2 kat sana jalan laju2..takde lembut lembai macam kita..semua kejar masa.

      Delete
  3. Akak suka tengok citer cina yang TVB tu. Senario ni sangat familiar. Agaknya macam city that never sleeps jugak kan. Sangat meriah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak aidah,

      city that never sleeps..macam big apple jugak. masa murni pegi HK last two years..exactly macam ni la keadannya..macam tak kenal erti malam je.

      Delete
  4. Replies
    1. kasihredha,

      tak kak..murni share dari national geographic ni. suka tengok gambar2 kat situ. gambar yang murni snap masa kat HK ada kat entry yang lama2 tu..tapi tak cun lah! huhu..

      Delete
  5. Nampak macam kat petaling street pun ada, macam kat penang road pun ada jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makchaq,

      betoi..iras petaling street..penang road tu pasai dia ada sikit 'rojak'..dengan mamak dan sebagainya..hehe..

      Delete
  6. Dah plan nak bercuti ke sana kah? Hong Kong ni memang cantik sebenarnya... Tapi jika diberi peluang, Kak Azie nak pilih Macau! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak azie,

      kalau boleh nak pi tempat lain pulak. HK dan Macau kan chek dah pi last two years...HK ada jugak tempat yang cantik2, macam tu jugak dengan Macau.

      Delete
  7. Replies
    1. PM,

      thanks PM, just share apa yang saya dapat dari National Geographic.

      Delete
  8. Replies
    1. Kak dinas,

      ya..chek tau..kita kan serupa tapi tak sama gitu..haha...kakak suka, adik pun suka.. :-)

      Delete
  9. melancong ke? pernah sampai dua kali ke sana... yg best tu jumpa kedai mamak yg dia tu kata pernah kerja di bilal.. apa lagi beryani la jawab nya.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. abah zino,

      yang ni saya share dari natgeo. yang melancong ada kat entry lama2 dulu. briyani punya la mahai kat sana..kan..hehe..benda susah nak dapat.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails