About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, January 19, 2014

Babai Opis....

Pejam celik, pejam celik..I dah di tahun 2, bermakna separuh perjalanan mengejar scroll degree sudah pun bermula. Kecuaian di tahun ke 2 memang tak dapat dielakkan (alasan..), terjadi jugak. 4 bulan I mengabaikan study, sekadar bertungkus-lumus menyiapkan assignment, no additional effort to study at all. Seperti biasa, I blame my poor time management. 

Dalam masa yang sama..I have to admit, I did not achieve work performance seperti yang diangan-angankan di awal tahun 2013 yang lalu. Banyak masa I spend online. Biasanya bila perlu menyemak email dan buat beberapa research di internet berhubung kerja, masa tu la tujuan asal dah lari alignment..kihkih...sibuk jugak nak berfacebook. Memang lah waktu tu bebanan kerja tak banyak...

Now, di awal tahun 2014, bebanan kerja meningkat mendadak. Berkerja dalam construction and property sector, workload yang banyak ni hanya mengikut musim..biasanya menjelang launching, project nak start construction dan project nak apply CF yang memerlukan banyak masa dicurahkan ke atas paperwork dan follow-up dengan PBT dan konsultan.


My healthy snack! :p Dia ikut tuan dia ke kampus..sehari 7 bijik...rasanya lebih dari 7 bijik selamat dalam mulut..



Masa sibuk ni jugak la 'sektor pembelajaran' I memerlukan komitmen lebih tinggi dari masa lain. Esok..bermulalah 3 minggu komitmen sebagai pelajar di kampus secara 'sepenuh masa' berbanding masa-masa lain yang hanya secara maya. I dibebani rasa bersalah, kerja yang ditinggalkan tiada siapa yang menanggung...lebih tepat, yang ditinggalkan tidak cukup kemampuan menanggung beban tugas I di office. Lagi membuak rasa bersalah...I'm not a good leader. I failed to trained them. Bila di saat-saat I tidak mampu melaksanakan tugas, tiada yang lain yang boleh dipertanggungjawabkan. Lebih-lebih lagi tugas yang tinggal bukanlah tugas fizikal semata-mata...tapi yang memerlukan 'skill' tertentu. Termasuklah skill psiko business affiliates, consultants, customer..supaya depa ni tak take their own sweet times nak siap satu2 tugas. Hmmmm...I have no choice...




......Babai office...at the moment..I'm leaving you behind to chase my another priority. I'll be back on and off to visit you and what you leave in my tray during my absence. Please be nice..and behave yourself. Jangan bebankan anak-anah buah ku di sana yaaa...

Ada serupa psiko tak tinggal pesanan kat pejabat yang tak bernyawa ini...?? haha...

Mudah-mudahan I dapat fully-utilised 3 minggu mendatang ni dengan mengejar yang sudah tertinggal, mengutip yang sudah tercicir..dengan kekuatan dan penuh rasa ketenangan. Ya Allah, permudahkanlah. Amin.

USM..here I come.



Love,
Murni Alfathunnisa

XOXO :D
Publish!




23 comments:

  1. semoga setiap perjalanan yang di tempuhi di permudahkan. semoga mencapai impian..... Insya Allah...

    ReplyDelete
  2. yeay selamat datang ke USM..jumpa di sana..:)

    ReplyDelete
  3. mmg kena komitet... semoga berjaya sis...

    ReplyDelete
  4. GUd luck sis..Moga dipermudahkan segala perancangan tu......InsyaAllah, segulung ijazah dlm gengaman....

    ReplyDelete
  5. semuga dimudahkan segala urusan ya murni
    beskut apa duk dlm balang tu ? :)

    ReplyDelete
  6. Moga hang dipermudahkan segala urusan. Den pun ada sumtin yang den kena ajar dekat anak buah...tetapi tiada sape yg berminat. Maka....jika den tiada...susah lah nanti.....eeemmmm

    ReplyDelete
  7. Kalau dah memang kaki studi... IM dah gantung pen. Cukuplah sijil yang ada...

    ReplyDelete
  8. semoga dipermudahkan jalan yg telah dipilih...insya ALLAH kejayaan menanti didepan...

    ReplyDelete
  9. Murni, as sepatutnya kemam 7biji seawal pagi. Lepas gosok gigi dan teguk air kosong, kemam itu benda 7biji. Makan untuk bagi kenyang minda bukan bagi kenyang perut. Hahaha.

    ReplyDelete
  10. Assalam dear...moga Allah permudahkan segalanya....amin

    ReplyDelete
  11. insyaallah, lepas ni masterji kan diri dalam pengurusan manusia.....
    mencabar tapi x susah....

    ReplyDelete
  12. Bukan mudah utk memburu sebuah kejayaan kalau tak cekal dan tekad. Moga yg ditinggal sabar menanti dan yg dituju memberi kepastian sebuah kejayaan yg akan dirangkul. Doa kakak mengiringi Murni..

    ReplyDelete
  13. ermm..hidup ni penuh cabaran..kan??

    ReplyDelete
  14. tahniah & good luck di tmpat baru...

    :)

    semoga cabaran baru menaikkan semangat murni kite ni...

    ReplyDelete
  15. Heheheheh... PJJ... anyway, selamat belajar... commitment itu penting... kalau tak fokus, jangan buat... Bila dah decide utk further study, buat betul2... anyway, good luck dear...

    ReplyDelete
  16. Moga dpt scrool, boleh minta gomen..rehat sikit..

    ReplyDelete
  17. Semoga semua urusan Murni dipermudahkan olehNya, amiin :)

    ReplyDelete
  18. Kakak dtg berkunjung ingat ada first N3 selepas tak lagi menjadi 'pekerja'.
    Dah jadi student mesti rasa jauh lebih muda kan... seronok. Kakak dah tak ada peluanglah Murni. Otak pun dah tepu hihi...

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. Salam ukhuwah.

    Jemput lawat blog saya di http://www.themagicgarden.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. Macam mana? Ok ka depa sepeninggalan Murni.. Tapi buat masa ni opis biaq no 2, study tu no wahid....

    ReplyDelete
  22. IM respeklah orang yang mahu dan gigh belajar sambil bekerja tambah pula untuk segulung ijazah. IM dulu ambil STPM sambil kerja. kerja sebagai pustakawan pulak tu. Tapi tak boleh nak tumpu pada pelajaran atau dalam ertikata... belajar sambil lewa je...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails