About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, May 16, 2013

Thank You, Teecha!

What a wonderful day..alhamdulillah :-) Syukur, masih diberi usia dan rezeki, bernafas di bumi Allah ini.

May, bulan festival..can I say festival..? Boleh la..banyak acara yang boleh diraikan throughout May. Recently, mother's day..and today, "teacher's day".

I would like to take this opportunity..wishing my fellow friends, blogger friends, ex-schoolmates, ex-coursemates, kakak-kakak, abang-abang, ibu-ibu dan bapak-bapak yang berkhidmat sebagai sebagai guru dan pendidik, and to my teachers as well........ selamat hari guru and happy teacher's day!

Terima kasih. Thank you...teecha! Jasamu menggunung tingginya, mendidik kami, dari tidak mengenal apa...sehinggalah kami dewasa. (in my case...yaaah, pelajar dewasa...haha!)


Taare Zameen Par

Kenapa letak gambaq Aamir Khan dengan "Ishaan" ni..? Haaa...ni la pilem pasai cikgu dan student nya yang dyslexia yang berjaya menyentuh hati sanubari dan emosi kak senah ini sehingga merembes air mata dan air hidung. Filem hindustan yang penuh emosi, "Taare Zameen Par"

Aamir Khan berjaya menjadi cikgu yang sangat gigih, tidak putus asa, bersemangat waja dalam membimbing pelajar bermasalah seperti Ishaan sehingga menyentuh jiwa raga perempuan melayu terakhir kak senah...kak senah kagum cikgu macam Aamir Khan ni. 

Malas nak cerita sinopsis segala...sapa rajin sila la pi tengok pilem ini. Tak rugi, I told u! Kak senah tengok pilem ni dah 3x, dok menangis situ la! Ish..ish...

Semoga Sir Aamir Khan juga boleh menjadi inspirasi untuk semua warga pendidik seantaro dunia. Happy teacher's day!

Love,
Murni Alfathunnisa

xoxo :D 
Publish!



10 comments:

  1. Cikgu Tuan Haji Amir Khan. hehehe Kak Azie tengok filem ni sekali jer, tapi betul, memang best siot!

    ReplyDelete
  2. hmmm.. ada satu lagi y terlepas pandang.. hari jururawat.. 12 mei jugak...

    ReplyDelete
  3. Citer hindustan tu kakak tengok Murni. Budak tu melukis lukisan sampai mendapat anugerah. Penuh airmata juga filem ini..

    Itulah gigihnya cikgu kalau tak kita pun tak tahu blog. Kakak pun tak kenal Murni...

    Terima kasih pada cikgu kita kan:)

    ReplyDelete
  4. dah lama tak layan hindustan..

    selamat hari guru kepada semua guru di seluruh negara.. ;)

    ReplyDelete
  5. Pelem pasai cikgu rupanya gambaq kat ataih tu. Akak pun nak ucapkan Selamat Hari Guru pada cikgu2/pensyarah2 akak jugak. Tak terbalas jasa depa semua. Semoga mereka sentiasa dirahmatiNya, amin.

    ReplyDelete
  6. Kejayaan pelajar adalah hadiah yg plg indah buat seorg guru........

    ReplyDelete
  7. akak tak pernah tengok cerita tu, btw selamat hari guru :)

    ReplyDelete
  8. memang menyentuh jiwa.. tgk byk kali pun sedih jugak. comel je ishaan dgn gigi dia. kekeke

    ReplyDelete
  9. pernah tengok cite ni..memang best..kalau la semua ticer kat dunia ni macam si aamir ni kan bagus

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails