About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, April 22, 2013

Thank You BB1M

Alhamdulillah..finally berjaya menghabiskan RM 250.00 BB1M voucher yesterday! Thank you BB1M. *Ini bukan kempen GE-13.

But as a student, Malaysian, recipient, yes, I'm grateful. Syukur alhamdulillah. RM 250 is such a big amount untuk rakyat marhaen like me. It does helps me a lot. Tak perlu keluarkan extra money untuk beli bahan bacaan ilmiah. I said ilmiah..bukan novel chenta okeh. Of which I believe, bukan I sorang saja yang akan rasa kedekut to spend money over such genres of books..ramai lagi kan. Tapi dengan adanya BB1M ni..tak perlu lagi rasa kedekut. Just spend the voucher wisely.




I bought my first economics reference book using BB1M. Beli kat kampus, much much cheaper dari beli kat luar. Ditulis jugak oleh prof kite.. Dr. Yen!



Then I spend again..kali ni kat Popular. Another economics books but presented in interesting way. Tak skema macam buku rujukan. All economics terms, the history, the theory and concepts...all are well explained & simplified in this book. Belum habis baca. Baru page 40.



Then, comes the Big Bad Wolf Book Fair at Penang Times Square last March. Membeli lagi dengan BB1M. Dapat 3 buku bercorak general knowledge. And some are useful for my studies too. The 'World History' by Factopedia, 'An Uncommon History of Common Courtesy' by National Geographic & Madrid city guide...hehehe...I love Madrid! *sambil menanam impian ke sana





Dengan baki RM 50, alhamdulillah....ada jugak rezeki memiliki buku ni, 'Bayu Kerinduan di Bumi Haramain'. Hari tu cari kat MPH, bo liao! Popular Aeon pun nan hado. At last jumpa kat Popular Komtar. Wajib lah beli. Lepas tu, demi nak mencukupkan baki voucher beli dua buah buku lagi...satu untuk Dik Na dan satu untuk mak bonda.

Maka...habis licinlah nilai BB1M itu bersama kepingan-kepingan voucher yang telah dihulurkan. Lepas ni kalau nak membeli buku lagi, kena sediakan cash dan simpan resit for tax exemption. :D

Bila nak habis baca..? Tak tau lah...semua dah baca, sikit-sikitttttt. Habisnya...in shaa allah..kena tunggu selesai exam bulan June nanti.

Uols tengah baca  buku apa sekarang ni..ce citer..ce citer...


Love,
Murni Alfathunnisa

XOXO :D
Publish!


  

   

 

14 comments:

  1. Impressive reading material.. I like those books.. :)

    *Followed.. Do follow me back..

    http://delafeesencyclopedia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. hi.. tumpang tanya harga buku the economics book tu berapa harganya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. fadz,

      hi..the economics book tu kalau tak silap RM 90++. guna card member popular dapat dlm RM 80++ je.

      Delete
  3. kak murni dah standby exam ni?sy tak membelek apa pun lgi hehehe memang cari pasal betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. ziemarziah,

      standby exam...?hehhehe...nak gelak guling2 ni..kemain semangat nak baca modul..tiap2 hari dapat baca paling banyak 5 m/s je. lepas tu zzzzz....adoi..apa nak jadi pun tak tau lah. zie macammana?

      Delete
    2. zie punya preparation lagi hebattttt...zero wakaka
      kira hebat la kak murni boleh baca 5ms sehari.zie tengok modul sebelah mata je.sampai masa karang baru terhegeh2:p

      Delete
  4. Ada budak2 tu sesetengahnya tengok tanpa rasa bersalah beli novel, beli buku2 yang tak berkaitan dengan pelajaran langsung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JunAina,

      betul2..bertimbun novel sekali diborongnya. sekali tu..saya terserempak seorang student ni beli pen parker yang level manager je guna untuk sign cheque...fuhh..dengan voucher BB1M. aduhai..sayang seribu kali sayang.

      Delete
  5. Salam Murni..

    Alhamdulillah.. bestnya dapat membeli buku ilmiah dgn voucher tu.. selamat membaca ya.. sekarang ni akak seronok baca buku berkaitan hadith.. tapi tak beli pun.. pinjam di library pejabat aje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak hanis,

      terima kasih kak hanis. buku hadith pun memang menarik. sekali sekala baca dapat jugak kita ilmu..boleh pulak kongsikan dengan orang lain. macam baru ni kak hanis share kat entry blog tu... suka tau! :-)

      Delete
  6. Alhamdulillah, rezeki dalam bentuk buku. Akak sekarang tengah pulun baca buku Ketamadunan Dunia..ok tipu, tengah pulun baca esei MUET Paper 4 hasil nukilan bebudak dalam STPM Trial Exam untuk Semester 2. Rasa nak luku ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak dinas..

      okey..chek sentap...paper MUET tak ambik lagi! uwaaa.... :-( jangan luku kepala chek sudah naa...hehe

      Delete
  7. xdpt baucer tu lg.. sedihnya.
    gudluck for ur exam :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails