About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, April 3, 2013

Bayu Malam di Straits Quay

Di suatu malam yang penuh feeling....*tak feel sangat la..sebab pi santai beramai-ramai kat Straits Quay. Lama tak membuang masa kat sini. Outlets pun banyak dah occupied. Manusia pun ramai. Memenuhi segenap penjuru cafe, bars and restaurants.



Unplanned agenda. So, tiada SLR dan photo-photo yang cun. *cun kerrr..? hehehe


Di sebalik keramaian manusia dengan aktiviti sosial mereka...kami sekeluarga choose to stroll along the pier, from one end to the other.





Sedap je bayu laut malam tu. Lagi sedap halwa telinga dihidangkan dengan irama lagu dari live band performance.....of course ballads numbers lah yang sedap didengar pun.

Hasil dari 'perayauan' kami malam tu...baru la discover that kat sini pun ada bike rental. Oh yeah! One day mesti nak datang ride kat sini jugak...petang during weekend tanpa agenda lain selain dari menikmati keindahan petang di marina...lalalala.



Untuk resolusi gambar yang tak kelam dan lebih memuaskan...sila lah jenguk ke entri lama ini.

Buat masa ini, akal pemikiran I agak berkecamuk. Stress uols! Semakin stress bila di alam maya ni haa..so, akan wujudlah fenomena on-off di alam maya demi mengelakkan dari terus berbuat dosa dan menyumpah dalam hati.

Ini takde kena mengena dengan gambar:

Seperkara yang menjadi pantang dan tidak disukai sama sekali --  bila cerita peribadi yang I cerita kat orang in private, atas dasar kepercayaan seorang kawan dan dipaksa-paksa untuk diceritakan...tiba-tiba berbalik kat I menjadi sindiran, komen sinis, perli yang tajam, berbau kejian dan penghinaan dilakukan di depan public, yakni di hadapan 481 orang kawan yang lain..*terkini 448 sebab semua chek dah unfriend, menyemak! 

Secara sound direct nya -- tak payah la bagi komen macam hang tu kenai aku sangat-sangat.....gituu! Cerita dah lama happen, dunia berubah. Rumput pun boleh sekejap panjang, sekejap pendek. Laut pun makin naik arasnya. Gunung pun botak kena tarah...ini kan pulak manusia. Takkan la dia takdak ruang langsung di dunia ni nak berubah. Tak payah la dok sindir, perli orang yang nak berhijrah. Simpan saja sindir perli tu sebagai moral support dan doakan orang tu supaya terus diberikan hidayah. Kan lagi baik.....tak gitu ostadddd...???

Hati panas. Spoil ja entry bayu malam di Straits Quay ni. Ampun maaf kawan...perbuatan anda dimaafkan tapi tak boleh diterima lagi. Jangan marah kalau dah tak nampak post I naaa. Assalam.


13 comments:

  1. Susah jugak bila orang tak betoi2 kenai diri kita tapi rasa dia dah kenai sangat2 & menghakimi kita. Dia cakap macam mana pun takpa tapi kita tak boleh, semua salah belaka :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak dinas,

      susah & dilema..nak marah ingat kawan. tak marah kita pendam ja lagi sakit. bila luah, orang kata pulak..sikit2 lepaskan marah..sikit2 tak puas hati. semuanya tak kena.

      Delete
  2. mereka semua dah takde keje...

    sabar la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rapunzeel,

      thanks..kadang-kadang terfikir gitu gak. balik2 dia aje yang bagi komen2 sinis macam tu. so..start now on..tiada lagi status terbaru untuk dikomen. senang. tutup cerita.

      Delete
  3. LAwa lah llampu tu....kalau simpan kat laman rumah den....sure hensem....wehhh.....mana laksa.....laksa hasil tangan ko.....ahakz.....ahakz.....kawe nak dtg ghumah ni....ahakz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jebat,

      kedai jual laksa tutup sampai tahun depan. kilang laksa pun tutup. hehehe.
      lawa ek....cuba pi tengok ada jual kat kedai hardware tak...hehe

      Delete
  4. tu dia..berasap bila cik murni nanti jelita marah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Kamsiah..

      lama dah diam. sesekali nak kena marah, baru ada orang reti. last dah kot..lepas ni takkan cakap apa dah, terus unfriend je.hehe.

      Delete
  5. Walau siapa pun dia jadilan pengajaran Murni. Usah mudah menaruh 100% kepercayaan pada org.

    p/s: apa-apa pun lagi seronok menikmati suasana malam di Strait Quay.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakzakie,

      betul komen kakzakie, saya jadikan perkara ni sebagai pengajaran supaya di lain masa, jangan lagi menaruh kepercayaan pada orang yang saya sendiri pun tak berapa kenal.

      pandainyerrrr.....suasana malam yang tenang. alhamdulilllah.

      Delete
  6. Salam...walaupun lama duduk sini, tapi tak pernah lepak2 malam2 ni...best gak kan...biasalah tu, lain padang lain belalang dan selalunya banyak belalang yg buruk2...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fadzli,

      salam..
      yes, rehat-rehat kat sini lewat petang dan malam..best. sejuk kena angin laut.

      Delete
  7. Straits Quay kt mana ya.. tak tau pun.. sadisnya jd wrga png

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails