About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, January 1, 2015

2014: My Year in Review

Time flies. 2014 has come to end, welcome 2015. Sekadar mengimbas 2014, moment yang tak pernah sempat nak di-update di blog.

March 2014

Sekembali dari kampus, tuntutan tugas menanti! Saya kenal adik-adik baru merangkap anak buah. Melatih depa perlukan kesabaran. Selain melatih kesabaran sendiri, depa jugak perlu bersabar dapat superior panas baran...hahaha. Alhamdulillah... they've become among the people whom very close to my heart. Terima kasih adik-adik. Ringan sikit beban tugas ahkak, bukan senang nak handle 2 projek, sib baik ampa ada! Lagu mana pun untuk ampa! :P 





March juga 'bulan balas dendam'. Setelah berhempas tapi tak pulas di kampus, lelah dilepaskan dengan menghadiri acara yang melibatkan...makan dan bersosial!



Penang Halal Food TT at Black & White Steamboat, Penang


May 2014




Bukan fanatik bola. Tapi demi kamu.....Gunners..ehhh...orang sebelah :p 

Saya rindu asam pedas kamu, saya rindu bila masak, ada orang sebelah nak berkongsi rasa masakan saya yang kadang-kadang tawar dan adakalanya masin.... :-( Saya rindu pengkritik tu...




Asam Pedas Johor dari dapur Chef Hasrul
June 2014


 End of June, masa untuk mengubat kepahitan exam..just a little time away, Genting! Untung ada driver... :p Merasa che bee ke Genting..


Strawberry Cheesecake Frapp -- favourite saya, favourite dia..



July 2014

Exam sudah, result pun sudah...berjimba lah dengan result yang tak berapa memberangsangkan itu. Bulan ramadhan, bulan mengeratkan silaturrahim. Satu demi satu majlis iftar. Yang penting -- the get-together...bertemu sahabat lama umpamanya, sesuatu yang mengujakan!



at De' Pauh bersama ex-SMKTAT



at Sunway, Georgetown with family

E.W. & Associates, Ewalim & T.U.P Ent. Iftar event at Equatorial Penang, bersama adik-adik merangkap anak buah yang selalu kena buli :p
October 2014

Hidup perlu mencuba sesuatu yang baru,lari sedikit dari kebiasaan. Walaupun kebiasaannya, saya, kopi, buku dan family adalah sesuatu yang sukar berpisah.


Coffee-ing with sis, tempat baru di Alma, The Library Coffee Bar

at Puncak Mutiara, family dinner yang unofficial sebab tak cukup quorum


November 2014

Bulan ulangtahun kelahiran. Syukur alhamdulillah..masih diberikan kesempatan menyedut oksigen, diberikan rezeki dan kesihatan. Masa untuk travel alone, Penang - Ipoh - Cyberjaya. Ada misi mustahil perlu diselesaikan.





Shopping 'muruku' di Kg. Kacang Puteh, Buntong. Murah wei...penuh bonet!



Masjid Sultan Idris Shah


The moderate Impiana, Ipoh. Selfie sebentar before check-out

Ipoh memang ada sejarah pahit. Tapi, masa lalu biarkan berlalu. 


Kisah di penghujung November...



Musim menghantar adik-adik /anak-anak kembali ke IPTA. Saya rindu Perlis! Perlis yang aman, tenang....indah..




Setahun dua ni, persepsi saya terhadap Perlis semakin berubah. Apa yang pasti, saya suka suasana kedesaan Perlis.



Hiruk pikuk kota tak menjanjikan ketenangan. Perlis ada sense of relaxing yang saya cari. 





Menuju Padang Besar, tak pernah membosankan.






December 2014

Kembali ke Ipoh..chenta sungguh ya!



Aman dan tenang. Santai di Taman D R Seenivasagam, Ipoh


Destinasi utama sebenarnya ke Ulu Chepor, Chemor. Selesai urusan, meronda lah!

Disember juga bulan festival... 


Penang Fest with Nana & Nurul




.......dan musim anak-anak buah bertunang.. (no photos due to privacy reason) Alasan retis sangat si Nurul ni.


Disember juga saya menyelusuri lorong-lorong sibuk di Georgetown, kembali berbasikal atas desakan seorang kawan..hehehe. Kalau tak desak, tak menjadi.


2nd visit after 2013 to Chew Jetty


St. Nicholas Home entertaining patrons during Occupy Beach Street, sunday morning.


Penang Trick Art Museum..dah semua pakat pi, takkan lah Penangites sendiri tak mau merasa kannnn...

Bitter, sweet, all mixed up in 2014. Mudah-mudahan 2015 menjanjikan sesuatu yang lebih baik..in shaa allah. 



Love, 
Murni Alfathunnisa

XOXO :D
Publish!

23 comments:

  1. huhu..jenuh akak nak tengok semua gambar2 sambil baca ceritanya Murni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak kamsiah,

      orang malas buat entry..camnilah..jangan kan yang membaca..yang menaip entri pun rasa jenuh ni..haha.

      Delete
    2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. Rangkuman sepanjang tahun.. menarik.. ;)
    Moga 2015 menjanjikan yang lebih baik dari tahun lepas.. InsyaAllah..

    ReplyDelete
  3. Salam maulidur rasul dan selamat melangkah ke thn 2015...semoga hari ini lebih baik dr hari2 yg ditinggalkan....

    ReplyDelete
  4. Review yg semuanya meninggalkan kenangan dan menjadi memori yg tak mungkin di lupa dan yg pasti tak akan berulang lagi. Walau tempat boleh dijejaki lagi tapi memorinya pasti tak sama
    Moga tahun ini memberi lebih keceriaan dan memberi apa yg dihajatkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie,

      2014 banyak kisah sedih. harap2..2015 ada sinar kebahagiaan. amin. same goes to you kak..

      Delete
  5. Taman Dr Seenivasagam tu dulu tempat saya dan kawan-kawan mengintai couple beromen...ha..ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM,

      hahaha..ye ke...ada la dua tiga couple masa pergi hari tu..saya buat selamba je..baca buku tak hirau orang pun!

      Delete
  6. Selamat tahun baru akak!! Rindunya.. tmpst date kt tmn d.r tu. Street art yg xmembosankan

    ReplyDelete
  7. Selamat tahun baru, dik Murni. Akak email haritu. Mintak maaf, dah lama baru baca komen Murni :)

    ReplyDelete
  8. best gak tgk gambaq2 tu... menarik
    slmt thn baru.. &keep on blogging

    ReplyDelete
  9. selamat tahun baru siti
    cantiknya taman kat Ipoh tu kan :)

    ReplyDelete
  10. hehehe...tengok-tengok gambar sambil baca caption dia jek.... skrg tgh cuti study eh? semoga semuanya di permudahkan....

    ReplyDelete
  11. Hmm singgah sini. Ala takda update baru ka? Nak baca ni

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum,
    cik murni, bila nak updet blog?

    ReplyDelete
  13. nampak u in my Instagram... Salam kenal...

    ReplyDelete
  14. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  15. Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails