About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, February 23, 2014

Back to Work: Challenging Week Ahead



It's more than a week menjalani rutin kerja yang baru. Sangat melelahkan kerana telah lama dimanjakan. Kalau sebelum ini cuma 10KM pergi dan 10KM balik, sekarang pulak dah berganda..20KM pergi dan kadang-kadang 27KM balik sebab nak mengelakkan kesesakan dan terpaksa pulak hulurkan TnG.

Walaupun bukan kakitangan gomen yang terkenal dengan akujanji "Saya Yang Menurut Perintah", kakitangan firma swasta macam kitorang ni pun lagi2 lah tak terkecuali. Malahan dah clearly stated in our offer letter, management will revise, relocate staff anywhere and anytime and must be willing to travel. Sometimes, separuh hari di Juru, separuh hari lagi di Kulim. Peritnya menggalas dua tanggungjawab di dua tempat kerja di bawah satu pengurusan!

Dah a week plus jugak semenjak balik dari kampus, buku-buku pelajaran belum bersentuh! Ujian sangat.

Bukan mengeluh..cuma nak legakan sikit bebanan dalam benak fikiran ni. Tidak jugak untuk bermegah-megah dengan kerja, because I know...kat luar sana, ramai lagi kawan-kawan yang hebat jawatannya, berat lagi tanggungjawab dan lebat lagi $$$$ yang diterima. Tapi, people like me..single-working-lady, apa lagi nak cerita? Pasal somi? Pasal anak? Semua tu I takdak...hanya ada family..work..study. 





My only concern now is memikirkan method terbaik melatih 4 orang kakitangan baru yang have no related experience in property industry. Challenging! Semoga bangun pagi esok, I'll come up with some fresh ideas!

Enough said for tonight...

Daaa!

Love,
Murni Alfathunnisa


XOXO :D
Publish!

8 comments:

  1. lagi pun blog ni dah macma diari pun iyer
    kadang2 ia jadi tempat meluahkan rasa
    siapa yang sudi berkongsi rasa,
    rasa appreciate sangat kan murni..
    moga dimudahkan segala urusan murni untuk hari esok,
    insha Allah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. K Tiha, blog juga menjadi tempat menayangkan masakan dan makanan yang saje je nak buat orang lain ngences atau terliur.


      Kan kak kan?

      Kan?

      Kaaannnnn?

      Delete
  2. Moga harini dah "cerah" jumpa penyelesaian semalam...:))
    Jangan gundah....sila ingat Beyonce dan gediknya yg lively n energetic bila nyanyi..."..I m a single lady..."

    ReplyDelete
  3. Murni, aku gi kerja pergi 30km balik 30km, setengah jam each way.

    ReplyDelete
  4. suka dgn sikap positif cik murni...:)

    ReplyDelete
  5. xpe la kak..dugaan..keep on smiling k sebab bila u senyum sweet sesangat:)

    ReplyDelete
  6. dugaan hidup ni mcm2.. kalau yg jd students mcm akak la. keep it up!

    ReplyDelete
  7. Semoga Murni dikurniakan kekuatan olehNya untuk menghadapi segala dugaan & tanggungjawab dalam kehidupan ini, aamiin.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails