About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, December 20, 2013

The stress is building up: Checklist

26 files to be settled, follow-up and paperwork (tak termasuk fail-fail authority untuk follow-up)

3 pages of list pending drawing "owed" by architect & consultants

2 unit loan belum approved (...and growing)

1 project tengah tunggu OC

1 project tengah tunggu launching

6 subject with assignment due in January

30 days to go for intensive course and continuous exam

1 lappy belum beli

1 cermin mata belum buat

3 big bosses checking around

0 boss around to help

2 staffs to be monitored

0 balance annual leave

0 budget for short holiday




1/3 sahaja




3 assignment submitted
2 bar chocolate dah abis

1 tupperware eskrem..jugak dah abis..


Equal to............


1 orang sedang stress~


Bersabarlah hati. 
Bersabarlah orang-orang di sekeliling.
I know, I made a lots lots lots of promises...belum sempat tertunaikan. Perlilah...sindirlah jika ianya memuaskan hati kalian....anda dimaafkan.



XOXO :D
Publish!


Love,
Murni Alfathunnisa





26 comments:

  1. Me also stress maa. Stress by the people.

    ReplyDelete
  2. 1 hati yg tengah stress + sembang sembang + 1 cawan neskepe = maila kat 97 nipah ni..kita sembang :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. mck,

      bila la dapat pi sembang sambil minum kopi sesama ni...haisy....

      Delete
  3. Arghhhh me too stress sesangah nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. zie,

      senasib lah kita...abis assignment, jawab kuiz kat portal pulak...abis kuiz..intensif pulak...

      Delete
  4. Sabaqla dik, kak baca pun dapat terasa kestresanmu itu. 26/12 ni kak bakal start miting di sekolah 4 hari berturut2. Tahun 2014 nak tekan brek tangan brek kaki & apa2 lg brek yg ada untuk tidak stres, kerana kesihatanku begitu berharga. Tengokla berjaya ka tidak. Heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak dinas,

      semput chek...apa boleh buat ini jalan yang daku pilih. haruslah tabah mengharungi nya walaupun stress jiwa raga. sedang cuba meng'control' kan ia agar tidak memudaratkan diri sendiri adanya. bahasa pun dah tah apa2...haha.. selamat menempuh 2014 untuk kak dinas.. all the best...periksa kondisi brek anda dari semasa ke semasa..muahahaa

      Delete
  5. Replies
    1. kak tiha,

      terharu.....ada orang sudi menolong...i loike~

      Delete
  6. Sempat lagi kalau nak buat cermin mata... boleh masukkan dalam income tax...
    Sis, just slow and steady... insyaallah, settel lah nanti... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat spek mata boleh masuk dalam tax? tang mana tu?

      Delete
    2. izni,

      spek mata boleh masuk dalam income tax..?really...tak tau pulak...

      Delete
  7. Senarai sebelum menjelang tahun 2014 ni. Cuti-cuti dah tak ada apa susah jenjalan waktu lepas kerjalah. Jgn pergi jauh-jauh kat sana pun banyak tempat utk diredahkan...

    Tugasan kena buat - lama-lama siap juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie,

      senarai ni akan terus bertambah selepas januari 2014. Doakan saya kuat mengharunginya...

      Delete
  8. byk betul list kena buat.. prepare stamina siap2. semoga terus bersemangat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amanina,

      list satu saja...tak banyak...kerja tu yang banyak...hehehe...tq dik.. :-)

      Delete
  9. Assalam dear...bersabarlah sentiasa dan moga Allah permudahkan semua urusan...Ameen..

    p/s blh send your address to my email tak ? sufilyrics@gmail.com....nak send invitation la dear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. fatiha...

      wkmsalam...thank you dear. this is my email siti2695@hotmail.com

      Delete
  10. Salam

    cite psl satu projek tgh tunggu launching, tertarik dgn perumahan kat straits quay tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bapak,

      salam...perumahan landed dan gated dekat straits quay tu kan....cecah juta bapak. huhu. tapi tak dinafikan suasana nya memang best...tip top..no. 1. saya suka ambil angin malam kat situ...

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails