About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, July 4, 2013

39th MPSP Day Celebration

Meriahnya bangunan Majlis Perbandaran malam ni. Very the kaler maler. Curi-curi tembak masa on the way balik dinner dengan mak bonda sebentar tadi.

Dah tau dah kenapa terang benderang je malam ni. Bersempena dengan sambutan Hari Majlis yang ke-39, 6th July nanti. Hari sabtu yer. Boleh la datang beramai-ramai. Nampak macam banyak jugak aturcaranya. Paling penting dan menarik, yang ada saman MPSP atau kompaun tertunggak, boleh la take this opportunity to settle them, okeh. Ada discount untuk kompaun letak kereta dan kompaun perlesenan. Banyak mana discount, tak pasti pulak. Nak kan kepastian pegi je sabtu nanti.



Dan untuk makluman, malam esok, 5th July ada dianjurkan Forum Perdana, "Ramadhan Membangun Sahsiah Ummah" bertempat di MPSP jam 8.30pm esok. Ahli panel majlis forum perdana sempena sambutan hari majlis malam esok tu terdiri daripada Ustaz Roslan Che Ros dan Ustaz Ellias Zakaria. Err.....ada sesape nak temankan hambe tak esok..? Rasa nak pegi la..! Walkathon je dari rumah, tak sampai berapa ratus meter pun. Melampau la kalau nak driving bagai kan...





14 comments:

  1. Macam manalah kakak nak ikut nun jauh di sana. Kalau dekat memang bolehlah kakak temankan sama:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie,

      tu la..kalau dekat dah lama tarik2 tangan kakzakie, mintak teman jugak!

      Delete
  2. Depan rumah ke ni? Cantik. Tersergam indah satu je ditengah2 tu. Kalau dekat boleh gak akak temankan. Pergi taman syurga dunia kan, sape tak nak. Tapi jauhlah dik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak aidah,

      sudahnya saya tak pergi pun kak. tak sihat. malam tu kepala saya berdenyut-denyut teruk je. rehat kat rumah je. :-( rugi pulak rasa..

      Delete
  3. assalamualaikum,

    salam ukhuwah, salam kenal dari bunda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummusalam..bunda,

      terima kasih bunda..singgah sini.

      Delete
  4. Salam Murni..
    selama ni hanya bersapa di muka buku kan..kini di sini pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ida,

      tu la...selama ni ramai geng2 fb kite tu just kenal kat fb je..ramai juga yang saya tak tahu blog diorang...nak tanya, tapi malu..hehe

      Delete
  5. alah awat tak ajak nina...hehehe.
    bagan dgn perda tak jauh sgtkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amanina,

      tu la....bila2 kita dating ye nina. bukan jauh pun. akak tak jawab lagi komen nina hari tu, yes, akak dok perda..depan je ngan bangunan mpsp ni..sebelah masjid daerah.

      Delete
  6. Murni, selamat ka jalan kaki pi tu? Memang la dekat tapi la ni tau2 jalah..bahaya..

    ReplyDelete
  7. Dekat je ke...Kalau jln kaki ok gak Kalau ada yg teman

    ReplyDelete
  8. salam

    pasal dekat , kita dengar dari tingkap rumah je hehehe

    ReplyDelete
  9. Selamat Berpuasa, Siti...Salam Ramadhan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails