Thursday, January 1, 2015

2014: My Year in Review

Time flies. 2014 has come to end, welcome 2015. Sekadar mengimbas 2014, moment yang tak pernah sempat nak di-update di blog.

March 2014

Sekembali dari kampus, tuntutan tugas menanti! Saya kenal adik-adik baru merangkap anak buah. Melatih depa perlukan kesabaran. Selain melatih kesabaran sendiri, depa jugak perlu bersabar dapat superior panas baran...hahaha. Alhamdulillah... they've become among the people whom very close to my heart. Terima kasih adik-adik. Ringan sikit beban tugas ahkak, bukan senang nak handle 2 projek, sib baik ampa ada! Lagu mana pun untuk ampa! :P 





March juga 'bulan balas dendam'. Setelah berhempas tapi tak pulas di kampus, lelah dilepaskan dengan menghadiri acara yang melibatkan...makan dan bersosial!



Penang Halal Food TT at Black & White Steamboat, Penang


May 2014




Bukan fanatik bola. Tapi demi kamu.....Gunners..ehhh...orang sebelah :p 

Saya rindu asam pedas kamu, saya rindu bila masak, ada orang sebelah nak berkongsi rasa masakan saya yang kadang-kadang tawar dan adakalanya masin.... :-( Saya rindu pengkritik tu...




Asam Pedas Johor dari dapur Chef Hasrul
June 2014


 End of June, masa untuk mengubat kepahitan exam..just a little time away, Genting! Untung ada driver... :p Merasa che bee ke Genting..


Strawberry Cheesecake Frapp -- favourite saya, favourite dia..



July 2014

Exam sudah, result pun sudah...berjimba lah dengan result yang tak berapa memberangsangkan itu. Bulan ramadhan, bulan mengeratkan silaturrahim. Satu demi satu majlis iftar. Yang penting -- the get-together...bertemu sahabat lama umpamanya, sesuatu yang mengujakan!



at De' Pauh bersama ex-SMKTAT



at Sunway, Georgetown with family

E.W. & Associates, Ewalim & T.U.P Ent. Iftar event at Equatorial Penang, bersama adik-adik merangkap anak buah yang selalu kena buli :p
October 2014

Hidup perlu mencuba sesuatu yang baru,lari sedikit dari kebiasaan. Walaupun kebiasaannya, saya, kopi, buku dan family adalah sesuatu yang sukar berpisah.


Coffee-ing with sis, tempat baru di Alma, The Library Coffee Bar

at Puncak Mutiara, family dinner yang unofficial sebab tak cukup quorum


November 2014

Bulan ulangtahun kelahiran. Syukur alhamdulillah..masih diberikan kesempatan menyedut oksigen, diberikan rezeki dan kesihatan. Masa untuk travel alone, Penang - Ipoh - Cyberjaya. Ada misi mustahil perlu diselesaikan.





Shopping 'muruku' di Kg. Kacang Puteh, Buntong. Murah wei...penuh bonet!



Masjid Sultan Idris Shah


The moderate Impiana, Ipoh. Selfie sebentar before check-out

Ipoh memang ada sejarah pahit. Tapi, masa lalu biarkan berlalu. 


Kisah di penghujung November...



Musim menghantar adik-adik /anak-anak kembali ke IPTA. Saya rindu Perlis! Perlis yang aman, tenang....indah..




Setahun dua ni, persepsi saya terhadap Perlis semakin berubah. Apa yang pasti, saya suka suasana kedesaan Perlis.



Hiruk pikuk kota tak menjanjikan ketenangan. Perlis ada sense of relaxing yang saya cari. 





Menuju Padang Besar, tak pernah membosankan.






December 2014

Kembali ke Ipoh..chenta sungguh ya!



Aman dan tenang. Santai di Taman D R Seenivasagam, Ipoh


Destinasi utama sebenarnya ke Ulu Chepor, Chemor. Selesai urusan, meronda lah!

Disember juga bulan festival... 


Penang Fest with Nana & Nurul




.......dan musim anak-anak buah bertunang.. (no photos due to privacy reason) Alasan retis sangat si Nurul ni.


Disember juga saya menyelusuri lorong-lorong sibuk di Georgetown, kembali berbasikal atas desakan seorang kawan..hehehe. Kalau tak desak, tak menjadi.


2nd visit after 2013 to Chew Jetty


St. Nicholas Home entertaining patrons during Occupy Beach Street, sunday morning.


Penang Trick Art Museum..dah semua pakat pi, takkan lah Penangites sendiri tak mau merasa kannnn...

Bitter, sweet, all mixed up in 2014. Mudah-mudahan 2015 menjanjikan sesuatu yang lebih baik..in shaa allah. 



Love, 
Murni Alfathunnisa

XOXO :D
Publish!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails