About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, December 11, 2012

Adik away from home..


I miss blog! I miss u all..friends. sisters. brothers. our family. Keluarga maya. So, where have you been, Murni..? Soalan perasan. Nobody ask. Syok sendiri nak jawab....




Kuala Perlis. I was here..last weekend. Bukan vacation. Bukan holiday. Bukan makan angin keluar asap..but was here kerana menghantar adik lelaki kesayangan mendaftar di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Arau.

Current mood: masih blur dan sedikit bengong. Rumah sunyi. Tak ada orang untuk dibebelkan dan tak ada orang untuk diusik. Tak dengar bunyi bising dari computer games..tak dengar bunyi orang hempas barang..so quiet. Mak bonda..? Orang paling frust..gaya orang frust bercinta. Letih jugak nak pujuk bila anak kesayangan tak ada depan mata dia. Semalaman tak nak makan..menangis. Walhal..bukan jauh pun..sementara nak biasa agaknya, sebab tak pernah berenggang sejak kecil.



I bukan boleh tengok orang nangis...sebak sama! Redho lah...dia pi belajaq...doakan yang terbaik. Macam la dia tak reti nak balik cuti weekend...kannn...

At the moment: Assignment essay masih terbengkalai. Kena submit before 15th Dec. 17th Dec sudah nak away....really membantutkan mood cuti-cuti. Sedang cuba mempositifkan diri. Tiada perkara yang mustahil di atasi. There's always a way. Di office, cuba buat kerja secepat dan selengkap mungkin. Clear yang pending. Dan beberapa persediaan sebelum shut-the-door next week.

I owe a visit or more to those visiting this blog during my absence this last few days. Mohon maaf. Ada masa chek curi-curi terjah naaa....rindu nak tau perkembangan semua.. :-)



Love,
Murni Alfathunnisa Ishak


XOXO :D Publish!




17 comments:

  1. Miss you!!
    Siannya dgn your mum...sure dia rindu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasihredha,

      rindu sesangat le tu..sampai mogok tak nak makan.

      Delete
  2. Macho gaya anak kesayangan mak bonda ni.. Mesti tak lama ramai marka...

    Murni layankan la rasa sedih mak bonda tu..
    Makchaq tau sanagt rasanya.. Makchaq pun bila anak pi belajaq rasa kehilangan tak tau nak cakap.... depa baru pi seminggu rasa macam lamanya depa tak balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makchaq,

      kembang la dia makchaq dok puji dia macho..hehe...la ni pun marka dok mai tackle dia..dia ja juai mahai...haha..sabaq je la adik lelaki sorang ni makchaq oi...

      Delete
  3. Wow mcm model...uikk...folower ko ada 333...pehhh....lawa nombor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jebat,

      model..?haha...adess...vangga la budak tu satgi..

      Delete
  4. Setuju dengan Makchaq, di sini pun sure dah ramai marka tu, kat sana nanti lagi la. Takpa, dia pi belajaq & tak jauh mana pun. Wiken boleh balik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak dinas,

      pada kita ni memang tak jauh..tapi bagi mak bonda tu..kira tak nampak depan mata tu..kira jauh sangat la. hmm..akak dia ni la tolong filter henpon dia..dasat gak..dua tiga orang nak mengorat..haha..

      Delete
  5. Macamana tak nangis, anak kan. Akak faham sangat tu. Sian dia..sunyi. Tapi akak tambah korumlah nampaknya ...setuju dgn mak chaq. Hemsem adik Murni ni. Jenuhlah kakak2 nak tapis calon adik ipar nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak aidah,

      harus tapis kak..chek siap pesan bagai..kat arau tu banyak ipta, uitm, poli, ilp..unimap, maktab perguruan..ekeke..siap kabau ke dia..kalau boleh cari la cikgu-cikgi...sejuk mata memandang..elok budi pekerti..haha..nanti dah ada calon kami tetapkan tarikh interview..panel interview lagi..haha

      Delete
  6. Salam cik siti murni :
    amboi adik pi dekat je kot. jgn sedey2 naa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiha..

      perasaan seorang mak..dia bukan kira dekat jauh. kita pun kalau jauh dgn boypren macam2 jugak pikir nyer... :p

      Delete
  7. ohh rindunya bila tgk gmbr adik...balik la cpt...blh celebrate birthday dia mgu ni...huhhuhhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sugarhoney,

      alhamdulillah..dah balik..dah celebrate..minggu depan cuti lagi dia..senyum lebaq la mak bonda...hehe

      Delete
    2. smg adik kak murni belajar sungguh2.. nanti x sia2 mak kak murni bersedih dan menangis .. biar mak kak murni menangis kerana hepi lak.. :)

      Delete
  8. perasaan biasa bila anak berjauhan, moga dia berjaya,nanti emak mesti ceria semula :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak tiha,

      ya betul tu kak tiha..perasaan seorang mak..memang halus dan sensitif. tambah2 dengan anak yg rapat dengan dia.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails