About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, May 31, 2013

Mintak ampun, Mintak maaf...


Jumaah barakah... :-) Time goes by so fast, people go in and out of our life, begitulah kehidupan. Dan kita pun tak boleh nak paksa orang suka atau benci pada kita, marah, sayang mahupun meluat kat kita....kannnn. Whatever it is, sesiapa pun yang pernah hadir dan pernah meninggalkan..akan meninggalkan sekalipun, kalian adalah antara insan yang cukup bermakna for me. :-)

Okeh..meraban as usual. Selingan sat dengan gambar makan. Maaaaaakan je dia ingat....ish ish..

 
Bekalan breakfast di satu hari dalam minggu ni, tak tau apa nama menu ni. Dry noodle I fried together with left-over macaroni. Demi mengosongkan tupperware, I masukkanlah sekali macaroni tu..bagi dia kawen dengan encik Dry Noodle. Letak minced beef, baki taukua seketoi dari dalam peti ais, celery satu batang, capsicum, cherry tomato & spring onion. Simple. Yang penting kasi pedas sikit hari tu....4 camca besaq cabai kerin yang telah dikisar mak bonda dengan selamatnya dipergunakan.

Petang, balik dari office, sampai rumah, tergedik-gedik laparnya. Tengok ada baki lagi mee kering tu. Kasi hangat itu mee...sapdek dulu.


Pair dengan ayaq ni. Ce teka apa dia..? Jangan teka sunquick..hehe. Smoothies I buat sendiri....mix of carrot, honey, lemon & celery. Sangat menyihatkan. Nak tengok sikit berapa lama boleh praktik fruit-vege juicing ni. Harap-harap boleh maintain amalan meminum buah-buahan dan sayur-sayuran ni...

Last but not least, exam slip dah selamat dicetak. I'm going to sit for exam on 4th June, paper "Kaedah Penyelidikan". The last paper will be on 22nd June 2013. Chek nak ambil kesempatan ini, untuk memohon ampun dan maaf atas semua keterlanjuran, kesilapan, kekhilafan yang ada selama mengenali kalian semua di alam maya ini. Zer0-ZerO naaaa. Tolong jangan simpan dalam hati kalau ada yang terasa dengan gurauan kasaq chek atau "sentapan-sentapan" kecil yang mungkin berlaku tanpa chek sedari. Biasalah, dah nama pun manusia di bumi yang fana ini...kannnn. 

Doakanlah kesihatan chek dan dipermudahkan untuk chek menjawab di kertas-kertas OMR dan kertas-kertas kajang itu nanti. Kalau ada gap yang panjang dan chek rasa nak release tension sat, nanti chek mai update blog ni dan singgah blog kalian semua. In shaa allah...

Good news, semalam berjaya bangun 3.30 pagi..tapi tak dan pukul 5 dah hanyut balik..haha! Apa pun tak bleh!! Malam ni tidoq lambat sajalah. Toksah dok mimpi nak bangun awai-awai pagi.

So, Happy weekend dan selamat memenuhi jemputan kenduri...take care sayang! 

Love,
Murni Alfathunnisa


xoxo :D
Publish!



27 comments:

  1. Best of luck dalam exam nanti, jia you! Semoga segala urusan dipermudahkan olehNya, amin.

    Bekai campoq tu nampak sedap. Pedaih tu, best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak dinas,

      tocey kakak...gracias! :-) lep u as always.
      bekai "rojak" itu pedaih tak tau nak habaq..tapi takpa..lega sat craving makanan pedaih.

      Delete
  2. I will name the dish " Fried Noo-roni" ~hahaha

    Good luck for your exam...!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. daddy ziyyad,

      sungguh kreatip tajuk mee kering itu. okeh..will applies in my next-same menu!
      tenkiu ye doc...

      Delete
  3. Good luck
    Semoga di permudahkan ♡♡♡

    ReplyDelete
  4. Seronoknya baca rentak orang yang terlebih rajin kadang terlebh malas. Takpa, asal rajin lagi belajaq wpun dah kerja.

    All the best, good luck! U can do it!!

    Sapdek amma!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak azie,

      tenkiu kakak!
      ada hari nya rajin berlebih-lebih. tapi kalau mai penyakit baloq liat..apa pun tak boleh!

      Delete
  5. Replies
    1. iyra si riben merah,

      thank you dear...:-)

      Delete
  6. sedapnya, ingatkan ketiaw tadi n terbekenan kat ayaq tu sebab ada celery :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak tiha,

      megi kerin...atau saya panggil mee kerin. hehe.
      celery tu ada bau sikit. nak sihat punya pasal..saya telan jugak.

      Delete
  7. Kih kih, ada marah sayang juga ka

    ReplyDelete
  8. Salam,

    Baru tukar url ke: http://hujan-petang.blogspot.com atas sebab-sebab tertentu.

    Aku memang meminati kotiaw jika kena pada gorengnya. Lebih-lebih lagi macam yang cikgu murni buatkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hafinah,

      mulanya tercari-cari jugak siapa 'hafinah'...okeh..noted.

      semoga semuanya baik2 saja untuk IM.

      Delete
  9. sarapan pagi yg sungguh menyelerakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM

      kadang2 dok teringin dan nampak makanan pedas je..

      Delete
  10. Semoga dipermudahkan...
    Air tu mcm sedap jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ain,

      sedap sangat tu tak. tapi kalau dilebihkan honey..in shaa allah..memang sedang elok dihirup.hehe.

      Delete
  11. Selamat maju jaya dik.
    Tumpu dulu pada exam sampai selesai
    Dah berjaya bangun awal
    Berjaya jawab soalan juga hendaknya
    Kakak doakan dari jauh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie,

      tenkiu kakak.
      alhamdulillah. 2 paper dah berjaya saya harungi. result entah la macammana. yang penting saya dah cuba setakat yang terupaya. terima kasih sekali lagi atas doanya.

      Delete
  12. Good luck dik. Akak doakan adik berjaya jawab semua soalan exam dgn cemerlang. Tapi malam exam jangan sampai tak cukup tidur ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak aidah,

      terima kasih kak. :-)
      malam exam saya tido pengsan..hehe..boleh gitu..? baca buku setengah jam, tido sejam. celik mata, sambung baca buku setengah jam...at last..tido sampai ke subuh..hehe.

      Delete
  13. juice tu yg paling menyelerakan sekali...rasa teringin jer...hehe..

    * good luck for your exam...jawab elok2...jgn lupa baca doa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. izzah,

      celery tu ada bau sikit, tapi sebab ingat khasiat dia..telan jugak lah.
      thanks for the wishes...dan ingatan nya.

      Delete
  14. wahh menu yg menyihatkan.. gudluck for ur exam..all the best :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails