About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, April 26, 2013

Tanjung Dawai: Yang Tertinggal

Rindu nak pi Tanjung Dawai lagi. 

Photo-photo berikut adalah koleksi yang tertinggal, tak di publish di entry yang ini suatu masa di tahun yang lalu.... :-)



Sunset, Tg. Dawai, Kedah, September 2012

Terbayang-bayang keindahan pantai kala senja. Senja lagi..? Nasib hangpa la...minggu ni mood sentimental adanya. Mungkin sebab tekanan kerja. Tekanan tu biasa. Cuma volume kerja bertambah. 'CPU' tuan punya blog ni tak berhenti bekerja, bermula jam 6am sampai la tengah malam pukul 12 atau awal..atau lewat bergantung tahap kemengantukan. Banyak planning kena buat. Bila tertekan dok terbayang-bayang nak time-out saja lah..tak ingat lain dah.
 


Jeti Tanjung Dawai, Kedah, September 2012

Nak pi holiday jauh-jauh pun, peruntukan tak ada. Syukur sajalah breakaway ala-ala tempatan pun. Janji tenang sat.

Bila la nak pi lagi..walhal bukan jauh pun. Nak pi pujuk puan-punya-kereta-baru lah! Kot-kot dia mau.

 

Bot Tambang, Pantai Merdeka, Kedah, September 2012

Kali ni kalau pi, tak mau naik bot dah. Drive terus sampai Tg. Dawai. Boleh jaaaalan... jaaalann, jalan-jalan cari makannnnn!
 

Motif: Rindu nak borong makanan laut....! Keropok satnika, Ikan kering, sotong, udang kering menari-nari di hadapan mata. Makan tak 'tera' mana, tapi lebih pada dok teringat nak bagi kat mak sedara yang jauh di mata. 


 

16 comments:

  1. You can never go wrong dgn scenery tepi laut kan. Cantik. Subhanallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aidah,

      sejak dua menjak suka sungguh chek dengan tepi laut. :-)

      Delete
  2. Tanjung Dawai memang cunlah. Che G mesti ajak pi situ bila bekalan belacan & ikan kerin' dia nak habeh, hehe. Peh tu pi kat kompleks makan laksa & es tacang. I like :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dinas,

      Chek rindu nak pi lagi. Tak tau la bila baru dapat pi.

      Delete
  3. indahnya tg.dawai, sekali pun akak tak pernah jejak penang or kedah..one day, insha Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Tiha,

      in shaa allah kak..one day. ada rezeki mai la.

      Delete
  4. seronok gak be;ah sana, banyak tempat yg boleh di jelajah. kat area sini dah boring sangat2. asyik2 shopping complex...shopping complex...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eelobor,

      makin lama makin boring nak masuk shopping complex. Kalau pegi, cari barang, makan, balik. atau movie, makan, balik. seronok datang tempat macam ni lagi.

      Delete
  5. salam

    nasib baik tak berkulat foto tu lama sangat diperam hehehe
    sikit tips dari bapak , kalau ambil foto kat laut , garisan horizontal dik murni kena levelkan , kalau tak karang tertumpah ayaq laut tu hehehe

    bapak pun kekadang bila datang tangan tak stabil, senget jugak, namun adjust sikit dalam Adobe Light Room kasi level semula

    rindu nak pi penang, bulan jun ni nak ajak mak itam pi cuti kat penang . Bapak suka pi Penang pasal meriah dgn pelbagai makanan

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam bapak..

      terima kasih untuk tips tu. saya menghargainya.
      seronok2 ambil gambar ni semua. saya pun perasan horizontally senget. teknik2 tu semua entah ke mana. ada jugak program untuk level kan balik garisan horizontal tu rupanya.
      sila la mai penang...the food capital! :-) pemandangan tepi pantainya pun cantik2. boleh la tengok koleksi gambar bapak pulak nanti.

      Delete
  6. akak baru 2 kali kesana...best..byk pilihan ikan kering,blis,keropok,belacan..mcm2 ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak kamsiah,

      rambang mata memilih. kalau dah pi tu..borong banyak buat stok.

      Delete
  7. tanjung dawai dh berubah..lama tak pi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amanina,

      betul. dah banyak berubah. dulu masa buat dip rajin jugak dok pi. sebab coursemate duduk merbok. dekat dah dengan tanjung dawai.

      Delete
  8. tirana aduka suka pemandangan alam

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails