About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, May 6, 2013

Let's Say Something Nice #1 : Thank You Boss!


“Our country has been split into partisan blocs where we throw hurtful words at each other." - The Star, 4 May 2013.


So, let's start a fresh campaign #SaySomethingNice beginning today. 

Read full articles here.

Honestly, saya letih berlama-lama di facebook. Too many harsh words. Rimas. Sepanjang tempoh berkempen sehinggalah pagi ini setelah keputusan penuh GE13 diperolehi awal pagi tadi.

To sum up, kita tidak pernah, dan tidak akan dapat memuaskan hati semua pihak. 

Yang kalah, akur saja. The people has spoken.

Yang menang, inilah masanya menunaikan janji, melunaskan tanggungjawab dan amanah.

At the end of the day, kita semua perlu keluar mencari rezeki. Rezeki tak akan datang bergolek dengan sendiri. Yang penting, agama ditegakkan, keamanan dikekalkan.





Sedih dan rasa nak mogok bila diarahkan lapor bertugas jugak hari ini, di hari kelepasan am yang telah diisytiharkan Lim Guan Eng semalam. I rasa bos kejam. But...I'm thankful. What happen kalau I takdak bos..? Tak makan woo! So, thank you boss.... 15minit interview telah memberi peluang I mencari rezeki di sini...for 10yrs and counting. Thank you boss... :-)



 

13 comments:

  1. Namun satu yg membuka mata kita org Melayu/Islam 'mereka' sangat sepakat berbanding 'kita' bagaikan kian rapuh. Sedih kakak melihat sinario ini apa lagi kakak mencari rezeki bergantung pada mereka ini juga. Nak kata apa as what you said thank you boss huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie,

      setuju sangat. kemenangan 'mereka' kerana mereka bersatu. dan kita pula...? celik tapi tak nampak. sedih sebenarnya.
      rezeki datang dari Allah..tapi saya berterima kasih..bos masih beri peluang utk saya terus berkhidmat di sini. :-)

      Delete
  2. Replies
    1. eny,

      and thank you to you too eny..:-) have a great day... :-)

      Delete
  3. murni..dinegeri acik tak de pun cuti...

    ReplyDelete
  4. huhuhu,

    bos aku kecewa. macam sayu je pejabat hari ni...

    aku pun pagi pening kepala...

    ReplyDelete
  5. Ikut sajalah, tempat mencari rezeki. Tak dapat cuti adalah lebih baik dari takdak bos, betoi tu.

    ReplyDelete
  6. harini cuti tp akak keja.. bersyukur dgn apa yg ada. eh arkitek ke? :)

    ReplyDelete
  7. Kami sudah berusaha. Yang menentukan Allah jua. Tidak mengapa, 5 tahun lagi akan cuba dan dalam masa yang sama kena bina padang yang rata.

    ReplyDelete
  8. Akak pun kerja sebab termasuk KL...Sedangkan org selangor yg seberang jalan tu cuti Uwaaaa.

    ReplyDelete
  9. Selangor pun cuti jugak. Memang patut pun cuti pasal result penuh keluar hampir 4 pagi. Kesian pada yang terpaksa bekerja dan kena pulak bertugas masa hari mengundi tu. Ramai yang cari MC kat klinik Alang akak semalam.Hehehe.
    Akak percaya semua rakyat yang memilih ni sayangkan tanah air kita cuma yang dipilih tu kadang2 meragukan niat mereka. Harap2 tiada agenda tersembunyi dan semuanya ikhlas kerana tanahair tercinta kan.

    ReplyDelete
  10. arahan boss..saya yang menurut perintah:)

    ReplyDelete
  11. Cik Siti...lama tak lompat ke blogspot. Busy yang Alhamdulillah. Anyway, Selangor pun cuti but, kebanyakkan Company di Selangor, termasuklah UiTM, shah Alam, adalah hari bekerja, tak faham kenapa. HURMMMM.....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails