About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, April 30, 2013

Besar Kepala vs Kepala Besar

Besar Kepala : Keras kepala, degil dan sombong.

Kepala Besar : Memang dah sah-sah saiz kepala nya lebih dari normal.

Contoh ayat: Selain dari kepala besar, Nico memang besar kepala.

Hahaha.... I dont know whether he could understand all this blog thing..I blog about him. But yes, he could understand, being scolded, being neglect.

Last week, meragam. Poo kat lantai. Reason: Reformasi! 

Dikurung semalaman sampai la tengahari, bosan sangat gamaknya. Bilik belakang umah dik na tu memang panas. Bila terlepas, hooray la kan..merayap rata rumah dengan anak bini lepas tu kena jerit dengan mak bonda. Serius... jangan kan kuceng, I pun terkejut mak bonda jerit macam tu. Gamaknya dah annoying sangat kot, susah nak control. Terus masuk bilik kurungan 'nyong-nyong' ja.

After half an hour, buka pintu bilik tu, konon nak main-main manja-manja la dengan depa. Hmm...dengan mempamerkan bontot dia menghala pintu, kita panggil nama dia pun dia buat bodo. Walhal bukan tidoq pun, saja tunjuk perangai. Kena tepuk bontot pun dok buat dekkkk situ lah! Memang irritated sangat dengan deni. 

Dekat-dekat GE-13 ni...kucing pun pandai dah nak hot-hot temper segala. Menagih manifesto tuan yang katanya nak bina cat-tree kot...hahaha. Usahkan "premier condominium", "apartment kos rendah" pun tak nampak bayang lagi.

Sebagai membalas dendam, berak lah ia di atas lantai tikar linoleum tuannya. Memang dah menjadi tabiat Nico sekarang ni, dia berak merata kalau ada benda yang dia tak puas hati. Kita yang manusia ni, cukup serba-serbi jangan la pulak dok ikut 'be-at' kucing. Tak puas hati, 'baling t*ik' merata. Yang sudah tu sudah.



Malam abam 'remy ishak' overnite umah dik na, Nico datang menagih kasih. Ceywahh...tu..kepala besaq buat muka comey, mintak orang tepuk kepala dia la tu. Melampau sampai naik atas lappy. Agak-agak kalau bercalaq Asus tu, kena jerit lagi.....nak berak rata-rata lagi tak..??
 


Nico...nico...walaupun besaq kepala si kepala besaq ni...we lep u! Annoying, irritating....yet such a loveable entertainer in the house!


*Nyong-nyong = berjalan pergi sambil bermuka bodo innocent, bersahaja, buat tak reti dan tak peduli


Happy tuesday! Daaa....!


Love,
Murni Alfathunnisa

XOXO :D
Publish!



14 comments:

  1. haha...kucing pun pandai tunjuk emosinya ya..

    ReplyDelete
  2. Pandainya Nico tunjuk perasaan. :)

    ReplyDelete
  3. Learn new word today nyong-nyong hihi...
    Ada-adalah Murni ni kakak tak pernah dengar perkataan tu disebabkan Nico boleh create perkataan baru:)

    ReplyDelete
  4. yes mmg kuat tunjuk perangai. klu tegur dia tido dlm bathroom...mengomel2 je mulut tu bising kt kita blk. klu tak lepas dia roaming 1 rumah, nescaya merajuk tak mo duduk sblh kita atas sofa. apa2 pun..dia la buahati dlm rumah..

    ReplyDelete
  5. dulu ada bela kucing gak spesis siam.memang manja.kalau marah sikit alamatnya merajauk la buat muka nyongnyong hehehe

    ReplyDelete
  6. makcik pun dulu ada kucin bulupanjanglebat ni..beli baby...bela 2 minggu ja..tak tahan lah bau taik kat rumah yg sekangkang kera ni...last last hantaq balik kampung.....ada sampai lani...dah 9 thn kot..

    ReplyDelete
  7. Nico nampak sangat macho bergaya atas Asus tu, kehkeh! Alaa cian la ya kena ma'ah dengan tuan ya tuu, majuk pi be'ak mewata2, heheheee!

    ReplyDelete
  8. ololo tomey nya dio, kucing kan dia berak lah caner pun, tuan dia tetap duk cium..sayang giler kat dia..ajaibnya lah kan

    ReplyDelete
  9. Hhaahahhahhhaaaaha
    Pandai tunjuk perasaan ye

    ReplyDelete
  10. comelnya.. kucing skrg pun dh maju ohh. hehe

    ReplyDelete
  11. Memang perangai biasa kucing zaman sekarang tau. Kucing2 akak ni pun. kalau janji tak ditepati, siaplah. Tak boleh tipu2 kan. Hihi.

    ReplyDelete
  12. berak merata yeeee....kita buat masak lemak jer nico tu....ahakz

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails