SIDbyMurni FB Page

Saturday, January 5, 2019

Cara Pengambilan ESP Shaklee


Cara Minum Untuk Kegunaan Harian.


ESP boleh diambil sekali atau dua kali sehari. Kuantiti setiap kali makan sebanyak 1 SUDU BESAR + minuman kesukaan kita. Seeloknya diambil sewaktu breakfast, sebelum pergi kerja. Perut rasa lebih kenyang. So, makan pun sedikit.




Sekiranya anda nak makan lebih dari sekali dalam sehari, pastikan kuantiti ESP tak melebihi 3 sudu sehari ya.
Anda campurkan dengan air sejuk ataupun air suam. But, jangan sesekali gunakan air panas. Protein dalam ESP boleh rosak.
Gambar-gambar ni sekadar cadangan. Easy peasy kan.






Untuk yang berpuasa pun ada tips nya, macam mana nak kekal bertenaga dan aktif dengan ESP?

Nak puasa ramadhan? Puasa sunat isnin khamis? Puasa ganti? Haa.. amalkan cara makan ni. Yelah, masa puasa kan lain sikit caranya. 
Cara terbaik untuk minum masa puasa ialah kita ambil semasa sahur.
Campurkan 1 sudu besar ESP bersama minuman kegemaran semasa sahur. Jika anda nak minum lebih sekali, ambil semasa berbuka.
Step dia sama macam waktu biasa. Yang berbeza cuma masanya saja. 
Bagi hasil terbaik, ikut sunnah nabi. Lambatkan waktu sahur, sejam sebelum subuh kita bangun dan makan. Kemudian segerakan berbuka. Kisarkan ESP dengan kurma semasa berbuka. Anda dapat pahala ikut sunnah. Ingat sabda Nabi Muhammad SAW..
Daripada Sahl bin Sa'ad bahawa Rasulullah S.A.W bersabda:
Manusia sentiasa dalam kebaikan selagi mereka menyegerakan berbuka puasa.” - Hadith Riwayat Bukhari dan Muslim.

"Selama UmmatKu melambatkan sahur (hingga dekat waktu Imsak) dan menyegerakan bebruka puasa pada waktunya,senantiasa berada dalam kebajikan."
(H.R Ahmad yg bersumberkan dari Abu Dzar)

“Bahawa Rasulullah S.A.W berbuka puasa dengan beberapa biji rutab sebelum bersolat. Sekiranya tiada rutab, maka dengan beberapa biji tamar, dan sekiranya tiada tamar, maka Baginda minum beberapa teguk air.” - Hadith Riwayat Imam Ahamd dan Tirmizi, katanya hadith ini hasan)







Bagaimana Cara Minum Untuk Kurus?

Ambil ESP di antara waktu makan utama (Breakfast, lunch atau dinner) supaya perut rasa kenyang.
Pastikan sukatan ESP tidak lebih daripada 3 sudu besar sehari. 
Insyaallah kita akan rasa kenyang lebih lama dan nafsu makan pun tak sekuat biasa. Memang sesuai untuk kurus.




4 Tips Terbaik Amalkan Energizing Soy Protein


  • Elakkan bancuh ESP dengan air panas, air berkafein seperti kopi, nescafe dan teh.
  • Jangan minum bersama air berkarbonat sebab boleh memusnahkan zat.
  • Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana membebankan ginjal. Protein yang banyak membuatkan buah pinggang kita bekerja lebih kuat. Ambil ikut sukatan. 
  • Bancuh ESP gunakan shaker atau tumbler. Mudah sikit nak sebatikan daripada gunakan sudu. Berketul ketul dan susah nak larut jika guna sudu.




Untuk bulan January 2019, Shaklee adakan promosi ESP macam dalam gambar atas ni. Buy 6 Free 1, Buy 2 get 5% Off. Boleh hubungi kakak untuk pesanan dan dapatkan penjelasan lanjut berkenaan ESP dan apa sahaja produk supplement Shaklee.

Reach me at..

www.wasap.my/60124645074
https://www.facebook.com/sidbymurni/

4 comments:

LinkWithin