About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, July 17, 2013

Two Days Before Ramadhan

Two days before Ramadhan...bertemu ketenangan di sini. Syok! Takdak orang kacau. Just me, alone, novel, langit mendung, hembusan bayu lembut dan desiran ombak menghempas pantai.



I missed the moment. Stressful workdays sangat mendesak untuk bersendirian macam ni lagi..where I could throw away all the hurtful words, at least for a short period.



I thought, after all the struggles boleh la dapat bawak-bawak berehat somewhere, unlucky me! Rezeki tak menyebelahi. Banyak benor ujian dan kekangan yang perlu dihurai satu demi satu.

Kalau tiba-tiba diam sebentar, maknanya...proses mencari ketenangan itu sedang berlangsung. Dan kalau tiba-tiba bising dan pot pet yang luarbisa, itu maknanya...proses menyeimbangkan kewarasan akal dan hati sedang berjalan. Harap maklum.

Kalau rajin, esok lusa will update more. Anyway...I lep uols! Take care peeps!


Love,
Murni Alfathunnisa

XOXO :D
Publish!


22 comments:

  1. Tang mana tu, pantai Robina ka..Hati2 bila sorang tu, dik. La ni macam2 dok jadi, semoga Murni sentiasa selamat, amin.

    Err kot ya pun nak cari ketenangan, jangan la lama2 sangat diam tu na, nanti kami semua rinduuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak dinas,

      ya kak...pantai robina. actually, hari tu ada jugak orang dok lepak kat pantai tu..cuma best tak sesak, tak riuh macam hujung minggu. at first tu takut jugak, tapi bila rasa macam selamat ja..terlebih berani la sikit..hehe. tq kak for reminder. terharuuuuu....ada orang rindu.yehooo!

      Delete
  2. Bukan namanya kehidupan kalau tak de ujian. Hehehe. Bawa bertenang and sabar ea. Take care walau dimanapun akak berada. :D
    Pray for u always :) amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sinuha,

      thanks sis...appreaciate it! :-) in shaa allah..sehari dua lagi ok la mood suram ni..

      Delete
  3. semoga ramadhan ni memberi beribu2 ketenangan for murni

    :)

    ReplyDelete
  4. Ohh kalu dengan novel, angin sepoi sepoi basa... baru 1 page, teruih terlena. Apa pun tak boleh! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak azie,

      hehehe...actually, nak membaca kat rumah tapi asyik tertidoq saja..tu yang beralih angin, ubah port pi tang lain pulak. dan memang berkesan..sat ja settle a few chapter.

      Delete
  5. wah tempat ni kalau pi dating ngan en.suami syok nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. zie,

      tau takpa...mai tengok sunset berdua..lomentik lorrr... hehe

      Delete
  6. akak pulak takut kalau bersendirian ...keadaan sunyi mcm tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak kamsiah,

      saya ni sebab dah terbiasa, ke mana2 pun acara solo saja. walaupun sebenarnya penakut, tapi saya rasa berani saya ni agak bertempat la. kalau rasa tak selamat, confirm saya tak turun dari kereta.

      Delete
  7. bestnya... dl bila jauh dr laut sibuk nk ke laut.. skrg ni tetiap hari lalu tepi laut, x penah selera nk berenti..

    Mungin pantai y dilalui dah sangat x asli, hilang nikmat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. zonaku,

      kalau di penang ni pantai yang paling tak best adalah pantai queensbay. memang kelaut sungguh2 la..dengan ramai nya umat yang tak tau nak buat apa selain lepak, piknik dalam keadaan sesak dan berpacaran di tepi pantai..adess...sungguh tak best.

      Delete
  8. Begitulah dik ada kalanya perasaan yg ditanggung dgn appearance di muka tidak dapat diseimbangkan. Senyum dalam sendu pun ada. Suka dalam duka pun ada. Tapi bila akal panjang pasti dapat ditangani pelan-pelan... sabar ditagih dalam waktu begitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie,

      tepat sangat-sangat komen akak tu. apa yg terzahir pada pandangan orang lain tu bukanlah perasaan sebenar. dan kita buat semua tu untuk tengok orang lain bahagia..untuk sedapkan hati orang lain. kita pulak ketepikan perasaan sendiri. sabar saja yang saya mampu buat kak...terima kasih...u r very understanding! lep u kakak..hehe... :-)

      Delete
  9. Dik, dari pengalaman akak kan, bulan ramadhan ni terasa Allah sangat hampir dgn kita. Senang sangat doa nak makbul. Dan ketenangan tu paling senang kita capai. InsyaAllah, akak doakan semoga Murni diberi ketenangan dan dirahmati Allah selalu. Amin.

    Akak paling suka gambar first tu macam postcard. Tetiba rasa rindu kat pot lepak akak di PD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak aidah,

      terima kasih atas doanya. saya ni memang macam tu kak...hormon tak stabil..hehe. ada harinya memang tak pasal-pasal je mood down semacam. ada hari okey je.

      macam postcard..? wah..kemvang tiba-tiba..hehe. kalau dah rindu tu..jengah-jengah la PD kak..biar terubat sikit rindu dendam tu.

      Delete
  10. bahaya tuh duk sorang2...kalau boleh cari kawan untuk meneman. risau lak sekarang bila baca paper.... macam2 kes yg berlaku skrg nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. eelobor,

      biasalah..kawan bukan semuanya free untuk kita. masing2 ada hal dan komitmen sendiri, kena la pandai2 bawak diri. terima kasih kerana berpesan. appreciate it. betul, sekarang ni macam2 benda tak terjangka boleh berlaku. tu la, dalam berani tetap ada penakut nya. rasa ok, baru la dapat lepak lama-lama kat situ.. :-)

      Delete
  11. macam pantai robina ja..hehe
    lama tak pi sana. anyway stay cool kak murniku. hehe

    ReplyDelete
  12. salam perkenalan.
    dah sepuluh tahun dok penang, tak sampai2 lagi pantai robina ni. pantai bersih (pada nama ja) tu jugakla yg dok pi kalu rasa2 nk bersantai. lepas raya, nk pi cari tempat ni :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails