About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, June 27, 2013

Suria Pagi bersama Shake & Take

Sejak kelmarin seronok kemain lagi semua orang yer, haze condition is getting better. API reading declining. Langit semakin cerah. Pandangan semakin jelas. Alhamdulillah. Hujan walaupun tak lebat kat tempat I ni, tapi setidak-tidaknya memulihkan sikit keadaan. Nak bernapas pun ada rasa sikit syiok. Dan tido semalam adalah best. Telan ubat batuk. Cuaca sikit sejuk juga ada, sedap je I berselimut. Dua kali mak bonda dok jerit suruh bangun subuh. Owh setan...memang jahat, keja nya menyedapkan tido. Saat tu katil terasa 10x empuk dari biasa..haha. Alhamdulillah...setan menangis akhirnya.

Sesungguhnya tiada yang lebih baik dan indah dari melihat keindahan suria pagi....bila langit tak berjerebu lagi.


Mentari di Ufuk Timur..pagi kelmarin..



Dah menjadi kebiasaan, hampir setiap pagi dimulakan dengan meng'shake' dan menge'take' fruit juice and smoothies. Dapat bendalah 'shake & take' ni last two weeks. As usual, bought through Groupon. Nak kata berkesan sangat mesin ajaib ni mengisar buah, tak la jugak. But, sangat convenient, kecil and very on-the-go.

Di suatu pagi yang sesak, mujur ada bawak belimbing smoothies...dapat la breakfast smoothies dalam kereta...haha...mujur ada dari tak ada. Sampai ofis baru tibai breakfast kenyang-kenyang. Overall, puas hati beli natang alah ni. Rega murah je...tak sampai 70 hengget. 







Sedikit pesanan buat orang yang tuduh saya tunjuk baik tu, yang tiba-tiba suka baca entri kat blog ni lately...sapa makan cili dia rasa pedas, tak buat salah, tak payah gelabah. Mintak stop hantar mesej, call and don't drop any comment in my blog anymore. I tak suka. Dan tak payah jugak sibuk-sibuk nak recommend entry I kat google. Tak perlukan glamour. Tiada apa dalam blog ni untuk awak baca dan komen....sekadar coretan cerita dari perempuan yang nak tunjuk baik. Macam la lawak sangat bergurau menjatuhkan maruah orang. Don't spoil my day like u did. Bersyukur perempuan yang suka tunjuk baik ni masih ada kesabaran untuk tak menyebut nama sesiapa pun, apatah lagi nak mengaibkan orang lain. So, tolong. 

Pesanan full-stop. Hopefully, esok dan hari seterusnya I tak perlu lagi meraban benda yang sama. Makes me sick!

Sambung buat keja jom....


Love,
Murni Alfathunnisa

XOXO :D
Publish!




17 comments:

  1. assalam murni..shake n take tu guna letrik ke bateri..acik teringin nak beli..tapi harganya hampir seratus ringgit..murni beli kat mana tak sampai 70..acik memang teringin nak beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik Erna,

      assalam..
      guna letrik. tapi senang simpan..kecik dan mudah alih. saya beli kat groupon baru-baru ni. kerap jugak diorang buat offer kat groupon, rajin-rajin tengok kat sana k. memang kalau harga biasa dekat seratus. kalau tak silap, masa beli hari tu 69 hengget je.

      Delete
  2. Mentari itu cantik sekali...

    ReplyDelete
  3. Sebenarnya, Kak Azie rasa, Siti seorang yang semakin cekal dan matang dalam menulis. Proud of you.

    Ya mentari tu sangat cantik. Kita macam sama. Entri tentang sun rise.! Indahhh!

    ReplyDelete
  4. aritu ada gak belek groupon tapi sy jenis yang susah nak beli online. hihi. skang dah ada recommendation, boleh la dipertimbangkan. dah habis offer tapi!

    ReplyDelete
  5. Convenient nampaknya. Kakak tak pernah jumpa lagi. Kalau terjumpa ok juga sebab boleh guna selalu.
    Em... matahari cerah, harap adik kakak pun cerahlah hatinya juga...

    ReplyDelete
  6. Lepas beberapa hari jerebu memang seronok tengok hari cerah ceria..Nampak cantik sangat...

    Menarik jugak nampak shake & take tu.. nak suruh anak makchaq tengokkan la jugak...tak mau kalah...

    ReplyDelete
  7. Macam tergoda pulak dengan natang alah tu!

    Usah peduli kata orang. Dulu2 akak macam tu jugak tapi sekarang lantak kolah labu...hehehee...

    ReplyDelete
  8. Cantiknya sunrise tu dik. Kawasan yg sangat biasa ku lalui, kehkeh.

    Semoga orang yg suka tuduh2 tu dibukakan hati untuk mempunyai perasaan timbangrasa sesama insan. Jangan la dok menyakitkan hati orang lain.

    ReplyDelete
  9. Betul2. Hari ni memang dah clear. Legaaaaa sangat. Tasik Mines dah nampak dari tingkap bilik akak. Nice.
    Perasaan bersalah memakan diri dia tu ka? Tak pa...maafkan dan kita move on ya dik. Itupun kalau dia mintak maaf. Kalau dia tak mintak maaf pun kerugian dia jugak terutama di kemudian hari nanti.

    ReplyDelete
  10. Subhanallah cantiknya gambar tu........

    biasalah manusia ni....xboleh tgk org senang..ada je yg xpuas hati.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, lega rasa nak bernafas, syukur atas rahmat Allah..
    namun sentiasa terkenangkan saudara Islam kita di Syria yang di cengkam pemerintah zalim basar asad..

    ReplyDelete
  12. Bila kita dilanda jerebu....
    Baru kita tersedar bahawa selama ini kita take for granted aja sinaran matahari...awan nan biru ...kan?
    Itu lah hikmah ujian jerebu ...menjadikan kita hambaNya yg lebih appreciate..:)

    mesin shake tu sgt convenient!
    Saya nak beli la...Hope groupon ada offer lagi :)

    ReplyDelete
  13. Nak ngaku jadi watak itu,,boleh

    ReplyDelete
  14. seronok tgk cuaca kt butterworth.. jerebu dah takda, langit nak hujan.
    dh lama nk tanya, dok kat perda eh?

    ReplyDelete
  15. selalu gak melawat groupon tapi tak pernah lagi beli ape2 almaklum lah kuasa veto di tangan suami hehehe

    sakit hati kan kak bila orang menyebok skodeng blog kita.kita tulis hanya suka2,sometimes luahkan perasaan tapi ada plak kaki 'cucuk' yang mencucuk sana sini hanya disebabkan blog kita.zi dah lalui kak, sampai kena panggil dengan bos.memang sakit hati padahal entri yang depa dok kepochi sangat tu hanyalah luahan hati zi yang sedih sebab somebody tu jatuhkan air muka zi dengan sebut2 pasal zi takde anak dengan suara yang kuat.& somebody itu adalah my boss.sendiri makan cili sendiri terasa pedas kan.padahal zi tak sebut nama pun even jantina pun tak sentuh.aptb!tak boleh tengok orang bahagia..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails