About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, December 6, 2013

Bumbledee's at 1938

Suatu petang di bulan November yang permai itu, kitorang dating bertiga...me, with my sis and Ainee. Lama gilaaaa tak jumpa Ainee, alhamdulillah...rezeki plan ad-hoc petang tu menyatukan kitorang. Ceywahh.

Kami kat sini, Bumbledee's at 1938, Rumah Tamu, USM. Kebetulan pukul 8 ada kuliah dekat DKK dan dik Na pulak sebab nak deliver car sticker group Penang Halal Food (PHF) kat Ainee and a few customer lagi. Ceywah..kerlass..customer ok.

This is our first time..except for Ainee yang dah jadi loyal customer of Bumbledee's.



Photo credit Bumbledee's At 1938, fb page

Ambience memang tip top..lagi pulak restaurant ni occupy the unique heritage design of Rumah Tamu, so memang lain dari yang lain lah suasananya. Inggelish feeling sangat!







Petang tu customer pun tak ramai, so, we have lots of privacy. Kebiasaannya restaurant ni packed during lunch hour.




Variety of dessert..







Pumpkin Soup with croutons on top of it -- menu pilihan Ainee.




Spaghetti -- my choice




Grilled Chicken Chop with Cheese -- pilihan dik Na. 

The verdict -- food is good, 3.5* out of 5. Customer service, so-so sebab nampak macam new staff on-going training. Comfortable. Reasonable Price. Halal. Owned by muslim. Will be next visit soon.

Next time, nak try fish dishes pulak. For more info on this restaurant, kindly visit their FB page... https://www.facebook.com/Bumbledees.At.1938




14 comments:

  1. Boleh try jugak nie... Jauh la pulak kalau nak ke Penang tu... Anyway, nanti share lah lagi tempat makan halal yang best kat area Penang tu... Mana lah tau, ada rezeki, teman ke sana pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izni,

      in shaa allah..bila join group makan2 ni...kot mana pun keja nak kluaq makan saja...asyik nak try tempat baru saja...

      Delete
  2. yay... dah masuk blog akak dah pun cita neh.. ehehehhe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ainee,

      siaran lama tertunda. punya la sibuk...(macam la akak sorang yang sibuk kan..)

      Delete
  3. oo restoran rupanya..
    akak dah lama tingin nak ke Penang :)

    ReplyDelete
  4. Ishhh... cam mana tak pernah sampai kesitu...dah dekat sangat pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. harrizam,

      biar betul...dalam usm je pun...hehe...sila pi try..

      Delete
  5. admin...sy request nak join group hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. zie,

      ye...dah approve. welcome to the group. selamat menambah berat badan...hehe

      Delete
  6. Oh USM, alma mater ku. Selalu masuk pusing USM, posing kat tepi Rumah Tamu ni tapi tak pernah makan kat sini. Sebabnya, budak2 kecik (ex-students akak yg sambung study kat USM) semua jenih nak pi makan kat pikza hat la & sewaktu dengannya. Maka lalu sajalah. Lain kali tak dating dengan budak2 kecik, bolehla akak makan kat situ.

    ReplyDelete
  7. Yup I've been there once. ada kursus di USM. tidur pun di rumah tamu.

    ReplyDelete
  8. Ini kalau owner dia tahu Murni buat N3 mesti dtg sekali lagi ada discount.
    Kakak terpikat dgn chicken grilled dialah..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails