About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, July 3, 2013

Wordless Wednesday #46: Boy Selling Pickles



Boy selling some pickles at Omar El-Mokhtar St., Gaza, Palestine. Note a pair of gloves he's wearing and the word 'Ramadan Kareem' on the background. Photographed by Asmaa Motaz ElKhaldi.



Photo credit: 
International Ramadan Photography Contest, 2012. 
www.spiritoframadan.org

14 comments:

  1. Jeruk apalah tu agaknya kan. Utk berbuka puasa juga pastinya. Tapi kakak rasa mungkin pickles dia jenis manis tak macam kita banyak yg masam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie,

      entahlah kak..yang agak2 boleh kenal sikit pun yang sebelah kanan sekali tu, macam jeruk timun.

      Delete
  2. Replies
    1. junaina,

      tu la...very the kaler maler...geram pulak tengok.

      Delete
  3. kaler tu yang buat dia nampak macam sedap je..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. diana,

      kena sedap pada mata dulu..baru terasa nak beli..hehe.

      Delete
  4. Jeruk apa la gamaknya yg kaler shocking pink tu eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak dinas,

      tak boleh nak agak jeruk apa...depa ni makan macam2 jeruk bersama roti dan shawarma. tiba-tiba teringat shawarma..bulan posa dekat dah..hehe.

      ada terbaca kat internet..antara sayur/buah yang selalu dibuat pickles kat palestine ni turnips, eggplant..olive..green chillies..aiyoo..terliur dibuatnya.

      Delete
  5. bahagia nampaknya adik itu bekerja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baby comel,

      terpancar keikhlasan di wajah beliau..kan.. :-)

      Delete
  6. selamat menyambut kedatangan Ramadan :)

    mula2 tgk gambar ni, tak baca caption...igt kan budak tu jual jeruk kat chowrasta! bahahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. daddy ziyyad,

      terima kasih. salam ramadhan juga utk daddy ziyyad.
      amboi.....kat chowrasta tak ada scene begini yaa...

      Delete
  7. Cantik gamba ni. Kalerful dan contrast.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak aidah..

      gambar ni antara yang short-listed masa contest international ramadhan photography tahun lepas. saya suka..unik.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails